pgreg Napisano 17 Października 2008 Share Napisano 17 Października 2008 Witajcie, świętując dokończenie tego modelu podrzucam Wam kilka zdjęć na "pożarcie" . Kilka słów wstępu: ...miałem lepsze zdanie co do Dragona. Ten model mam wrażenie pokazuje ich bardzo nierówny poziom. Wypraski i dopasowanie ok, natomiast koszmarny rozjazd jeśli chodzi o instrukcję i kalkomanię, co innego piszą, co innego jest a co innego jeszcze powinno być. Pierwszy minus - pominięto w instrukcji montaż świateł i haków - choć części są... może mało istotne ale drażni. Dwa - brak lin (też nie jest to wielki problem ale... w innych wersjach dodają to razem z tymi gumowymi gąsienicami). Trzy - mocowanie lemiesza, czy komuś udało się to zrobić tylko na podstawie rysunku??? Dobrze że mam taki sam model z Trumpetera to przynajmniej miałem punkt odniesienia. No i cztery - brak jakichkolwiek kalkomanii Jeśli przy okazji myślicie że sporo jest zdjęć tej wersji na necie - to gratuluję źródła - mnie nie udało się znaleźć. Dobra - ale koniec biadolenia - udało mi się zrobić z tego coś mniejwięcej takiego: Model pomalowałem aerografem kolorami Pactry, kalkomanie pociąłem z różnych modeli które czekają w kolejce, a na koniec brudzenie pigmentami. Ciekaw jestem Waszych opinii oraz uwag. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 17 Października 2008 Share Napisano 17 Października 2008 Jak dla mnie fajny, ale ... jak zwykle jest jakieś ale, jak możesz, to pobrudź trochę wieże, a dokładnie lekko zakurz - wiesz, pył, kurz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pgreg Napisano 17 Października 2008 Autor Share Napisano 17 Października 2008 Właśnie andaral... tylko że bardzo mocno trzeba uważać aby nie przesadzić z tym brudzeniem. Może faktycznie powinienem go jakimś neutralnym kurzem pociągnąc po wieży... choć z drugiej strony dużo jest zdjęć pokazujących dosyć mocno przybrudzony kadłub i w miarę czystą wieżę. Spróbuję i zobaczę co z tego wyjdzie. Dzięki za sugestię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 17 Października 2008 Share Napisano 17 Października 2008 bardzo ładny fajny drybrush wyszedł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 17 Października 2008 Share Napisano 17 Października 2008 Super ale światełka nie wyszły :( i anteny gdzie powiało? nie brudź więcej wieży alebo tego nierób bierz przykład z tego zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pgreg Napisano 17 Października 2008 Autor Share Napisano 17 Października 2008 Ze świateł przednich faktycznie za bardzo dumny nie jestem - za bardzo "płasko" wyszły, nie wiem jednak za bardzo co z nimi teraz zrobić. Co do anten to muszę się zebrać i przy którymś z modeli się przełamać - a później to pewnie hurtowo do pozostałych dorobię . Na razie mi ich nie brakowało... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
93mati Napisano 18 Października 2008 Share Napisano 18 Października 2008 Zacny model Malowanie eleganckie, podobne brudzenie sam chciałem kiedyś zrobić na Challengerze . Możesz zdradzić numery farbek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ShaDow FoX Napisano 18 Października 2008 Share Napisano 18 Października 2008 trochę inne kolory błota z boku i na przodzie, ale ok ładny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 18 Października 2008 Share Napisano 18 Października 2008 Jedna z najladniejszych 72-dwojek jakie mialem okazje ogladac. Tak jak poprzednicy: troszeczke zfiltruj wieze z reszta kadluba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pgreg Napisano 19 Października 2008 Autor Share Napisano 19 Października 2008 Uzupełnienie informacji o kolory : Pactra A46 (czarny) oraz też Pactra A29 (Jungle Green) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi