Westfield Napisano 7 Sierpnia Share Napisano 7 Sierpnia (edytowane) Moi drodzy, przychodzę do Was z prośbą o pomoc w znalezieniu pewnego modelu, który jakieś dwadzieścia pięć lat temu składał mój kolega. Był to model Tygrysa dwójki zakupiony na naszym rynku w skali 1/72. Charakterystyczne jednak było dla niego to, że miał częściowo odwzorowane wnętrze, co - przyznanie sami - przy tej skali nie występuje nader często. Przeszukałem to, co znalazł wujek Google, ale nie znalazłem żadnego modelu w tej skali z elementami wnętrza (wiem na pewno, że wieżyczka rozbudowana była o dolną cześć i wpuszczana była w kadłub oraz wyposażona był w pociski). Może któryś z Was jest w stanie w jakiś sposób pomóc w namierzeniu tego modelu? Z góry dziękuję. Edytowane 7 Sierpnia przez Westfield Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
India Napisano 7 Sierpnia Share Napisano 7 Sierpnia Fujimi/Nitto 1/76 King Tiger (Henschel Turret) Pewnie chodzi o ten zestaw. Pozdrawiam 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cypis Napisano 7 Sierpnia Share Napisano 7 Sierpnia (edytowane) Też uważam , że może to być ten model , w Mojehobby.pl masz zdjęcia wyprasek . Edytowane 7 Sierpnia przez Cypis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Westfield Napisano 8 Sierpnia Autor Share Napisano 8 Sierpnia 9 godzin temu, India napisał: Fujimi/Nitto 1/76 King Tiger (Henschel Turret) Pewnie chodzi o ten zestaw. Pozdrawiam Dzięki serdeczne, wszystko się zgadza - to na bank ten! A mogę zapytać, skąd wiedziałeś? 7 godzin temu, Cypis napisał: Też uważam , że może to być ten model , w Mojehobby.pl masz zdjęcia wyprasek . No właśnie szukałem w mojehobby nie ma :(. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajowy z wąsami Napisano 8 Sierpnia Share Napisano 8 Sierpnia (edytowane) 1 godzinę temu, Westfield napisał: No właśnie szukałem w mojehobby nie ma :(. A jednak... https://www.mojehobby.pl/products/King-Tiger-Porche-Type.html tyle że model od lat niedostępny... Edytowane 8 Sierpnia przez gajowy z wąsami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
India Napisano 8 Sierpnia Share Napisano 8 Sierpnia Ciut modeli przez ręce mi przeszło. Pamiętałem, że miałem w ręku dwa modele Tygrysa Fujimi, jeden goły, drugi z wnętrzem. I się okazało, że Fujimi robiła modele firmy Nitto. Różnica zewnętrzna pudelek- Fujimi miała rysunki na całej powierzchni pudełka, Nitto małe zdjęcia (ok 1/4 powierzchni) i reszta tylko kolor i napisy. Bo tych modeli było więcej. I faktycznie były trudno dostępne. Fajnie, że mogłem pomóc. PS instrukcja jest też na Scalmate. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Westfield Napisano 8 Sierpnia Autor Share Napisano 8 Sierpnia 11 godzin temu, gajowy z wąsami napisał: A jednak... https://www.mojehobby.pl/products/King-Tiger-Porche-Type.html tyle że model od lat niedostępny... Ach tak, ja po prostu szukałem Nitto, bo wygląda na to, że to ten model: https://pay.ebay.co.uk/rgxo?action=view&sessionid=1565027911 Zgadzają się między innymi bardzo trudne do założenia gumowe gąski . 10 godzin temu, India napisał: Ciut modeli przez ręce mi przeszło. Pamiętałem, że miałem w ręku dwa modele Tygrysa Fujimi, jeden goły, drugi z wnętrzem. I się okazało, że Fujimi robiła modele firmy Nitto. Różnica zewnętrzna pudelek- Fujimi miała rysunki na całej powierzchni pudełka, Nitto małe zdjęcia (ok 1/4 powierzchni) i reszta tylko kolor i napisy. Bo tych modeli było więcej. I faktycznie były trudno dostępne. Fajnie, że mogłem pomóc. PS instrukcja jest też na Scalmate. W takim razie gratuluję wiedzy i doświadczenia i jeszcze raz dziękuję w imieniu swoim i kolegi :). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
India Napisano 8 Sierpnia Share Napisano 8 Sierpnia Jeśli mogę pomóc, do dyspozycji. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi