zbychm Napisano 27 Października 2008 Share Napisano 27 Października 2008 Witam wszystkich (to mój pierwszy post więc z góry przepraszam za ignorancję ) przeszukałem tematy i nie znalazłem potrzebnej informacji. Proszę o poradę jak "wyprodukować" polskie numery, oznaczenia ewentualnie gdzie zdobyć kalki z oznaczeniami WP, w zestawie jest tylko orzełek bez numerów rejestracyjnych na dżwi i skrzynię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 27 Października 2008 Share Napisano 27 Października 2008 Corel Draw + drukarka laserowa + "czysta" kalkomania (ew. biala) techmod-u Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbychm Napisano 27 Października 2008 Autor Share Napisano 27 Października 2008 dzięki, rozuiem, że tablice robię na czarno, biała czczionka numerów pozostranie nienadrukowana ale jak zrobić tylko białe oznaczenia np. na burtę lub dźwi??? nie ma białego tonera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 27 Października 2008 Share Napisano 27 Października 2008 Jeśli to są zwykłe numery normalna czcionka możesz poszukać kalkomani w innych modelach dragon zwykle daje do pojazdów niemieckich cały zestaw numerów i może znajdziesz odpowiednie ,lub mozesz wydrukować na papiererze wyciąć i psiknąć aero ,lub kupić odpowiednio małe cyferki samoprzylepne odkleić cyferkę a obramowanie przykleic na model i psiknąć aero i oderwać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbychm Napisano 27 Października 2008 Autor Share Napisano 27 Października 2008 dzięki, pozostaje zabrać się do roboty... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 27 Października 2008 Share Napisano 27 Października 2008 ... nie ma białego tonera Podobno są drukarki, które mają ':?' ale pewno drogie. Innym rozwiązaniem może być wydruk razem z "tłem" - jako "tło" dopasowujesz kolor zgodny z tym na jaki pomalowany jest pojazd. Metodą prób i błędów może się udać choć nigdy nie próbowałem... Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pilex7 Napisano 28 Października 2008 Share Napisano 28 Października 2008 zbychm - sorry za pytanie bo pojazdy to nie moja działka, jakiej wielkości mają być te litery? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbychm Napisano 19 Listopada 2008 Autor Share Napisano 19 Listopada 2008 pilex7 - przepraszam nie miałem wcześniej dostępu, na dźwi szoferki potrzebne są numery o wysokości ok. 1,5mm na burtę skrzyni ładunkowej około 4mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbychm Napisano 19 Listopada 2008 Autor Share Napisano 19 Listopada 2008 Witam wszystkich raz jescze, Rozmawiałem dziś z osobą drukującą oznaczenia eksploatacyjne do wagonów HO/TT, obiecał mi przygotowanie (wydruk) arkusza/arkuszy oznaczeń do pojazdów LWP. I tu moja prośba, bardzo proszę o pomoc w postaci zdjęć pojazdów z ciężarowych z widocznymi numerami i innymi oznaczeniami eksploatacyjnymi (szczególnie Ził 131/157 cysterna i punkt dowodzenia), jeżeli ktoś zna wymiary oryginalnych szablonów – także proszę i info. Jeżeli są także osoby zainteresowane takimi kalkami (numery rejestracyjne i numery na tylnie burty UX XXXX, moż jeszcze „coś” – zgodnie z sugestiami) proszę także o wiadomość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 19 Listopada 2008 Share Napisano 19 Listopada 2008 Jeżeli są także osoby zainteresowane takimi kalkami (numery rejestracyjne i numery na tylnie burty UX XXXX, moż jeszcze „coś” – zgodnie z sugestiami) proszę także o wiadomość A jakieś inne oznaczenia? Mam kilka białych ozbaczeń, z którymi nie wiem co zrobić ale jeśli jest ktoś, kto takimi rzeczami się zajmuje to też chętnie skorzystam jeśli oczywiście cena nie jest "zaporowa" Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbychm Napisano 19 Listopada 2008 Autor Share Napisano 19 Listopada 2008 z innymi także nie powinno być problemu, "kolejkowe" kosztują po kilkanaście złociszy za arkusik, myślę, że można przygotować uniwersalny, biały arkusz LWP ze stosownymi a niedostępnymi oznaczeniami, z całą pewnością będę chciał także pojemności zbiorików paliwa (np. ET 150L) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 19 Listopada 2008 Share Napisano 19 Listopada 2008 Ja tak sobie z tym poradziłem: Tu wiecej fotek: viewtopic.php?t=3335&start=0 w sprawie kalkomanii białych i oznakowania naszych pojazdów odezwij sie na PW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi