Sjmport Napisano 25 Listopada Share Napisano 25 Listopada 1. TL-800 1/35 Meng Shan Model sprowadzony z Aliexpress. Cena przystępna około 40zł z dość szybką przesyłką. Model ma wypraski wstępnie barwione zielony i szary. W zasadzie nie wymaga kleju. Malowany AK 3G. Instrukcja nie do końca pokazuje gdzie jaka kalkomania ma iść. Kalkomanie z kolei bardzo szybko odchodzą od papieru i przytwierdzają się na amen. Dlatego na "walcach" lekko są przesunięte. Do tej pory nie wiem czy to pojazd do badań podwodnych czy górniczy. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sjmport Napisano 25 Listopada Autor Share Napisano 25 Listopada 2. F2A-1 Buffalo 1/72 Hasegawa No pierwotny producent to Hasegawa, a przepak nasz rodzimy Hobby2000. Wszystko malowane pędzlem włącznie z chyba najbardziej niewdzięcznym żółtym. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 25 Listopada Share Napisano 25 Listopada Mam nadzieję że tym razem kolega tak szybko portfolio nie zamknie. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sjmport Napisano 25 Listopada Autor Share Napisano 25 Listopada 54 minuty temu, Xmen napisał: Mam nadzieję że tym razem kolega tak szybko portfolio nie zamknie. Nie. Włączyłem tryb ignoruj względem reakcji pod postem, niektórych dżentelmenów oraz na komentarze nie mające nic wspólnego z merytoryka. Zamierzam cieszyć się hobby. Nie obiecuję również częstej aktualizacji wątku. Jak wrzucę to wrzucę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wachmistrz Napisano 26 Listopada Share Napisano 26 Listopada W Buffalo widać staranność wykonania, ale niestety żółty i srebrny/aluminium to dwa kolory, które z pędzlem się nie lubią. Zresztą zależy od farby. Ja pamiętam starego Humbrola, który dawał piękny aluminiowy efekt, bez śladów pędzla na modelu. Z współczesnych to emalia "matt aluminium" Tamiyi albo seria True Metal firmy AK - pasta w tubce, którą można nanosić pędzelkiem a potem polerować i uzyskać niezły efekt. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sjmport Napisano 26 Listopada Autor Share Napisano 26 Listopada 3. Thierry herbu Lwa 1/10 Model przekazany bezpośrednio od producenta celem pokazania na kanale YouTube i mediach społecznościowych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sjmport Napisano 26 Listopada Autor Share Napisano 26 Listopada 4. M1132 Stryker Engineer Squad Vehicle 1/72 Trumpeter Oznakowanie z walk na Ukrainie, według raportów kilka pojazdów tego typu bierze/brało udział w konflikcie. Model nagrodzony brązowym medalem na konkursie w Katowicach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sjmport Napisano 26 Listopada Autor Share Napisano 26 Listopada 5. Schneider Grunau-Baby II AZModel 1/72. Pierwszy w życiu kontakt z szybowcami. Srebro w Katowicach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sjmport Napisano 26 Listopada Autor Share Napisano 26 Listopada 6. M3 Half Truck. Academy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sjmport Napisano 26 Listopada Autor Share Napisano 26 Listopada 7. MCV Warrior Trumpeter 1/72. Ciekawy pojazd. Konflikt w Zatoce Perskiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sjmport Napisano 26 Listopada Autor Share Napisano 26 Listopada 8. Klęczący żołnierz 1/72 różni Nawet na wojnie żołnierz klęknie w zadumie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sjmport Napisano 26 Listopada Autor Share Napisano 26 Listopada 9. Z drogi. 1/72 . Efekt prac nad Jeep-em od Academy, który z wojskowym nie ma wiele wspólnego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sjmport Napisano 26 Listopada Autor Share Napisano 26 Listopada 10. Czołg u bram. 1/72. Black Dog, Zvezda, Special Armour i Academy. Model nagrodzony srebrem w Tychach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sjmport Napisano 26 Listopada Autor Share Napisano 26 Listopada 11. Aerosan RF-8/GAZ-98 Trumpeter 1/35. Bardzo ciekawa konstrukcja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sjmport Napisano 26 Listopada Autor Share Napisano 26 Listopada 12. Zlin Z-42M HobbyBoss 1/72 Brązowy medal Katowice 2023 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sjmport Napisano 26 Listopada Autor Share Napisano 26 Listopada 13. Sd.Kfz 234/2 Puma 1/72 Revell dawny Matchbox Złoto Mazańcowice 2023 Srebro Katowice 2023 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sjmport Napisano 26 Listopada Autor Share Napisano 26 Listopada 14. Kettenkrad 1/48 Tamiya 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sjmport Napisano 26 Listopada Autor Share Napisano 26 Listopada 15. Kübelwagen 1/48 Tamiya wyróżnienie Mazańcowice 2024 Srebro Katowice 2024 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sjmport Napisano 26 Listopada Autor Share Napisano 26 Listopada 16. DKW NZ350 1/35 Tamiya Srebrny medal Katowice 2024 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sjmport Napisano 26 Listopada Autor Share Napisano 26 Listopada 17. Ohne Aufbau TriStar 1/35 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sjmport Napisano 26 Listopada Autor Share Napisano 26 Listopada (edytowane) 18. M8 Howitzer 1/48 Tamiya Brąz w Mazańcowicach 2024 Edytowane 26 Listopada przez Sjmport 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sjmport Napisano 26 Listopada Autor Share Napisano 26 Listopada 19. Golbiny 1/24 3DPRINTTAVERN Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giberes Napisano 26 Listopada Share Napisano 26 Listopada 1 godzinę temu, Sjmport napisał: 5. Schneider Grunau-Baby II AZModel 1/72. Pierwszy w życiu kontakt z szybowcami. Srebro w Katowicach. Na sterze kierunku to kalka sięga za model? Mogę prosić o zbliżenie tego elementu? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panmopsik Napisano 26 Listopada Share Napisano 26 Listopada (edytowane) Wygląda na to, że tak. Jej bezbarwny brzeg. Jaką metodę zaproponujesz autorowi by to poprawił ? Patyczek polerski ? Edytowane 26 Listopada przez panmopsik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giberes Napisano 26 Listopada Share Napisano 26 Listopada Niczego nie proponuję, bo o nic nie byłem proszony- to ja prosiłem, bo jestem trochę ślepy + słaba ostrość tego zdjecia sprawia, że nie widzę dobrze szczegółów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi