Varjubacsi Napisano Niedziela o 09:47 Share Napisano Niedziela o 09:47 Cześć! Chciałbym prosić o pomoc przy kolejnym projekcie. Planuję zbudować ten samochód, gdy skończę z wózkiem bocznym T-stoff. Niestety poza kilkoma prostymi rysunkami i kilkoma zdjęciami nie udało mi się znaleźć żadnych informacji na ten temat. Gdyby ktoś mógł pomóc danymi technicznymi np. długość całkowita między zderzakami, typ podwozia - czy jest zbudowany na podwoziu SSyl, grubość pancerza, bardzo proszę o pomoc. Gdyby było zdjęcie wnętrza, mógłbym je zbudować z otwartymi drzwiami, a jeśli byłby widoczny obszar wokół podwozia, mógłbym również wykonać układ hamulcowy. Inaczej mówiąc, przyjmę wszelkie dane i z góry dziękuję za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano Niedziela o 14:22 Super Moderator Share Napisano Niedziela o 14:22 drawing by Gregory D Heuer On też szuka materiałów do tego wagonu ale nie ma zbyt wiele informacji -nawet jaki to był wagon - jedno jest pewne był rosyjski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Varjubacsi Napisano Niedziela o 17:15 Autor Share Napisano Niedziela o 17:15 Greif Tak, widziałem to, ale on też tego nie zaprojektował w oparciu o prawdziwe dane. Dlatego pomyślałem, że może w Warszawie znajdzie się jakiś modelarz, który mógłby w muzeum zasięgnąć informacji, może zmierzyć lub zrobić zdjęcia, zwłaszcza wnętrza wagonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano Niedziela o 17:28 Super Moderator Share Napisano Niedziela o 17:28 Andras sprawdź maila Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TM48 Napisano Niedziela o 18:40 Share Napisano Niedziela o 18:40 A to nie ten co stoi w Warszawie? https://stacjamuzeum.pl/tabor/wagon-artyleryjski/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano Niedziela o 19:00 Super Moderator Share Napisano Niedziela o 19:00 @TM48tak to ten, jeśli ktoś z warszawy chciałby się pofatygować i zrobić zdjęcia podwozia i zamieści w wątku będziemy zobowiązani z Andrasem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TM48 Napisano Niedziela o 19:07 Share Napisano Niedziela o 19:07 Leżałem pod nim i robiłem zdjęcia jak był remontowany w Chabówce, ale to było pewnie z 20 lat temu i przepadły niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Merten Napisano Niedziela o 21:24 Share Napisano Niedziela o 21:24 Wczołganie się pod niego to wyższa szkoła jazdy biorąc pod uwagę, że pancerz sięga poniżej osi. Do tego teraz zima. Ale może się zmotywuję któregoś dnia... Przynajmniej da się pod wagon telefon włożyć i z lampą coś wyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TM48 Napisano Niedziela o 21:35 Share Napisano Niedziela o 21:35 7 minut temu, Merten napisał: Wczołganie się pod niego to wyższa szkoła jazdy Łatwo nie było z tego co pamiętam, bez uwalenia ciuchów się nie obeszło. Ale teraz jak są ogólnodostępne smatrfony i wysięgniki selfie to już inna bajka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi