Evildead Napisano 25 Kwietnia Share Napisano 25 Kwietnia Same oczy nie wyglądają źle, wyglądają jak oczy , gorzej z położeniem tego, też kupiłem od nich patki na kołnierz i nie dało się tego położyć w żaden sposób, żadne płyny pod i na nic nie dały ,ślizgały się , też trzeba było je docinać, ostatecznie wolałem się męczyć z malowaniem, no ale może to i pomysł na lakier, byle się nie odznaczały z twarzy i będzie ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 25 Kwietnia Autor Share Napisano 25 Kwietnia (edytowane) Zaletą jest to, że się błyszczą, zapomniałem dodać... EDIT: zdecydowanie trzeba je odwrotnie nakładać, wtedy ciemny pasek u dołu imitować będzie górne rzęsy i buźka nabierze weselszego wyrazu. M4 po delikatnym jasnobrązowym łoszu i po "awaryjnym" otwarciu włazu kierowcy, coby wsadzić któregoś z kierowców. Oba włazy miały być zamknięte na głucho i zaizolowane przed wodą pastą Bostik, a jedynie dowódca miał wystawać z wieży, ale nie mam zdjęć i nie będę robił SF, skoro tyle wysiłku wkładam w dobór akuratnych kalek i odtworzenie osłon na działo i km. Edytowane 25 Kwietnia przez Lipstein Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 11 Czerwca Autor Share Napisano 11 Czerwca Brnę dalej z M4-ką, złożone wszystkie części, kalki, bardzo słaby łosz, matowy lakier Tamiya, delikatne przetarcia i obicia robione czarną kredką ołówkową i pierwsze kurzenie wierzchu kadłuba oraz paćkanie Dust Effect-em na gąsienicach: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 30 Października Autor Share Napisano 30 Października (edytowane) Miałem pomysł na zrobienie winietki przedstawiającej ten pojazd wyjeżdżający z plaży, z piachu lub z wody przez wąski stromy parów w głąb lądu, ale póki co szukam natchnienia A M4 trafił do gabloty obok braciszka Edytowane 12 Listopada przez Lipstein 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 3 Listopada Autor Share Napisano 3 Listopada (edytowane) M4 miał stać docelowo na czymś takim, co pokleiłem ze styroduru chyba ze 2 lata temu i trafiło na najwyższą półkę: Edytowane 3 Listopada przez Lipstein Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 4 Listopada Autor Share Napisano 4 Listopada Wena wraca...: Worki ulepione z masy z Action za 5,95 PLN. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 5 Listopada Autor Share Napisano 5 Listopada (edytowane) Te zasieki to tak na chwilę, przystawione do sprawdzenia czy pasują to reszty... swoją drogą produkt wykonany własnoręcznie chyba jeszcze na studiach. Jeśli ktoś ma na zbyciu jakiś niepotrzebny MG34 lub MG 42 i niemieckie skrzynki amunicyjne obojętnie jakiej firmy i jakości to chętnie przygarnę Edytowane 5 Listopada przez Lipstein Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 8 Listopada Autor Share Napisano 8 Listopada (edytowane) Roślinki: mniej więcej taką trawę widziałem na wydmach w maju w rejonie Courseulles-sur-Mer (plaża Juno), a z relacji wynika, że na niektórych odcinkach natarcia żołnierze używali masek pgaz żeby chronić się przed dymem z podpalonej trawy na wydmach. Znalazłem też 1 pogiętą matę Marstona obsiałem też drugie zbocze wąwozu - eksperymentalnie: Edytowane 10 Listopada przez Lipstein 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 11 Listopada Autor Share Napisano 11 Listopada (edytowane) M4A3 na razie po bardzo delikatnym łoszu kadłuba i wieży, bo nie mam koncepcji na późniejszą ekspozycję modelu; docelowo ma on oznaczenia z dywizji biorącej udział w Operacji Cobra z końca lipca 1944 Edytowane 12 Listopada przez Lipstein 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PrzemekW Napisano 11 Listopada Share Napisano 11 Listopada (edytowane) 3 godziny temu, Lipstein napisał: M4A3 na razie po bardzo delikatnym łoszu kadłuba i wieży, bo nie mam koncepcji na późniejszą ekspozycję modelu; docelowo ma on oznaczenia z Operacji Cobra z końca lipca 1944 A w końcu lipca 1944, we Francji, już jeździła ta wersja Shermana? Pozdrawiam, Przemek Edytowane 11 Listopada przez PrzemekW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 11 Listopada Share Napisano 11 Listopada Pomalowanie narzędzi mi sie podoba 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 11 Listopada Autor Share Napisano 11 Listopada (edytowane) Oznaczenie SN jest na nim fikcyjne, a tego faktu - przyznam - dokładnie nie sprawdziłem... Sherman Minutia: "Niektóre z pierwszych M4A3(75)W zostały wysłane do Europy w tygodniach i miesiącach po inwazji na Normandię 6 czerwca 1944 roku. W ciągu pierwszych 83 dni kampanii straty czołgów średnich w armii amerykańskiej były wyższe niż oczekiwano, wynosząc średnio 11 dziennie (...) Wśród dostarczonych czołgów zastępczych znalazła się spora liczba różnych typów czołgów M4A3 – 75 mm, 76 mm, 105 mm oraz czołgów szturmowych M4A3E2 [Jumbo] (...) Według stanu na 17 września 1944 roku 92 czołgi M4A3(75) były lub zostały zwodowane na plaży Utah, a kolejne 53 w Omaha (... )Zdjęcie powyżej przedstawia pierwsze czołgi M4A3(75)W, które trafiły do ETO (wraz z kilkoma lekkimi czołgami M5A1) na skład w Normandii w lipcu lub sierpniu 1944 r. Czołgi te najwyraźniej zostały przetworzone i przygotowane do wydania." Piotrkur - dzięki, bardzo się starałem... Edytowane 11 Listopada przez Lipstein Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 13 Listopada Autor Share Napisano 13 Listopada M4/podstawka: wykorzystuję wszystkie możliwe gadżety do tej podstawki: przeszkody p.panc z Tamki, elementy wyposażenia też, drut kolczasty już tak pozostanie. Jak nazbieram kasę i nauczę się robić fale, zrobię płytką imitację wody na krawędzi podstawki. Na chwile obecną wygląda to tak: 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robi Napisano 17 Listopada Share Napisano 17 Listopada Fajne te "szermany". A i fajna podstawka też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 17 Listopada Share Napisano 17 Listopada (edytowane) Wyrobiłeś się. Fajny grunt i naturalnie to wygląda. Ja bym zostawił-jeśli efekt ma być suchej dioramy. Weź hamerykanów, jak za szmaty gebelsów wyciągają jako jeńców . Jeden kopie w dupę gebelsa, aby przyspieszył marsz bo się ociąga Edytowane 17 Listopada przez MayonesEXG7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 18 Listopada Autor Share Napisano 18 Listopada Założenie jest takie, że za tymi workami mają być porozrzucane niemieckie szpeje, skrzynki amunicyjne, menażki i nawet 1 mgieta się znalazła, ale to raczej niemożliwe, żeby przy gwałtownym odwrocie została jakakolwiek broń, zwłaszcza maszynowa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 18 Listopada Autor Share Napisano 18 Listopada (edytowane) 12 godzin temu, MayonesEXG7 napisał: Wyrobiłeś się No nie bardzo.... Przerwa od kwietnia to raczej powoduje u mnie downgrade w modelarstwie... Ale dzięki za miłe słowo. Grunt wygląda naturalnie, bo to same naturalne materiały naniesione na klej do drewna Patex: piasek różnych kolorów i ziarnistości, zmielone liście, wysuszone cienkie korzonki roślin, jakieś kłącza, tylko ten mech islandzki chyba nie za bardzo pasuje do reszty; wyższa trawa po drugiej stronie to konopie używane kiedyś przez hydraulików do uszczelniania połączeń rur, tylko przycięte na różne wysokości. Edytowane 18 Listopada przez Lipstein Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano Niedziela o 11:00 Autor Share Napisano Niedziela o 11:00 Woda "morska", pierwsze starcie...: 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 20 godzin temu Autor Share Napisano 20 godzin temu Pytanie do znawców tematu "Zrób wodę na dioramie": jak uszczelniacie ściankę która ma być przeźroczysta z resztą podstawki, zanim żywica stwardnieje? tutaj mam dość długi fragment, ok. 12cm i nie mam patentu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi