Skocz do zawartości

[L] de Havilland DH.110 Sea Vixen Faw.2 - Trumpeter 1:48

Przemek Przybulewski

Rekomendowane odpowiedzi

Od razu uprzedzam, że 1:48 to nie moja bajka - więc nie wiem co z tego wyniknie.

Ale równolegle z LVSR powstaje ten cudak

Zdecydowałem się na niego bo po pierwsze podoba mi się bryła tego samolotu, po drugie nie ma go w 1:32 (teoretycznei jest ale to chyba vacu więc jakby nie było), po trzecia nie ma do niego dodatków, więc nie kuszą żadne kabinki, silniki, czy inne wnęki podwozia.

Na razie sklejanie odbywa się na zasadzie rozpoznania bojem - coś tam kleje, tu jakieś skrzydło, tu statecznik, teoretycznie zaczynając od uzbrojenia. Sam nie wiem co podwieszę więc skleiłem zbiorniki paliwa i wydłubałem i wydrukowałem wyrzutnię rakiet niekierowanych:

IMG_0273.thumb.jpg.448dc5086b888acbdfec1003e571ddc3.jpg

.

Wyrzutnia_2cale36_v1_1-48.thumb.jpg.8e633460d5b9cbd076ef0c6f89ed004d.jpg

.

Wyrzutnia_2cale36_v2_1-48.thumb.jpg.a670a28762057d8a4e9f7dd7f9bb3f4d.jpg

Następnie na warsztat poszły wnęki - fajnie że z kilka elementów, łatwiej malować. Tu poszalałem trochę, ale tak to jest jak się maluje po pónocy 🙂

IMG_0269.thumb.jpg.5eca9495347629eb30df18b425089fc4.jpg

.

IMG_0270.thumb.jpg.f31931bb7203c7eed51392629843ba44.jpg

Teraz kokpit - będzie malowany razem z kabiną do LVSR, czekam tylko na fotele, bo jednak zestawowe to klocek z mydła.

IMG_0272.thumb.jpg.eb35963b047d646dfa866f4ecf7453ed.jpg

Teraz powinno być już wiadomo co to za samolot - dla pierwszego, który poprawnie odganie model i firmę, zestaw dodatków do tego samolotu będzie gratis (nie zależnie co powstanie).

Edytowane przez Przemek Przybulewski
  • Like 3

• Przemek Przybulewski changed the title to [L] de Havilland DH.110 Sea Vixen Faw.2 - Trumpeter 1:48
7 minut temu, Przemek Przybulewski napisał:

Tak jest - to jest prawidłowa odpowiedz 🙂
Wygrałeś zestaw dodatków

Cieszem się z wygranej, a zestaw dodatków niniejszym przekazuję wspaniałomyślnie pierwszej zainteresowanej osobie, która się po nie zgłosi wink4. No i fajnie wnęki wyglądają.

• Like 1

Super temat, polowałem kiedyś na Airfixowego Vixena ale niestety nie udało się nabyć.  Będzie trzeba skierować zainteresowanie na "Trumpka".

Podglądam warsztacik🙂

2 godziny temu, Cazador napisał:

Super temat, polowałem kiedyś na Airfixowego Vixena ale niestety nie udało się nabyć.  Będzie trzeba skierować zainteresowanie na "Trumpka".

Podglądam warsztacik🙂

Ja też na niego polowałem ale później jakoś temat zszedł na drugi plan - na pewno jest więcej dodatków do Airfixa, trumpek ubogo pod tym względem.
A patrząc na zdjęcia instrukcji i wyprasek, raczej airfixowy kokpit by nie pasował