GreGG24 Napisano 20 Sierpnia Share Napisano 20 Sierpnia Model ukończyłem już jakiś czas temu, z jakiegoś powodu nie podzieliłem się nim na tym forum. Firmy ACE fanom skali 1:72 przedstawiać nie muszę, to modele wymagające już doświadczenia modelarskiego, zawierają oprócz dużej ilości elementów z plastiku również części fototrawione. Model nie sprawił szczególnych problemów i dobrze się go sklejało. Wymieniłem lufę KM-u Browning na lufę metalową Mastera. Model malowany farbami Tamiya - do izraelskiej broni pancernej przygotowałem własne mieszanki. Malowanie pojazdu z Wojny Sześciodniowej, kalkomanie z zestawu. Kurzyłem mieszanką pigmentów Ammo by MiG. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 20 Sierpnia Share Napisano 20 Sierpnia (edytowane) Gąski rzucają się w oczy ale reszta spoko Ja na twoim miejscu bym zdjął, skrócił i naciągnął Edytowane 20 Sierpnia przez Adamo722 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 20 Sierpnia Share Napisano 20 Sierpnia Fajny czołgutek. Mi się podoba. Gąski faktycznie chyba przydało by się poprawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GreGG24 Napisano 20 Sierpnia Autor Share Napisano 20 Sierpnia Te gumowe gąsienice to niestety najsłabszy element zestawu. Po czasie stwierdziłem, że powinienem był użyć wydruków 3D. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PrzemekW Napisano 21 Sierpnia Share Napisano 21 Sierpnia Hej, A jak poradziłeś sobie ze skazą na jednym z boków wanny? Tam idzie, przez całą długość, taka rysa, a jednocześnie niewielki "schodek". Próbowałeś to zwalczyć, czy zostawiłeś? Pozdrawiam, Przemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GreGG24 Napisano 21 Sierpnia Autor Share Napisano 21 Sierpnia 11 godzin temu, PrzemekW napisał: Hej, A jak poradziłeś sobie ze skazą na jednym z boków wanny? Tam idzie, przez całą długość, taka rysa, a jednocześnie niewielki "schodek". Próbowałeś to zwalczyć, czy zostawiłeś? Pozdrawiam, Przemek Nie kojarzę. Było trochę problemów ze spasowaniem wanny, więc szlifowałem. Może "przy okazji" się i tego pozbyłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PrzemekW Napisano 21 Sierpnia Share Napisano 21 Sierpnia (edytowane) 2 godziny temu, GreGG24 napisał: Nie kojarzę. Było trochę problemów ze spasowaniem wanny, więc szlifowałem. Może "przy okazji" się i tego pozbyłem. Ok. Dzięki. Przyczyną tego jest jakaś wada formy i każdy zestaw to ma. Po sklejeniu jest częściowo zasłonięte kołami. A i warstwa błotka też to może zamaskować do końca. Przemek Edytowane 21 Sierpnia przez PrzemekW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi