artoor_k Napisano 29 Października 2008 Napisano 29 Października 2008 Witam! Prezentuję In-box mojego najnowszego nabytku (a na 100% nie ostatniego z tej serii).Jest to tzw. variable fighter z anime pt:MACROSS ZERO, typu VF-0S (jak to określił mój kumple,F-14 po crash-teście ).Opisem typu myśliwca zapodam w relacji (no chyba że są chętni ).Model został wykonany przez Hasegawę w skali 1:72.Jak jest wykonany to widać na poniższych zdjęciach,mi opadła szczęka: Oto pudło, instrukcja oraz zdjęcia gotowego modelu: Kalki i ich szczegóły (np kalka na HUD oraz na pilota (hełm,wizjer hełmu,naramienniki oraz godła dywizjonu): Części przeźroczyste(z typowym dla Hasy szwem na kabinie): Wypraski ze szczegółami(pilot, detale poszycia, fotel ,pulpit sterowniczy ,dla mnie bomba): Cytuj
Jack3236 Napisano 9 Listopada 2008 Napisano 9 Listopada 2008 Moje zdanie znasz. Czekam na relację. Cytuj
artoor_k Napisano 9 Listopada 2008 Autor Napisano 9 Listopada 2008 Wystartuję nim w konkursie zimowym więc relacja praktycznie na dniach, no może tygodniach...zależy kiedy się zacznie Szkoda tylko żę to 1:72...Jakby było w 1:48 to by było ekstra No i szkoda że nie robią wszystkich łącznie z tymi z Macross:Frontier... Są modele 1:48 ale żywiczne , potwornie drogie i straszliwie (ale wspaniale) rozbudowane ... Cytuj
JACER Napisano 20 Listopada 2008 Napisano 20 Listopada 2008 Fantastyczna sprawa Szkoda, że dostepnośc tych modeli w Polsce jest taka.... Hmm. No w sumie jej nie ma Oczwiście jest mnóstwo zagranicznych witryn, ale śnię o sytuacji, w której po wejściu do polskiego modelarskiego sklepu obok tradycyjnej pancerki i lotnictwa stoją piękne pudła Gundamów i innych modeli, Made in Anime Cytuj
artoor_k Napisano 20 Listopada 2008 Autor Napisano 20 Listopada 2008 Oj tak, ja też...ostatnio znalazłem VF-1 Valkyrie w skali 1:24...oczywiście szansa kupienia zerowa :( Cytuj
Hans Olo ww2 Napisano 24 Stycznia 2009 Napisano 24 Stycznia 2009 E tam, i tak lepsze są okręty wzorowane na pruski styl z Legend of Galactic Heroes. ;) Produkują sprzęt z universum Macrossa, ale kosmiczny, może? Cytuj
JACER Napisano 25 Stycznia 2009 Napisano 25 Stycznia 2009 Tutaj może coś znajdziesz: http://www.1999.co.jp/eng/list/693/0/1 Cytuj
Hans Olo ww2 Napisano 25 Stycznia 2009 Napisano 25 Stycznia 2009 http://www.hlj.com/product/ALBBF-24 -ahh, znalazłem to co chciałem. Jeszcze tylko pytanie do założyciela, ile kosztowała Cię przesyłka from Nippon? Cytuj
artoor_k Napisano 25 Stycznia 2009 Autor Napisano 25 Stycznia 2009 VF-0 kupiłem na ebayu...przesyłka 14$ ,model 16$ Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi