jachud3 Napisano 16 Czerwca Share Napisano 16 Czerwca Ładny 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 17 Czerwca Share Napisano 17 Czerwca Podoba mi się. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skarczu Napisano Piątek o 22:27 Autor Share Napisano Piątek o 22:27 Nie było mnie dłuższy czas, ponieważ miałem chwilę słabości.... Przygotowałem zastrzały boczne wklejając w jednym z nich po dwie linki, aby ułatwić sobie montaż naciągów. Podczas wklejania drugiego z nich, nacisnąłem zbyt mocno na płat, który finalnie odpadł, przy okazji dokonując zniszczeń. Uszkodzeniu uległa owiewka, trzy główne zastrzały, dysza venturiego i naciągi. Przez długi czas nie chciało mi się na ten model patrzeć.... No ale w końcu trzeba było coś pchnąć dalej. Od nowa zrobiłem szybki, naprawiłem zastrzały i naciągi dochodząc do sytuacji z przed awarii. Poprzednim razem wielkim problemem dla mnie było pozycjonowanie i dociśnięcie zastrzałów bocznych wklejając je na klej CA. Mimo, że był w żelu, jak dla mnie sechł zdecydowanie zbyt szybko. Zastanawiałem się czym to skleić aby mieć czas na manewrowanie. No i z pomocą przyszedł Wikol. Zrobiłem test spoin na złomie - efekt zadawalający. Najpierw do głównych zastrzałów przykleiłem płat, unieruchamiając wszystko taśmą. Następnego dnia tylny lewy zastrzał... Dzień przerwy i przedni lewy... I lewa strona gotowa 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skarczu Napisano 10 godzin temu Autor Share Napisano 10 godzin temu Prawa strona - tylny zastrzał z wklejonymi linkami Kolejny dzień - wklejenie linki do przedniego zastrzału i zamocowanie całości w modelu Na koniec pozostał montaż poprzeczek na CA - spoiny nie wyszły specjalnie ładnie, więc trzeba było szlifować, szpachlować i jeszcze raz szlifować. Po tych czynnościach musiałem jakoś zabezpieczyć płat by podczas malowania aerografem nie zabrudzić kalkomanii. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzeM Napisano 7 godzin temu Share Napisano 7 godzin temu Piękny!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi