rizzi GT Napisano 2 Listopada 2008 Share Napisano 2 Listopada 2008 Mój ostatni zakup... Po otwarciu pudełka zrobiłem oczy jak talarki ile tego jest napakowane w środku. Model limitowanej serii 999 sztuk. Produkcja MPM plus elementy żywiczne, blaszki (barwione) i osłona kabiny Vacu, odlewy z metalu... Kalkomanie czeskie, szwedzkie, węgierskie i RPA (szkoda że nie ma polskich...). Zestaw prezentuje się super. Elementy waloryzacyjne dublują się z plastykowymi, więc jest spory wachlarz możliwości i okazja do zastosowania przeróżnych technik. Dodatkowo w zestawie znajdują się arkusze z planami i zdjęciami... Jak by kogoś interesowało mogę zrobić lepsze zbliżenia części. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luck Napisano 3 Listopada 2008 Share Napisano 3 Listopada 2008 A ile płaciłeś za to cudo?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 3 Listopada 2008 Share Napisano 3 Listopada 2008 Nie ważne ile zapłacił, ja bym dał dużo, za takie opracowanie polskich samolotów współczesnych 1/48. Nie tylko wojskowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fallstart Napisano 4 Listopada 2008 Share Napisano 4 Listopada 2008 Podłącze się z pytaniem: Czy ktoś "macał" już Gripena 1/48 naszej rodzimej ulubionej przez niektórych firmy Mastercraft? Widziałem na Allegro ostatnio, i ciekaw jestem czy jest wart tych sześciu dych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 4 Listopada 2008 Share Napisano 4 Listopada 2008 chyba "macając" Gripena italeri "maca" się też Gripena MAstercraftu...przepakowali F-16 Italerki i sądzę że Gripena też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fallstart Napisano 4 Listopada 2008 Share Napisano 4 Listopada 2008 Też na to wpadłem tylko, czy w pudełku jest "chyba", czy na pewno Italeri. Oglądnąłem foty wyprasek na tej aukcji, niestety nigdzie nie widać żadnych oznaczeń na ramkach. Musiałby rzucić okiem na to posiadacz Gripena z Italeri. BTW Ma ktoś na zbyciu kalki do Gripena ale w 1/72? Mam model Revella w poczekalni, niestety bez kalek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 4 Listopada 2008 Share Napisano 4 Listopada 2008 "BTW Ma ktoś na zbyciu kalki do Gripena ale w 1/72? Mam model Revella w poczekalni, niestety bez kalek." Ja mam odpadki, mogę podesłać ;) Trochę tego jest... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rizzi GT Napisano 5 Listopada 2008 Autor Share Napisano 5 Listopada 2008 A ile płaciłeś za to cudo?? Nie mało,bo 120 PLNów. Ale naprawdę uważam, że warto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fallstart Napisano 6 Listopada 2008 Share Napisano 6 Listopada 2008 Ja mam odpadki, mogę podesłać ;) Trochę tego jest... Jakby z tych "odpadków" dało się wykombinować jakieś ciekawe malowanie, to byłbym zainteresowany - np. czeskie. Albo może zrobić go trochę sf - w polskim malowaniu lo-vis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 6 Listopada 2008 Share Napisano 6 Listopada 2008 Już poszukam. Zaklikaj proszę na GG, albo privie. EDIT: Mam tyle. Poszukam czegoś jeszcze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fallstart Napisano 9 Listopada 2008 Share Napisano 9 Listopada 2008 Lucas HS Dzięki za fatygę. Szczegóły ustalimy już na PW, aby nie zaśmiecać wątku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rizzi GT Napisano 16 Listopada 2008 Autor Share Napisano 16 Listopada 2008 W ostatnim numerze AERO 2008/7, Kagero zamieścił WIELKI artykuł na temat Gripena oraz recenzje w/w zestawu. Do tego numeru wydawca dołączył kalkomanię do JAS 39 Gripen w skali 1:48 i 1:72 http://www.jadarhobby.pl/kagero-aero-20087-magazyn-lotniczy-kalkomania-p-16439.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRh_positive Napisano 16 Listopada 2008 Share Napisano 16 Listopada 2008 Po otwarciu pudełka zrobiłem oczy jak talarki ile tego jest napakowane w środku. jest spory wachlarz możliwości i okazja do zastosowania przeróżnych technik Zycze powodzenia jak kolega zacznie montowac zywiczne elementy w kadlubie. Pomimo tych (drobnych) problemow model wart jest grzechu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 16 Listopada 2008 Share Napisano 16 Listopada 2008 W ostatnim numerze AERO 2008/7, Kagero zamieścił WIELKI artykuł na temat GripenaPiękne zdjęcia są, polecam. Plany w 72 i 48, miodek. Uwaga, kalki są nie we wszystkich egzemplarzach pisma. Po lekturze od razu nabyłem Gripena D w 48, ale z Italerki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 16 Listopada 2008 Share Napisano 16 Listopada 2008 Raczej nie miodek, tylko kiszka. Porównaj kształt kabiny w rzucie bocznym w wersji dwumiejscowej na planach i na zdjęciach. Gołym okiem widać, że plany były kreślone po ciemku i z pamięci. W istocie na zdjęciach jest mniej wybrzuszona nad przednim fotelem. Jakie jeszcze błędy są? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rizzi GT Napisano 18 Listopada 2008 Autor Share Napisano 18 Listopada 2008 Przednia część kadłuba tak jak zaznaczone na obrazku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi