Jump to content

T-34/76 mod. 1940 wer. niemiecka (1 D.Panc.) Uni Models 1/72

skala72
 Share

Recommended Posts

No i skończyłem swój czwarty model, ufff. czekam na oceny i komentarze.

T-34/76 mod. 1940 wer. niemiecka (1 D.Panc.) 1/72 Uni Models

33db2ebb5a93fc54m.jpg

5409a196414cc97cm.jpg

5d84a957afd1ef8cm.jpg

3c38b620ed73b0dem.jpg

6903663427b76c04m.jpg

ff4a62a74f78a95em.jpg

Edited by Guest

Bardzo lubię tematy beutepanzerów. Model moim zdaniem wykonany poprawnie, a zdjęcia modelu sprawiają wrażenie, że to raczej "35" a nie 1:72. Nie wykonywałem jeszcze malowania zimowego, ale ja bym zrobił troszeczkę inaczej odpryski białej farby...no właśnie, czy to była biała farba czy dajmy na to wapno, bo jak wapno to zrobiłbym raczej łagodniejsze przejścia kolorów ( przetarcia bardziej do koloru bazowego niż odpryski jak w Twoim przypadku, co oczywiście nie umniejsza w niczym Twojemu wykonaniu).

Oby więcej takich projektów w Twoim wykonaniu no i dalszego rozwoju stronki o czołgach!

Oby więcej takich projektów w Twoim wykonaniu no i dalszego rozwoju stronki o czołgach!

Jedna i druga strona malowała wapnem albo kredą, co na farbie olejnej pod wpływem temperatury odpryskuje lub ściera się na skutek włażenia na traktorek, czołgi malowali dużymi pędzlami malarskimi i często było widać jego fakturę, ale uniknąłem tego. Co do stronki to będę się starał.

Efektowne, ale chyba jednak niezbyt realistyczne :]

TZN ?? Oglądałem sporo zdjęć jeżeli chodzi o zimowe malowanie, obdrapania te były skutkiem łażenia po czołgu oraz jazdą pomiędzy roślinnością i zabudowaniami, to nie ma być świeżo pomalowany czołg wapnem, tylko taki co już trochę jest na froncie.

Hmm, no fajnie, ale jakieś konkrety, co i jak, co poprawić na przyszłość, na co zwracać uwagę, bo takie tam, zgadzam się i mało realistyczne to ....

Update:

Tu dla tych co sie nie podoba i jest model zbyt nierealny

t34_43.jpg

t34_85_20.jpg

1039_rn.jpg

Edited by Guest

Hmm, no fajnie, ale jakieś konkrety, co i jak, co poprawić na przyszłość, na co zwracać uwagę, bo takie tam, zgadzam się i mało realistyczne to ....

No i właśnie sam popatrz na te fotki. Nie ma takich ostrokrawędziowych pojedyńczych zdrapań. Są za to "przemycia" do zielonej, na całej właściwie powierzchni. Mimo to twój model wygląda bardzo fajnie, oraz efektownie.