mnowogro Napisano 2 Listopada 2008 Napisano 2 Listopada 2008 Polska 1939, po kampanii wrześniowej niemieckie wojska wykorzystują część sprzętu po Wojsku Polskim. Niektóre pojazdy są przemalowywane w Panzergrau, niektóre pozostawione jeszcze w oryginalnym malowaniu, co nie przeszkadza okupantom dodawać użytecznych elementów jak np. dźwig w tylnej części ciągnika. Zapraszam do oglądania i komentowania: Model robiony prosto z pudełka, liny wykonane z nitki, kolor bazowy nie zgadza się z prawdziwym polskim zielonym, ale to może poprawię przy następnym modelu. Jeśli ktoś chciałby sobie sprawić taki modelik, to proponuje zamienić gąsienice gumowe na plastikowe wypuszczone przez UM - są znacznie ładniejsze. Kilka dodatkowych zdjęć w galerii w picasie: http://picasaweb.google.pl/mnowogro/C7PSerduszkoCapturedMirage172# Cytuj
Mierzu Napisano 2 Listopada 2008 Napisano 2 Listopada 2008 Bardzo ciekawa konstrukcja. Świetnie się prezentuje Twój modelik. Tym bardziej jestem pełen podziwu, bo to "karłowata" skala. Cytuj
Zbyszek Napisano 2 Listopada 2008 Napisano 2 Listopada 2008 Fajne cacko ale lepsze było by w malowaniu niemieckim Cytuj
mnowogro Napisano 2 Listopada 2008 Autor Napisano 2 Listopada 2008 Dziękuję za komentarze, Sporo baboli popełniłem przy tym woziku, ale wart jest on odrobiny czasu, gdyż prosto z pudełka można zrobić wóz z wieloma szczegółami. Było kilka Klar i innych w niemieckim malowaniu, ale jeszcze w necie nie znalazłem innego "Serduszka". Ciekaw jestem jak wam się podoba odcień zieleni, który przebija z fotografii. Cytuj
tomek14147 Napisano 2 Listopada 2008 Napisano 2 Listopada 2008 Bardzo ładny modelik. Gąsienice wyglądają średnio, ale sam wspomniałeś, że możnaby je wymienić. Ogólnie bardzo pozytywnie. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi