Helmut Napisano 3 godziny temu Share Napisano 3 godziny temu Dzień dobry, mam problem jak w temacie z H&S Ultra. Nie używam go jakoś bardzo dużo (w sensie codziennie, albo w sesjach malarskich po kilka godzin), zasadniczo sprawuje się bez zarzutu, ale zauważyłem, że strumień farby wylatuje lekko w bok - przy odległości 5 cm od malowanego przedmiotu odchył od osi jest około 7 mm (w prawo, jeśli to ma znaczenie), przy czym po rozłożeniu i złożeniu (bez przyglądania się, czy są włożone obrócone względem poprzedniego położenia, więc na 99% inaczej) odchył jest dokładnie taki sam, więc chyba nie jest to kwestia skrzywionej iglicy albo końcówki dyszy. Ktoś, coś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Helmut Napisano 3 godziny temu Autor Share Napisano 3 godziny temu (edytowane) Alarm odwołany - brudas jestem, i tyle Problem leżał w złogach starej farby w samym wylocie tej części rozpraszającej powietrze, w którą wkłada się od środka dyszę (przepraszam, nie wiem, jak się to nazywa po polsku). Tam pewnie w jednym miejscu brudu było więcej i to lekko odchylało dyszę. (nie kasuję wątku, bo może inna ofiara jak ja, będzie miała podobny problem) Edytowane 3 godziny temu przez Helmut Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi