tytus Napisano 15 Października 2008 Share Napisano 15 Października 2008 Panie i Panowie!!! Ze względu na to, że nie tak dawno rozpocząłem nierówną walkę z Fokkerem F.VIIb-3m, wracam się do Was z prośbą o pomoc. Poszukuję planów i zdjęć polskich Fokkerów oraz informacji na temat uzbrojenia. Internet przekopałem i jest tego niewiele. Może ktoś z Was dysponuje jakąś „tajemną wiedzą” na temat tego "latadła". Z góry dziękuję!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 16 Października 2008 Share Napisano 16 Października 2008 Witam! Zobacz tu http://www.iirp.prv.pl/lotnictwo/transportowe/fokker/dowodztwo_lotnictwa_transportowe_fokker_vii.html Pozdrawiam Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tytus Napisano 16 Października 2008 Autor Share Napisano 16 Października 2008 Marcin dzięki wielkie! Trafiłem już na to, ale podziękowania za zainteresowanie tematem! POZDRAWIAM!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 16 Października 2008 Share Napisano 16 Października 2008 tytus - relacja bedzie ? Pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tytus Napisano 16 Października 2008 Autor Share Napisano 16 Października 2008 Wiedziałem że padnie to pytanie. A więc odpowiem następująco: takiej z dnia na dzień NIE. Ze względu na dostęp do aparatu. Z komórki nawet nie ma co wstawiać zdjęć. Obiecuję jednak zamieścić coś w rodzaju tutorialu, taka relacja ale większymi kawałkami. Dla zainteresowanych tematem relacji mogę w tej chwili napisać, że planuję wykonać model w/w Fokkera w barwach polskiego lotnictwa wojskowego, uzbrojonego w wyrzutniki bomb (GPU wz 23), karabiny (levis/vickers ???) na obrotnicy (T07/SS-32 bis ???) i bomby 100 kg PuW. Zakupiłem (na alledrogo) sklejonego, a następnie rozklejonego Fokkera w wydaniu CHEMATIC'a i teraz jestem na etapie walki z geometrią skrzydła i kadłuba na podstawie planów pozyskanych ze strony airwar. Zamieszczę zdjęcia i opis co poprawiłem a czego nie jak dorwę się do aparatu. Pozdrawiam!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi