Skocz do zawartości

dragon kettenkrad czyli specialny prezent

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

no cóż widzę ze już mój projekcik nie przyciąga nikogo

Napisano (edytowane)

Na razie patrzymy, notujemy, a w odpowiednim momencie...

Edytowane przez Gość
Napisano

stan na dzień dzisiejszy

10f8d6ea47398aa6m.jpg

7a635d4eec20b5b5m.jpg

ca91e4da8d6ecedcm.jpg

jutro postaram się zrobić lepsze fotki bo niestety telefon to nie to co aparat:(

Napisano

96ce4b9982d80000m.jpg

0a42d528c38b6c26m.jpg

i teraz pytanie zna może ktoś sposób na szybkie i wygodne klejenie tych gąsienic bo skleiłem kawałek sądząc ze będzie to proste jak w sdkfz dragona a tu już mnie krew zaczęła zalewać a dopiero 1/3 jednej strony zrobiłem

Napisano

myśle że nie mam szybkiej metody, tylko trzeba robić :/

ale ładnie Ci to wychodzi

Napisano

tak tylko przy wielkości i jakości odlewy tych gąsienic to o ruchomym zawieszeniu a przynajmniej gąskach mogę zapomnieć

P.s

Nie wiem czemu ten wash wychodzi na foto tak dziwnie w realu jest prawie nie widoczny

a tu zdjęcie które trochę bardzie zbliżone do obrazu który ja widzę oczami a odrazu zaszczegam3504ef2b556e51c1m.jpg ze nic jeszcze nie piłem:P

Napisano

co prawda nie lubię pisać postu pod postem no ale cóż by nie było ze się obijam to zrobiłem sobie troszkę przerwy od ogniwek i pomalowałem figureczke:) ale jutro zamierzam wrócić do ogniwek i je dokończyć lub tez zrobić na obu stronach :(

65ac97b2a91741b8m.jpg8ce0122955578c88m.jpg8531bd15728ce626m.jpg

Napisano

no właśnie wiem ale nie mam innej figurki:( a pyzatym na zdjęciach ona jest tak położona gdy sie ja dopasuje to wygląda normalnie a przynajmniej te kolana giną na razie nie mam innej figurki:( jeszcze spróbuje przez skrócenie mu stoleczka

Napisano

gąski poskromione:)

fb1533ea6844048cm.jpg

efd5ddcde85b9779m.jpg7ab9c52d0babe156m.jpg

i figurka poprawiona na tyle co się z niej dało wyciągnąć by jej za bardzo nie łamać ale za to musi iść do kreta

4cdb42d09520f0dam.jpg

P.S

nie wie może ktoś z was skąd można dopaść te drewniane podstawki ??

Napisano
nie wie może ktoś z was skąd można dopaść te drewniane podstawki ??

Padrebooks jest producentem - uderzaj na priv do Erniego Może Ci zrobić nawet na wymiar.

Napisano

podczas gdy figurka się kompie narodziło się pytanie czy oby kolory które dragon podaje czyli góra dark earth a dol zielony są właściwe czy może ktoś z was wie jak można inaczej jeszcze pomalować ta figurkę??

Napisano

pewny jesteś takie mundurka? nie znam się na ubiorach ale coś mi tu nie gra

i z jakiego zestawu ten facecik jest wzięty? i poproszę o zdjęcia z przodu (tak centralnie) i tyłu a tak to narazie ok

Napisano

pewny nie jestem i dlatego prosiłem o jakieś inne malowania mundurka bo to co widać to jest według instrukcji dragona i sam nie wiem czy to jest dobre no ale innej nie mam zdjęć z przodu może uda mi się zrobić potem bo dysponuje tylko aparatem w tel i nie bardzo to wychodzi

Napisano

szkoda ze nikt nie potrafi mi pomóc z tym mundurkiem widzę ze chyba najlepiej będzie przeszczepić gore od kogoś innego :/

Napisano
pewny nie jestem i dlatego prosiłem o jakieś inne malowania mundurka bo to co widać to jest według instrukcji dragona i sam nie wiem czy to jest dobre no ale innej nie mam zdjęć z przodu może uda mi się zrobić potem bo dysponuje tylko aparatem w tel i nie bardzo to wychodzi

Spodnie są Ok, co do góry to nie mam pojęcia, ale nie ma, co się sugerować krojem bluzy, bo było ich mnóstwo a kolor to może być nawet taki.I jeżeli juz to prędzej khaki a nie dark erth

0630a117b50996bam.jpg

8a2ad201afad7d13m.jpg

Zdjęcia z internetu.