Marek44 Napisano 26 Października 2008 Share Napisano 26 Października 2008 Witam, W tym wątku zamierzam prezentować wykonane przeze mnie samoloty w skali 1/700. Mogłoby się wydawać, że samoloty takie są za małe, by można było w nich zrobić cokolwiek. Jednak ponieważ lubie wykonywać różne szaleństwa (patrz okręty 1/6000 na tym forum) postanowiłem je tu zamieścić. Pierwszym modelem jest polski F-16C z firmy Pit-Road. Największym problemem z tymi samolocikami jest to, że trudno jest do nich dostować obiektyw. Miałem ze swoimi maleństwami jechać na Mistrzostwa Polski w mikromodelarstwie, jednak zostałem zatrzymany przez obowiązki, jakie musiałem wykonać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barcel Napisano 26 Października 2008 Share Napisano 26 Października 2008 Pełen podziw dla ciebie że masz zaparcie sklejać coś takiego a co dopiero malować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elcin Napisano 26 Października 2008 Share Napisano 26 Października 2008 To widać gołym okiem? Łał a ja myślałem, że ja robie w małej skali ;D Duży podziw i z mojej strony, życze ci powodzenia w dalszych pracach! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZIO BY NAITT Napisano 26 Października 2008 Share Napisano 26 Października 2008 Z pudła czy waloryzowałeś To się dopiero nazywa "Braille scale" ... PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krys Napisano 26 Października 2008 Share Napisano 26 Października 2008 Ja się pytam-gdzie kokpit i przezroczysta owiewka? Ty leniuchu jeden Ty, myślisz, że małe, to już kokpitu możesz łaskawie nie robić? A tak serio: należą Ci się Brawa za te maleństwo, (co nie znaczy, że nie będę się czepiał, że nie ma wnętrza ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek44 Napisano 26 Października 2008 Autor Share Napisano 26 Października 2008 Ten jest akurat z pudła, ale mam w kolekcji modele waloryzowane np. Harriery z zmienionymi goleniami podwozia i uzbrojeniem lub ulepszonego Su-27K z dodatkowymi pociskami i detalami. Japońce tworzą tego całą masę. I mam też całą masę samolotów w tej skali. Niedługo, na prośbę jednego z użytkowników, zacznę robić in-boxy tych zestawów. Krys, najzabawniejsze jest to, że mam takie modele z przezroczystymi owiewkami, ale osobiście ich nie lubię, bo przezroczysty plastik źle mi się klei. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brabazon Napisano 26 Października 2008 Share Napisano 26 Października 2008 Panowie, ale ile miejsca na półce;) Ale na stówę to też swoją cenę ma...mimo że bez mikroSZKOPu ani rusz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 27 Października 2008 Share Napisano 27 Października 2008 Niedługo, na prośbę jednego z użytkowników, zacznę robić in-boxy tych zestawów. He he... No, no, robi to wrażenie. Sam model oraz ..wzmianka o wymianie goleni w Harrierach [jezu!]. Robiłeś może te modele wykonane w całości z przezroczystego tworzywa? to też swoją cenę Właśnie, może słówko o cenach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kermit Napisano 27 Października 2008 Share Napisano 27 Października 2008 Pełen podziw, kolego. Ja mam w poczekalni myśliwce w skali 1:400 i myślałem, że mniejszych już nie ma... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek44 Napisano 27 Października 2008 Autor Share Napisano 27 Października 2008 Tak, robiłem. Są to modele Trumpetera lub "speciale" Pit-Roada. Jednak jak pisałem nie lubię materiału z jakiego są wykonane (w tej skali łatwo odpryskuje plastik spod nożyka, czy pęsety i może to spowodować, że np. 3mm goleń podwozia odlatuje pod biurko lub kanapę i klops gotowy). Co do ceny... Wszystko zależy jaki zestaw się wypatrzy. Kosztują od (w przeliczeniu) 20 zł za zestaw bombowców USAF (4 samoloty plus liczne drobiazgi), przez 50 zł za zestaw myśliwców USAF (20 samolotów z różnym uzbrojeniem i ciągnikami) do 90 zł za zestaw rosyjskich samolotów na lotniskowiec (przezroczyste, ale bez uzbrojenia). Następny w galerii będzie Tu-95H Bear. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brabazon Napisano 27 Października 2008 Share Napisano 27 Października 2008 (4 samoloty plus liczne drobiazgi)Drobiazgi? No taaaaak, jak wiemy, same samoloty są bycze;) Następny w galerii będzie Tu-95H Bear. I czekam na Bear'a, najpiękniejszy śmigłowy bombowiec. (Najpiękniejszy odrzutowym jest Tu-22C;)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brabazon Napisano 27 Października 2008 Share Napisano 27 Października 2008 (4 samoloty plus liczne drobiazgi) Drobiazgi? No taaaaak, jak wiemy, same samoloty są bycze;) Następny w galerii będzie Tu-95H Bear. I czekam na Bear'a, najpiękniejszy śmigłowy bombowiec. (Najpiękniejszy odrzutowym jest Tu-22C;)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek44 Napisano 10 Listopada 2008 Autor Share Napisano 10 Listopada 2008 Po dłuuuugiej przerwie w koncu prezentuje zdjęcia Tu-95H Bear. Model jest z firmy Pit-Road, z zestawu "Echo II". Widok na płatowiec Widok od spodu Zdjęcie z grosikiem i częścią eskadry (od lewej: B-52H, C-141B, QF-4E, Su-27K, F-15E, Tu-95H, HMMWV M998, M551 Sheridan i F-16C). Jak widać na ostatnim zdjęciu mam tego jeszcze sporo na warsztacie. Czekają one na pomalowanie lub na kalkomanie (QF-4 i F-15 będą miały przemalowane owiewki na "czarny metalic"). Jeśli macie jakiś ulubiony samolot i chcecie go zobaczyć w miniaturowej skali - napiszcie. Może mam taki na stanie i go zaprezentuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drak Napisano 10 Listopada 2008 Share Napisano 10 Listopada 2008 czy ten Humvee tez jest 1-700? Podziwiam twoja cierpliwosc przy takich malenstwach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek44 Napisano 10 Listopada 2008 Autor Share Napisano 10 Listopada 2008 Wszystkie zaprezentowane w tym dziale modele są w 1/700, chyba że będą to modele porównawcze z innych skal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barcel Napisano 10 Listopada 2008 Share Napisano 10 Listopada 2008 ... Ej a mam pytanie - z ilu części składa się, taki na przykład Hummer 1:700? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kermit Napisano 10 Listopada 2008 Share Napisano 10 Listopada 2008 Opad szczeny... Takie maleństwa... Dołączę się do pytania przedmówcy: z ilu części składa się ten F-15? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 12 Listopada 2008 Share Napisano 12 Listopada 2008 Jeśli macie jakiś ulubiony samolot i chcecie go zobaczyć w miniaturowej skali - napiszcie. Ja mam, ja mam! Rozumiem, że chodzi o współczesne? E2 Hawkeye, F104Starfighter, Harrier rzecz jasna, C17 , no i może jakaś ShinMeiwa , skoro producent z Dalekiego Wschodu ? Szczery podziw , Marku... robota dla optyka lub zegarmistrza! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek44 Napisano 12 Listopada 2008 Autor Share Napisano 12 Listopada 2008 Tak więc od początku: Hummer składa się z jednej lub dwóch części. Bierze to się z tego, że jako jeden element jest wykonany z wyrzutnią TOW, ale można ją odciąć i przykleić wieżyczkę z M2HB. F-15E składa się z 13 elementów - kadłub, dysze silników, golenie podwozia, zasobniki LANTIRN i bomby. Co do samolotów, oto uwagi do nich: - E-2C - Jakie malowanie? JASDF, USAF, Armée de l'Air, IAF? - F-104 - USAF, JASDF, Luftwaffe, AIRCOM, Ejército del Aire, HAF, RCAF? - Harrier - Tu sprawa jest bardziej skomplikowana, bowiem jest tu podział na wersje AV-8B, GR.5/7/9, i Sea Harrier. A każdy z nich ma różne malowania. - C-17 - Ten model jest dziś prawie niedostępny i już nieprodukowany... ale firma Pit-Road zapowiada jego reedycje. Już nawet złożyłem pre-ordera na 6 sztuk. ShinMeiwa - dwie wersje - PS-1 i US-1. Narazie mam tylko jednego chętnego. Może jeszcze ktoś chce mnie zmobilizować do pracy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 12 Listopada 2008 Share Napisano 12 Listopada 2008 - E-2C - Jakie malowanie? JASDF, USAF, Armée de l'Air, IAF? - F-104 - USAF, JASDF, Luftwaffe, AIRCOM, Ejército del Aire, HAF, RCAF? - Harrier - Tu sprawa jest bardziej skomplikowana, bowiem jest tu podział na wersje AV-8B, GR.5/7/9, i Sea Harrier. A każdy z nich ma różne malowania. Chcesz powiedzieć, że masz WSZYSTKIE WYŻEJ WYMIENIONE???? Ołrany...Jak już mogie wybrać, to w dwóch pierwszych przypadkach japończyków poproszę, w sprawie Błotniaka liczyłem na GR3, ale i następne odmiany byłyby okay. Z miłą chęcią obejrzę Co do ShinMeiwy- OBIE wersje, oczywiście Z góry dzięki ! Robi się coraz ciekawiej...a wszystko się zaczęło od pokazania zapasów ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barcel Napisano 12 Listopada 2008 Share Napisano 12 Listopada 2008 To jeszcze ja: F-22 Raptor - USAF F-35 Lighting II - USMC Dassault Rafale F/A - 18E SuperHornet - US Navy nie wiem jakie malowania są do Rafale, więc wolna wola dla ciebie:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 12 Listopada 2008 Share Napisano 12 Listopada 2008 Bardzo bym prosił o polskiego Miga-29 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kermit Napisano 12 Listopada 2008 Share Napisano 12 Listopada 2008 A może by tak polskiego F-16? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 12 Listopada 2008 Share Napisano 12 Listopada 2008 Przecież masz go na pierwszej stronie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kermit Napisano 12 Listopada 2008 Share Napisano 12 Listopada 2008 Przecież masz go na pierwszej stronie No tak, czemu ja o tym zapomniałem? Hmm... chyba za dużo fotek modeli dzisiaj zrobiłem (chyba gdzieś ok. 100)... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi