artoor_k Napisano 29 Października 2008 Share Napisano 29 Października 2008 Witam! Prezentuję In-box mojego najnowszego nabytku (a na 100% nie ostatniego z tej serii).Jest to tzw. variable fighter z anime pt:MACROSS ZERO, typu VF-0S (jak to określił mój kumple,F-14 po crash-teście ).Opisem typu myśliwca zapodam w relacji (no chyba że są chętni ).Model został wykonany przez Hasegawę w skali 1:72.Jak jest wykonany to widać na poniższych zdjęciach,mi opadła szczęka: Oto pudło, instrukcja oraz zdjęcia gotowego modelu: Kalki i ich szczegóły (np kalka na HUD oraz na pilota (hełm,wizjer hełmu,naramienniki oraz godła dywizjonu): Części przeźroczyste(z typowym dla Hasy szwem na kabinie): Wypraski ze szczegółami(pilot, detale poszycia, fotel ,pulpit sterowniczy ,dla mnie bomba): Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jack3236 Napisano 9 Listopada 2008 Share Napisano 9 Listopada 2008 Moje zdanie znasz. Czekam na relację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 9 Listopada 2008 Autor Share Napisano 9 Listopada 2008 Wystartuję nim w konkursie zimowym więc relacja praktycznie na dniach, no może tygodniach...zależy kiedy się zacznie Szkoda tylko żę to 1:72...Jakby było w 1:48 to by było ekstra No i szkoda że nie robią wszystkich łącznie z tymi z Macross:Frontier... Są modele 1:48 ale żywiczne , potwornie drogie i straszliwie (ale wspaniale) rozbudowane ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JACER Napisano 20 Listopada 2008 Share Napisano 20 Listopada 2008 Fantastyczna sprawa Szkoda, że dostepnośc tych modeli w Polsce jest taka.... Hmm. No w sumie jej nie ma Oczwiście jest mnóstwo zagranicznych witryn, ale śnię o sytuacji, w której po wejściu do polskiego modelarskiego sklepu obok tradycyjnej pancerki i lotnictwa stoją piękne pudła Gundamów i innych modeli, Made in Anime Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 20 Listopada 2008 Autor Share Napisano 20 Listopada 2008 Oj tak, ja też...ostatnio znalazłem VF-1 Valkyrie w skali 1:24...oczywiście szansa kupienia zerowa :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hans Olo ww2 Napisano 24 Stycznia 2009 Share Napisano 24 Stycznia 2009 E tam, i tak lepsze są okręty wzorowane na pruski styl z Legend of Galactic Heroes. ;) Produkują sprzęt z universum Macrossa, ale kosmiczny, może? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JACER Napisano 25 Stycznia 2009 Share Napisano 25 Stycznia 2009 Tutaj może coś znajdziesz: http://www.1999.co.jp/eng/list/693/0/1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hans Olo ww2 Napisano 25 Stycznia 2009 Share Napisano 25 Stycznia 2009 http://www.hlj.com/product/ALBBF-24 -ahh, znalazłem to co chciałem. Jeszcze tylko pytanie do założyciela, ile kosztowała Cię przesyłka from Nippon? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 25 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 25 Stycznia 2009 VF-0 kupiłem na ebayu...przesyłka 14$ ,model 16$ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi