rObO87 Napisano 18 Października 2008 Share Napisano 18 Października 2008 Celem projektu będzie wykonanie modeli: i ostateczne zakończenie projektu LVT (zaczęty na innym forum), polegającego na wykonaniu wszystkich dostępnych aktualnie LVT firmy Italeri 1/35 . Do modeli dokupie jeszcze linki Eureka. Blach nie będe kupował (analiza instrukcji na stronie producenta - nie opłaci się), wykorzystam doświadczenie nabyte w czasie budowania poprzednich modeli i użyję puszki po coli do budowy ewentualnych detali. Trochę już zacząłem: Przedział ładunkowy: oraz układ jezdny w częściach przed malowaniem: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek14 Napisano 18 Października 2008 Share Napisano 18 Października 2008 Zasiadam w pierwszym żędzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 18 Października 2008 Share Napisano 18 Października 2008 Chętnie zobaczę wszystkie lvt razem jak mozesz to daj linki do twoich relacji na innym forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rObO87 Napisano 18 Października 2008 Autor Share Napisano 18 Października 2008 jak mozesz to daj linki do twoich relacji na innym forum http://www.forum.modelarstwo.org.pl/viewtopic.php?t=34870&highlight=lvt a tu bonusik: http://img112.imageshack.us/my.php?image=30ky3.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rObO87 Napisano 29 Listopada 2008 Autor Share Napisano 29 Listopada 2008 Jedziemy dalej Mam już kadłub jednej "łódki", a 4 z kolei na tym warsztacie Całkiem ładnie się posklejało. Oczywiście wcześniej zrobiłem elementy podwozia: bo oczywiste jest (jak dla mnie), że malowanie tego jako całość jest kiepskim pomysłem. Kolejny etap będzie polegał na dorobieniu z blaszek paru detali i pomalowaniu podwozia. Górną płytę przykleję po zrobieniu gąsek. Wersja z Saipanu to trochę mniejszy progres, ale za to bardziej kolorowy: Nie miałem już czasu posklejać kadłuba, ale chyba i tak bym się nie wyrobił w ten weekend bo potrzeba jeszcze jedną warstwę farby gdzieniegdzie. Na koniec porównanie zdjęcia oryginału z tym, co proponuje malować producent: [/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boozy Napisano 30 Listopada 2008 Share Napisano 30 Listopada 2008 Ciesze się, że są ludzie robiący na tym forum swoje projekty Ładnie Ci to wychodzi ale nie brudź tak podczas malowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rObO87 Napisano 30 Listopada 2008 Autor Share Napisano 30 Listopada 2008 Spokojnie wiem co robię ;) W końcu to 4 łódka już Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 30 Listopada 2008 Share Napisano 30 Listopada 2008 rObO87 Projekt mi się podoba będę tu zaglądał ,mam takie pytanko masz aero ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rObO87 Napisano 30 Listopada 2008 Autor Share Napisano 30 Listopada 2008 Na razie nie mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rObO87 Napisano 6 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 6 Grudnia 2008 Łódki się rozmnożyły Pora na przeróbki, 4 rzeczy do poprawy: Można kupić blachy, ale samemu też się to da zrobić i nie kosztuje wiele. Przede wszystkim tył: Trzeba odciąć belki trzymające linę oraz poprawić ten kątownik z trójkątów, czyli zeszlifować go by był cieńszy: i dodać pasek z blaszki: Uchwyty na liny: dodam później, w trakcie robienia poprzednich LVT przeszkadzały mi w montażu góry kadłuba. Z boku dodałem ceowniki pod podpórkami górnych rolek na gąski i taki paseczek w okolicach koła napędowego: Boki po I warstwie farby: Pewnie powiecie, że dziwną technikę klejenia mam, ale po prostu tak mi wygodnie 8-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rObO87 Napisano 3 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 3 Stycznia 2009 No i katastrofa W trakcie nakładania kalek do wersji z Saipanu rozwaliły mi się te boczne numery IIB 42 oraz napisy eksploatacyjne z 2 strony kadłuba Nawet nie wiecie jaki jestem wkur.... Nie ma ktoś takowych kalek na zbyciu? Jakiś pomysł na ratunek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi