Skocz do zawartości

[Galeria] Panzerhaubitze 2000

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Witam Was!

Oto mój pierwszy model

Wątek warsztatowy TU

Jestem z niego nawet zadowolony, chociaż wiem że jest "trochę niedociągnięć Haubica jest z technik brudzingowych jedynie złoszowana.

Zapraszam do galerii i proszę o komentarze

DSC00990.JPG

DSC00991.JPG

DSC00992.JPG

DSC00993.JPG

DSC00994.JPG

DSC00996.JPG

DSC00998.JPG

DSC00999.JPG

DSC01001.JPG

DSC01004.JPG

Wiem, że te fotki są dość kiepskie ale się starałem. Uczę się je robić i jeszcze nie wychodzą tak jakbym chciał... albo mam kiepski aparat

Edytowane przez Gość
Napisano

Właśnie z tym błyszczeniem to został pociągnięty z pactry clear matt wydaje mi się że jest dobrze tylko właśnie te fotki mi takie świecące powychodziły (nie umiem dobrze doświetlić modelu)

A co do antenek to możliwe, bo robiłem je "na czuja" z rozciągniętej ramki

Napisano
miałeś poprawić KM

Ale on się serio nie świeci To te zdjęcia bo popatrz na 1. jak psu ... zgadzam się w 100% na 2. już mniej ale popatrz na 5. i 7. zdjęciu jest ok. Przynajmniej tak mi się wydaje moim laickim okiem

bardzo fajny Very Happy

Dzięki!!!

Napisano
Ale on się serio nie świeci

tu nie chodzi o świecenie chodzi o kolory, wzoruj sie na zdjęciu zamieszczonym przez mroko94 i popraw

Napisano

Jesteś pewien, że to mat? No kurde świeci się. Może lakier nie był dobrze wymieszany? Czasem trzeba patyczkiem z dna wyciągnąć tego gluta i go rozmieszać w tej buteleczce/pojemniczku. Samo potrząsanie nie styka. Jak było?

Napisano
Jak było?

A było to tak że wytrząsałem tą buteleczką, tak że jakby tam był astronauta to by zwymiotował później oczywiści jeszcze wykałaczką po dnie i ogólne mieszanie (gluta na dole nie było).

Jeszcze mnie taka myśl naszła, bo matem pojechałem tylko jedną warstwę. To może być przyczyna? A może od flash'a w aparacie?