skala72 Napisano 18 Października 2008 Share Napisano 18 Października 2008 (edytowane) No i skończyłem swój czwarty model, ufff. czekam na oceny i komentarze. T-34/76 mod. 1940 wer. niemiecka (1 D.Panc.) 1/72 Uni Models Edytowane 20 Października 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 18 Października 2008 Share Napisano 18 Października 2008 Bardzo lubię tematy beutepanzerów. Model moim zdaniem wykonany poprawnie, a zdjęcia modelu sprawiają wrażenie, że to raczej "35" a nie 1:72. Nie wykonywałem jeszcze malowania zimowego, ale ja bym zrobił troszeczkę inaczej odpryski białej farby...no właśnie, czy to była biała farba czy dajmy na to wapno, bo jak wapno to zrobiłbym raczej łagodniejsze przejścia kolorów ( przetarcia bardziej do koloru bazowego niż odpryski jak w Twoim przypadku, co oczywiście nie umniejsza w niczym Twojemu wykonaniu). Oby więcej takich projektów w Twoim wykonaniu no i dalszego rozwoju stronki o czołgach! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 18 Października 2008 Share Napisano 18 Października 2008 Nie ma takiego czegoś jak T-32 przeszukałem całego neta i nic ani słowa o T-32 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 18 Października 2008 Autor Share Napisano 18 Października 2008 Sorry, 2 zamiast 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 18 Października 2008 Autor Share Napisano 18 Października 2008 Oby więcej takich projektów w Twoim wykonaniu no i dalszego rozwoju stronki o czołgach! Jedna i druga strona malowała wapnem albo kredą, co na farbie olejnej pod wpływem temperatury odpryskuje lub ściera się na skutek włażenia na traktorek, czołgi malowali dużymi pędzlami malarskimi i często było widać jego fakturę, ale uniknąłem tego. Co do stronki to będę się starał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pafica Napisano 19 Października 2008 Share Napisano 19 Października 2008 Efektowne, ale chyba jednak niezbyt realistyczne :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 19 Października 2008 Autor Share Napisano 19 Października 2008 Efektowne, ale chyba jednak niezbyt realistyczne :] TZN ?? Oglądałem sporo zdjęć jeżeli chodzi o zimowe malowanie, obdrapania te były skutkiem łażenia po czołgu oraz jazdą pomiędzy roślinnością i zabudowaniami, to nie ma być świeżo pomalowany czołg wapnem, tylko taki co już trochę jest na froncie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zyziek Napisano 19 Października 2008 Share Napisano 19 Października 2008 Zgadzam się z Pawłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 19 Października 2008 Autor Share Napisano 19 Października 2008 (edytowane) Hmm, no fajnie, ale jakieś konkrety, co i jak, co poprawić na przyszłość, na co zwracać uwagę, bo takie tam, zgadzam się i mało realistyczne to .... Update: Tu dla tych co sie nie podoba i jest model zbyt nierealny Edytowane 19 Października 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Longer08 Napisano 19 Października 2008 Share Napisano 19 Października 2008 A mi się tam podoba... tym bardziej że to czwarty model. Super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 19 Października 2008 Share Napisano 19 Października 2008 mnie rowniez,fajnie wyszly przetarcia bialego kamo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pafica Napisano 20 Października 2008 Share Napisano 20 Października 2008 Hmm, no fajnie, ale jakieś konkrety, co i jak, co poprawić na przyszłość, na co zwracać uwagę, bo takie tam, zgadzam się i mało realistyczne to .... No i właśnie sam popatrz na te fotki. Nie ma takich ostrokrawędziowych pojedyńczych zdrapań. Są za to "przemycia" do zielonej, na całej właściwie powierzchni. Mimo to twój model wygląda bardzo fajnie, oraz efektownie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jager27 Napisano 20 Października 2008 Share Napisano 20 Października 2008 Efektowne, ale chyba jednak niezbyt realistyczne Dokładnie. Model jest super, ale wapno nie odpryskuje tylko się ściera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi