Skocz do zawartości

PZL SW-4 1:48 Aeroplast

Aleksander z Zalasu

Rekomendowane odpowiedzi

Jestem za ,większym SW-4 

Ta pchełka ma potencjał a z Twoją wiedzą i możliwościami może wyjść naprawdę kosior....

Kibicuję w rozwoju projektów PZL, innych zresztą też, trzymam też kciuki za ujażmienie żądzy....

Pozdr.

No ja też kibicuje i szacun czapka z głowy, nie odbieraj źle moich intencji, szkoda żeby tak zwaloryzowany model popsuło malowanie... niszowy,  chodziło mi o mało wykonanych modeli i galerii. 

3 godziny temu, smialus napisał:

nie odbieraj źle moich intencji

Ależ nie odbieram tak. W zasadzie dziękuję za cenną uwagę. Z malowaniem zawsze miałem problem, początkowo głównie z powodu ubogiego wyposażenia mojej modelarni a teraz z braku cierpliwości.

Co do niszowości tematu, cóż śmigłowce produkowane w Polsce, mimo że są jednymi z najliczniej wyprodukowanymi na świecie nie cieszą się modelarską popularnością, przynajmniej na tym forum. A taka Mi-dwójka, jakież to bogactwo ciekawych malowań cywilnych zarówno historycznych jak i aktualnych, PZL W-3 również ogrom wersji i malowań, PZL SW-4 może już nie jest tak ciekawy i liczny, ale też ma interesujące barwy. Ale ze świecą ich tu szukać. Fakt, czynnikiem decydującym może być dostępność na rynku. Mi-24, AH-64 czy inne UH produkowane są niemalże przez wszystkich liczących się producentów modeli.

22 godziny temu, leon napisał:

Jestem za ,większym SW-4

To jest już Was dwóch 🙂 może i sam siebie na to namówię?

Tak na serio, to i owszem prowadzę prace nad modelem PZL SW-4 w skali 1:32. Chociaż zaczyna mnie przerażać zakres prac. Na razie popełniłem centralną część kadłuba i uświadomiłem sobie, że w tej skali to trzeba już nity pokazać. Po za tym kadłub to jedno, ale wyposażenie... trzeba coś pokazać, raz że jest mocno przeszklony, dwa że w tej skali to wypadało by  pootwierać przedziały z wyposażeniem. Więc cóż, nic nie mogę obiecać bo nie wiem czy doprowadzę temat do końca.

• Like 2

Doprowadzisz. Wierzę w Ciebie. W sumie jako jedyny przygotowałeś chyba  wszystkie wersje W-3 czym już przebiłeś Answera.... a SW-4 mimo że był już otwierany to i tak to co dostałem od Ciebie tozjeżdza wszystko walcem. Trochę pracy, kilka kabelków czy akcentów własną ręką wyskrobanych zwieńczone przyzwoitym malowaniem z pewnością "rozświetli" gablotkę i napawa dumą.  W przyszłości może lepsza drukarka itd naprawdę napawa nadzieją.

Dużo też myślałem nad tym by przy takim projekcie połączyć inne sprawdzone techniki modelarskie a drukiem 3d uzupełniać detale i tworzyć narzędzia np formy.  Wpadnę po nosek to opowiem.

Pozdro