Markos Napisano Piątek o 10:12 Share Napisano Piątek o 10:12 Witam. Jestem początkującym modelarze I potrzebuje pomocy w temacie nakładania podkładu . Kupiłem podklad vallejo i zaczęły się problemy. Areograf już dwa razy się zatkał wczasie nakładania. Potrzebuję proporcje i czym dokładnie można rozcieczyc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Albatros Napisano Piątek o 14:17 Share Napisano Piątek o 14:17 Zdecydowanie najlepszym podkładem jest Gunze Mr Surfacer, są różne gradacje - od 500 do 1500, oraz kolory - szary, czarny i mahoń. Rozcieńcza się najlepiej Mr Leveling Thinner, ja rozcieńczam 3-4 części rozcieńczalnika : 1 część farby. Równie dobry i polecany jest też podkład Bilmodel, ale nie stosowałem jeszcze, więc nie wiem jak z rozcieńczaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianosPL Napisano Piątek o 14:50 Share Napisano Piątek o 14:50 Panie Vallejo to najgorszy syf który nadaje sie do śmietnika. Najlepszy to Mr Surfacer od Mr Hobby jeszcze wersja Aqua tez dobra nie śmierdząca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano Piątek o 16:27 Super Moderator Share Napisano Piątek o 16:27 Cześć. Od kilkunastu lat używam jako podkładu farby Boll do zderzaków plastikowych. Nakładam cienką warstwę. Podczas odrywania taśmy maskującej, podkład nie odchodzi wraz z nią. Kolor jaki używam to ten najjaśniejszy szary. Koszt pojemnika 500ml to ok 27zł, tak że nie jest to dużo, a wystarczy na wiele modeli. Oczywiście używam tez podkładów z Gunze Mr Surfacer . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi