Pafica Napisano 2 Listopada 2008 Share Napisano 2 Listopada 2008 Wietrzę szafę, i jednocześnie przetestowałem zimowy maziak, oraz śnieg/lód. Wiem, modelik jest płaski, ale miałem problemy z washem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbyszek Napisano 2 Listopada 2008 Share Napisano 2 Listopada 2008 Mam pytanie jak się sklejało gąsienice (dobrze, źle) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 2 Listopada 2008 Share Napisano 2 Listopada 2008 Zrob podstawke ze pojazd wpadl do rzeki i tam zostal i zamarzl porzucony, to bedzie wygladalo wtedy dobrze, bo teraz to jest chyba za bardzo styrany zeby jezdzic. Czy na ostatniej fotce widac ze kalka odeszla, czy to tyko tak swiatlo pada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DerPanzersoldat95 Napisano 2 Listopada 2008 Share Napisano 2 Listopada 2008 Pafica Chyba go trochę przedobrzyłeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pafica Napisano 2 Listopada 2008 Autor Share Napisano 2 Listopada 2008 Mam pytanie jak się sklejało gąsienice (dobrze, źle) Źle. Czy na ostatniej fotce widac ze kalka odeszla Tak, kalka odlazła. Pafica Chyba go trochę przedobrzyłeś Owszem, ale to tylko test, więc wrealizm się nie bawiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rollingstones Napisano 2 Listopada 2008 Share Napisano 2 Listopada 2008 test to ważna rzecz - prawdę mówiąc kamuflaż zimowy to jak dla mnie jedno z największych wyzwań. Niby prosty a trudny - malowałeś go kredką Tamiyi - na to mi wyglada - ona chyba jednak jest za ostra do tej skali, kup sobie vallejo farby - nie pożałujesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pafica Napisano 2 Listopada 2008 Autor Share Napisano 2 Listopada 2008 malowałeś go kredką Tamiyi Nie, farbą humbrola. kup sobie vallejo farby - nie pożałujesz Chyba na święta zrobie sobie prezencik, właśnie pod postacią małego zestawiku vellejo :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bushi Napisano 2 Listopada 2008 Share Napisano 2 Listopada 2008 Gąski są chyba gumowe, przynajmniej w moim modelu tak było. Model całkiem dobry, szkoda, że fotki trochę ciemne, szczególnie ta ostatnia. Mógłbyś się pokusić o dorobienie kilku detali (chociażby uchwyty wieża/przód kadłuba) z cienkiego drutu. Polecam zrobić białe kamo zimowe. Na swoim modeliku zrobionym jakieś 5 lat temu przetestowałem ten rodzaj malowania. Na M24 wygląda ono po prostu bardzo efektownie. Jeśli byś robił model z Ardenów to trzeba wywalić okucia, bo Hasegawa robi późniejszą wersję czołgu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi