i1117 Napisano 9 Grudnia 2024 Autor Napisano 9 Grudnia 2024 5 hours ago, bulik58 said: Coraz ciekawiej wygląda , będziesz nanosił jakieś oznaczenia narodowe , np. flagę , krzyż , romb czy pasy ? Chyba gdy skończę M113 to zabiorę się za swojego Rośka z bezobsługową wieżą. Bulik, na ten moment planuję cztery białe trójkąty- standardowo na środku burt, na stropie kadłuba przed wieżą i na tylnych drzwach. W zależności od tego, na ile model będzie pstrokaty po pomalowaniu kostek ERA, zdecyduję czy zrobić te oznaczenia"z ręki" czy od szablonu. 1 Cytuj
bulik58 Napisano 9 Grudnia 2024 Napisano 9 Grudnia 2024 4 godziny temu, i1117 napisał: Myślę trójkąt piszę romb, nie dobrze zemną , widziałem trójkąty zarówno malowane jak i wykonane z taśmy klejącej. 1 Cytuj
i1117 Napisano 29 Grudnia 2024 Autor Napisano 29 Grudnia 2024 Cześć. Od ostatniej aktualizacji poprawiłem kamuflaż (wyostrzyłem przejścia pomiędzy kolorami), pomalowałem kostki ERA i oznaczenia taktyczne. W kolejnym etapie będą oleje. Pozdrawiam! 9 Cytuj
i1117 Napisano 31 Maja Autor Napisano 31 Maja Mała aktualizacja. Zrobiłem oleje i drybrushing. Kolejną planowaną czynnością będzie zrobienie warstwy pyłu. Pozdrawiam! 8 Cytuj
i1117 Napisano 28 Czerwca Autor Napisano 28 Czerwca Od poprzedniej aktualizacji zrobiłem pył, wash i następnie kolejną warstwę pyłu. To raczej będzie na tyle z tym modelem. Pozdrawiam! 8 Cytuj
robertmodelarz Napisano 28 Czerwca Napisano 28 Czerwca Rosomak w wersji SF z Ukrainy prezentuje się doskonale. Przedni pomysł i takie samo wykonanie. 1 Cytuj
i1117 Napisano 1 Lipca Autor Napisano 1 Lipca 4 hours ago, MaciejW said: Fajne to brudzenie, przewidujesz jakąś podstawkę? Na ten moment nie, jednak nie wykluczam zrobienia podstawki w późniejszym czasie. 1 Cytuj
bulik58 Napisano 1 Lipca Napisano 1 Lipca W dniu 28.06.2026 o 14:46, robertmodelarz napisał: Rosomak w wersji SF z Ukrainy prezentuje się doskonale. Przedni pomysł i takie samo wykonanie. Czemu SF ? Nie widziane nie znaczy nie możliwe. Kostki kontaktu są wykorzystywane dla ochrony różnych pojazdów , i nie muszą być wcale wypełnione materiałem wybuchowym. Może to być beton , płytki metalu itp. Robią to obie strony wojny i ich pomocnicy. 3 godziny temu, i1117 napisał: Bardzo fajny Rosiek, podoba mi się . Masz dobrą ręku do takich nietuzinkowych pojazdów. Co stoi w kolejce jako następne ? Podstawka choćby minimalnie większa niż model doda Rośkowi charyzmy . 1 Cytuj
i1117 Napisano 2 Lipca Autor Napisano 2 Lipca 19 hours ago, bulik58 said: [...] Co stoi w kolejce jako następne ? Podstawka choćby minimalnie większa niż model doda Rośkowi charyzmy . Dzięki Bulik. W kolejce stoją już figurki do Warhammera. Jeśli chodzi o podstawkę, to tutaj nie zamykam sprawy. Jak napisałem wcześniej, może wrócę do tematu. Być może przy kolejnym modelu, który mógłby zostać wkomponowany we wspólną podstawkę z tym Rosomakiem. Pomysły są, czasu niestety na zrealizowanie wszystkich brakuje. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi