leon Napisano 25 Lipca Share Napisano 25 Lipca Jestem za ,większym SW-4 Ta pchełka ma potencjał a z Twoją wiedzą i możliwościami może wyjść naprawdę kosior.... Kibicuję w rozwoju projektów PZL, innych zresztą też, trzymam też kciuki za ujażmienie żądzy.... Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smialus Napisano 26 Lipca Share Napisano 26 Lipca No ja też kibicuje i szacun czapka z głowy, nie odbieraj źle moich intencji, szkoda żeby tak zwaloryzowany model popsuło malowanie... niszowy, chodziło mi o mało wykonanych modeli i galerii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aleksander z Zalasu Napisano 26 Lipca Autor Share Napisano 26 Lipca 3 godziny temu, smialus napisał: nie odbieraj źle moich intencji Ależ nie odbieram tak. W zasadzie dziękuję za cenną uwagę. Z malowaniem zawsze miałem problem, początkowo głównie z powodu ubogiego wyposażenia mojej modelarni a teraz z braku cierpliwości. Co do niszowości tematu, cóż śmigłowce produkowane w Polsce, mimo że są jednymi z najliczniej wyprodukowanymi na świecie nie cieszą się modelarską popularnością, przynajmniej na tym forum. A taka Mi-dwójka, jakież to bogactwo ciekawych malowań cywilnych zarówno historycznych jak i aktualnych, PZL W-3 również ogrom wersji i malowań, PZL SW-4 może już nie jest tak ciekawy i liczny, ale też ma interesujące barwy. Ale ze świecą ich tu szukać. Fakt, czynnikiem decydującym może być dostępność na rynku. Mi-24, AH-64 czy inne UH produkowane są niemalże przez wszystkich liczących się producentów modeli. 22 godziny temu, leon napisał: Jestem za ,większym SW-4 To jest już Was dwóch może i sam siebie na to namówię? Tak na serio, to i owszem prowadzę prace nad modelem PZL SW-4 w skali 1:32. Chociaż zaczyna mnie przerażać zakres prac. Na razie popełniłem centralną część kadłuba i uświadomiłem sobie, że w tej skali to trzeba już nity pokazać. Po za tym kadłub to jedno, ale wyposażenie... trzeba coś pokazać, raz że jest mocno przeszklony, dwa że w tej skali to wypadało by pootwierać przedziały z wyposażeniem. Więc cóż, nic nie mogę obiecać bo nie wiem czy doprowadzę temat do końca. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leon Napisano 26 Lipca Share Napisano 26 Lipca Doprowadzisz. Wierzę w Ciebie. W sumie jako jedyny przygotowałeś chyba wszystkie wersje W-3 czym już przebiłeś Answera.... a SW-4 mimo że był już otwierany to i tak to co dostałem od Ciebie tozjeżdza wszystko walcem. Trochę pracy, kilka kabelków czy akcentów własną ręką wyskrobanych zwieńczone przyzwoitym malowaniem z pewnością "rozświetli" gablotkę i napawa dumą. W przyszłości może lepsza drukarka itd naprawdę napawa nadzieją. Dużo też myślałem nad tym by przy takim projekcie połączyć inne sprawdzone techniki modelarskie a drukiem 3d uzupełniać detale i tworzyć narzędzia np formy. Wpadnę po nosek to opowiem. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi