jachud3 Napisano 16 Czerwca Share Napisano 16 Czerwca Ładny 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 17 Czerwca Share Napisano 17 Czerwca Podoba mi się. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skarczu Napisano 21 godzin temu Autor Share Napisano 21 godzin temu Nie było mnie dłuższy czas, ponieważ miałem chwilę słabości.... Przygotowałem zastrzały boczne wklejając w jednym z nich po dwie linki, aby ułatwić sobie montaż naciągów. Podczas wklejania drugiego z nich, nacisnąłem zbyt mocno na płat, który finalnie odpadł, przy okazji dokonując zniszczeń. Uszkodzeniu uległa owiewka, trzy główne zastrzały, dysza venturiego i naciągi. Przez długi czas nie chciało mi się na ten model patrzeć.... No ale w końcu trzeba było coś pchnąć dalej. Od nowa zrobiłem szybki, naprawiłem zastrzały i naciągi dochodząc do sytuacji z przed awarii. Poprzednim razem wielkim problemem dla mnie było pozycjonowanie i dociśnięcie zastrzałów bocznych wklejając je na klej CA. Mimo, że był w żelu, jak dla mnie sechł zdecydowanie zbyt szybko. Zastanawiałem się czym to skleić aby mieć czas na manewrowanie. No i z pomocą przyszedł Wikol. Zrobiłem test spoin na złomie - efekt zadawalający. Najpierw do głównych zastrzałów przykleiłem płat, unieruchamiając wszystko taśmą. Następnego dnia tylny lewy zastrzał... Dzień przerwy i przedni lewy... I lewa strona gotowa 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi