Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Model ukończyłem już jakiś czas temu, z jakiegoś powodu nie podzieliłem się nim na tym forum.

Firmy ACE fanom skali 1:72 przedstawiać nie muszę, to modele wymagające już doświadczenia modelarskiego, zawierają oprócz dużej ilości elementów z plastiku również części fototrawione.

Model nie sprawił szczególnych problemów i dobrze się go sklejało. Wymieniłem lufę KM-u Browning na lufę metalową Mastera.

Model malowany farbami Tamiya - do izraelskiej broni pancernej przygotowałem własne mieszanki. Malowanie pojazdu z Wojny Sześciodniowej, kalkomanie z zestawu. Kurzyłem mieszanką pigmentów Ammo by MiG.

AMX13_lewyprzod.thumb.jpg.e8c368b6544f1f0cba406b0768821175.jpg

AMX13_prawyprzod.thumb.jpg.f5a81880314c74692b314aff7198f78f.jpg

AMX13_lewytyl.thumb.jpg.e282396bc39c177ca76aa34d29cb6b80.jpg

AMX13_prawytyl.thumb.jpg.d131e21dca77a96fa5a83fe58ccb6d93.jpg

• Like 7
Napisano (edytowane)

Gąski rzucają się w oczy ale reszta spoko :super: Ja na twoim miejscu bym zdjął, skrócił i naciągnął :piwo:

15575860388_8de5987ebc_c.jpg

Edytowane przez Adamo722
  • Thanks 1
Napisano

Te gumowe gąsienice to niestety najsłabszy element zestawu. Po czasie stwierdziłem, że powinienem był użyć wydruków 3D.

Napisano

Hej,

A jak poradziłeś sobie ze skazą na jednym z boków wanny?

Tam idzie, przez całą długość, taka rysa, a jednocześnie niewielki "schodek".

Próbowałeś to zwalczyć, czy zostawiłeś?

Pozdrawiam, Przemek

Napisano
11 godzin temu, PrzemekW napisał:

Hej,

A jak poradziłeś sobie ze skazą na jednym z boków wanny?

Tam idzie, przez całą długość, taka rysa, a jednocześnie niewielki "schodek".

Próbowałeś to zwalczyć, czy zostawiłeś?

Pozdrawiam, Przemek

Nie kojarzę. Było trochę problemów ze spasowaniem wanny, więc szlifowałem. Może "przy okazji" się i tego pozbyłem.

Napisano (edytowane)
2 godziny temu, GreGG24 napisał:

Nie kojarzę. Było trochę problemów ze spasowaniem wanny, więc szlifowałem. Może "przy okazji" się i tego pozbyłem.

Ok. Dzięki. 

Przyczyną tego jest jakaś wada formy i każdy zestaw to ma.

Po sklejeniu jest częściowo zasłonięte kołami.

A i warstwa błotka też to może zamaskować do końca. 

Przemek

Edytowane przez PrzemekW