gustlik Napisano Sobota o 15:24 Share Napisano Sobota o 15:24 (edytowane) Witam, zakładam temat warsztatowy, tematem pracy będzie model Rfm panzer iv G. Chciałbym go wykonać na podstawie jednego zdjecia z panzerwreck. Dysponuję tylko jedną fotografią, nieznana jest jednostka ani dokladna lokalizacja. Na fotce pojazd w wersji dowodzenia z zimmeritem. Czołg to składak, wanna w wersji G zakładów nibelungebwerk, wieża krupp lub vomag w wersji H z zimmeritem, kamuflaż jak dla mnie trudny do identyfikacji ale pójdę w trójbarwny z resztkami zimowego malowania. Oznaczenie też nie jasne, widać tylko dwa zera oraz napis Rita. Na zdjęciu widoczny zaślepiony mg wieżowy co sugeruje że to pojazd w wersji dowodzenia. Myślę że z tego modelu po pewnych drobnych przeróbkach można wykonać ten pojazd, zimmerit będzie robiony masą dwuskładnikową tamiya. Narazie skleiłem wannę ale jestem teraz na dyżurze i jutro wrzucę jakieś zdjęcia. Pozdrawiam. Edytowane Sobota o 15:25 przez gustlik 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gustlik Napisano Niedziela o 09:06 Autor Share Napisano Niedziela o 09:06 (edytowane) Wanna sklejona pod nakładanie zimmeritu, pozostałe elementy jak wózki jezdne i inne drobne elementy po paście. Na fotografii z epoki widać że pasta jest na przednim dokręcanym pancerzu ale już na powierzchni gdzie są włazy inspekcyjne powierzchnia jest gładka. Pozdrawiam. Edytowane Niedziela o 09:10 przez gustlik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gustlik Napisano 10 godzin temu Autor Share Napisano 10 godzin temu Zrobilem zimmerit na kadłubie i skleiłem wszysto do kupy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi