rObO87 Napisano 21 Października 2008 Share Napisano 21 Października 2008 Jak widać na zdjęciu, do modelu dokupiłem dodatkowo linę Eureka do wciągarek, ponieważ w zestawie ich brakuje. Prace nad modelem rozpoczynam za pare dni. Gdy go skończę to... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 21 Października 2008 Share Napisano 21 Października 2008 No nareszcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 21 Października 2008 Share Napisano 21 Października 2008 No tą 1/35 to chętnie zobaczę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 21 Października 2008 Share Napisano 21 Października 2008 Mam miłe wspomnienia z tym modelem super się sklejało, aż szkoda że niewiedziałem wtedy o takim czymś jak szpachla i farba :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pgreg Napisano 21 Października 2008 Share Napisano 21 Października 2008 Będę obserwował relację z wielkiem zainteresowaniem - u mnie też czeka w kolejce. Powodzenia!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rObO87 Napisano 4 Listopada 2008 Autor Share Napisano 4 Listopada 2008 Zaczynamy Na początek na warsztat wjechał ciągnik: Kolejno osie, błotniki (+ dla Revella za ładnie odwzorowaną blachę - te kreseczki) zbiornik paliwa, góra kadłuba z zaudową silnika oraz rama podwozia. Całość po złożeniu na sucho: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shilka (Robert T.) Napisano 5 Listopada 2008 Share Napisano 5 Listopada 2008 Cześć Widzę że zapowiada się bardzo ciekawy modelik Szkoda że nie wziąłeś na warsztat model z tego większego pudełka. Ale cierpliwie poczekam. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rObO87 Napisano 5 Listopada 2008 Autor Share Napisano 5 Listopada 2008 Większe pudełeczko niedługo, planuje przed czerwcem skończyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rObO87 Napisano 5 Listopada 2008 Autor Share Napisano 5 Listopada 2008 Podwozie złożone na sucho: Kółeczka oczywiście czeka papier ścierny. Dokleiłem pare części nadbudówki, część będzie przyklejona po pomalowaniu: W ciąniku do zrobienia jeszcze jest kabina, wciągarki i dosłownie pare części, których narazie nie przyklejam ze względu na ryzyko złamania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 5 Listopada 2008 Share Napisano 5 Listopada 2008 Widzę że jest szybkie tempo prac. No no. pogratulować... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 6 Listopada 2008 Share Napisano 6 Listopada 2008 Uważaj na zawieszenie istne piekło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rObO87 Napisano 6 Listopada 2008 Autor Share Napisano 6 Listopada 2008 Masz na myśli zawieszenie SLT-56? W SLT-50 narazie lajcik jest jak dla mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 6 Listopada 2008 Share Napisano 6 Listopada 2008 50 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rObO87 Napisano 6 Listopada 2008 Autor Share Napisano 6 Listopada 2008 Dzisiaj skromnie. Trochę podłubałem przy przyczepie: A w ciągniku obrobiłem pare części przeznaczonych do malowania osobo (przed przyklejeniem): Jeżeli chodzi o ciagnik, to musze jeszcze zrobić wciągarki (mała przeróbka mnie czeka) i kabinę, którą planuje wykonać w czasie wekendu. Generalnie model wydawał się trudny, a narazie nie ma problemów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rObO87 Napisano 7 Listopada 2008 Autor Share Napisano 7 Listopada 2008 Jakość zdjęć Was zadowala? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chudziutki Napisano 7 Listopada 2008 Share Napisano 7 Listopada 2008 Nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rObO87 Napisano 7 Listopada 2008 Autor Share Napisano 7 Listopada 2008 Postaram się to naprawić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rObO87 Napisano 13 Listopada 2008 Autor Share Napisano 13 Listopada 2008 Pora ja jakąś konkretną przeróbkę. Najpierw proponuje popatrzeć na zdjęcie oryginału: Przede wszystkim trzeba przerobić te "prowadnice" liny z postaci po lewej , na postać po prawej stronie (czyli trochę dłubania skalpelem): Następnie, pora na uchwyty liny: Pomocna przydaje się instrucja z modelu 1/35. Po dodaniu liny Eureka 0,4 mm (długość 50 cm wystarcza na model) wygląda to tak: Oczywiście uchwyty na linę na ramie poprawię po wyschnięciu kleju. Cały model na fotkach powyżej złożony na sucho. Jeżeli chodzi o ciagnik to pozastała do wykonania kabina. Skala 1/72 jednak cudów nie oferuje jak widać po tym modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chudziutki Napisano 14 Listopada 2008 Share Napisano 14 Listopada 2008 Ale mam nadzieję, że line też poprawisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rObO87 Napisano 14 Listopada 2008 Autor Share Napisano 14 Listopada 2008 Oczywiście ;) Na foto nawinięta poglądowo. Jeszcze będzie miała końcówki jak na zdjęciu oryginału. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Hejmo Napisano 14 Listopada 2008 Share Napisano 14 Listopada 2008 Gdzieś na kompie mam linka do zdjęć z naszej jednostki z 10 BKP jak znajdę, to podrzucę. Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rObO87 Napisano 14 Listopada 2008 Autor Share Napisano 14 Listopada 2008 O tych mówisz: http://www66.tok2.com/home2/tankguy/PolishArmy/faun.html ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rObO87 Napisano 15 Listopada 2008 Autor Share Napisano 15 Listopada 2008 Zastanawiam czy opłaci mi się robić ten właz otwarty: Drzwi nie da się otworzyć, więc tylko przez właz coś się zobaczy. Tylko w tej skali zegarów idealnie nie pomaluję i nie wiem czy coś do oglądania będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Hejmo Napisano 16 Listopada 2008 Share Napisano 16 Listopada 2008 Tak, o tych zdjęciach, tylko na innej stronie były Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shilka (Robert T.) Napisano 16 Listopada 2008 Share Napisano 16 Listopada 2008 Hej Widzę ze prace postępują do przodu Znalazłem link do warsztatu Fauna z Leopardem na naczepie. Powinno się przydać. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi