KrisC Napisano 9 Grudnia 2024 Share Napisano 9 Grudnia 2024 (edytowane) Dzień dobry Kolegom, przedstawiam relację z budowy niszczyciela min ORP KORMORAN. Model został w całości przeze mnie zaprojektowany i wydrukowany. Miłego oglądania:) Edytowane 9 Grudnia 2024 przez KrisC 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sampo Napisano 9 Grudnia 2024 Share Napisano 9 Grudnia 2024 Wygląda ciekawie. Model to w 100% druk 3D czy dochodzi do tego jakaś blaszka? I dlaczego taka dziwna skala a nie 1/350? Obserwuję z zainteresowaniem. Powodzenia w budowie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrisC Napisano 10 Grudnia 2024 Autor Share Napisano 10 Grudnia 2024 (edytowane) Dziękuję, model to prawie w 100% druk 3d. Kadłub to odlew. Blaszka jest na relingi. Przy skali 1:300 model jest wyraźnie większy, pomimo niby niewielkiej różnicy w skali, dlatego bardziej mi się podoba. Edytowane 17 Grudnia 2024 przez KrisC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrisC Napisano 10 Grudnia 2024 Autor Share Napisano 10 Grudnia 2024 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrisC Napisano 14 Grudnia 2024 Autor Share Napisano 14 Grudnia 2024 (edytowane) Edytowane 14 Grudnia 2024 przez KrisC Model gotowy do ostatecznego montażu wszyskich elementów. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrisC Napisano 16 Grudnia 2024 Autor Share Napisano 16 Grudnia 2024 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrisC Napisano 16 Grudnia 2024 Autor Share Napisano 16 Grudnia 2024 Nadbudówka gotowa. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal_1981 Napisano 16 Grudnia 2024 Share Napisano 16 Grudnia 2024 (edytowane) Wygląda super. Szacun za skila w modelowaniu 3D. Wrzuć jakiegoś skrina z modelowania - to jest zawsze ekstra smaczek a widać tylko trochę monitora. Jaką masz drukarkę? Edytowane 16 Grudnia 2024 przez Michal_1981 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrisC Napisano 16 Grudnia 2024 Autor Share Napisano 16 Grudnia 2024 (edytowane) Godzinę temu, Michal_1981 napisał: Wygląda super. Szacun za skila w modelowaniu 3D. Wrzuć jakiegoś skrina z modelowania - to jest zawsze ekstra smaczek a widać tylko trochę monitora. Jaką masz drukarkę? Dzięki, rysowanie do żmudna i czasochłonna robota. Myślę, że każda współczesna drukarka nadaje się do precyzyjnych wydruków. Ja mam kilka, nawet taki nietypowy model jak Longer Orange 4k. Bardzo dobra mechanicznie,świetna jakość druku. Wstawiam rysunek cześci dziobowej. Edytowane 16 Grudnia 2024 przez KrisC 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrisC Napisano 17 Grudnia 2024 Autor Share Napisano 17 Grudnia 2024 No i gotowy. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi