rObO87 Napisano 7 Listopada 2008 Share Napisano 7 Listopada 2008 Jak jest z stosowaniem tych płynów? Wyczytałem, że należy to robić tak: - na model daje SET i na to kalke - usuwam nadmiar SETa spod kalki - na kalke daje SOLa i nie martwię się marszczeniem kalki - po pewnym czasie oglądam ładnie nałożoną kalkę Czy tak to należy robić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 7 Listopada 2008 Share Napisano 7 Listopada 2008 Zasadniczo tak. Czasem trzeba poprawić solem, ja tak mam czasem z solem od Model Mastera. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Avi Napisano 7 Listopada 2008 Share Napisano 7 Listopada 2008 Dokładnie. Najpierw Set, potem Sol. Czasem Sol kilka razy. Tylko pamiętaj, ze na niektóre typy kalek te płyny nie działają (na szczęście na niewiele). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wazee Napisano 27 Listopada 2008 Share Napisano 27 Listopada 2008 Ja stosuję samego SOLa i działa bardzo dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
VVitek Napisano 27 Listopada 2008 Share Napisano 27 Listopada 2008 W takim razie jak zastosuje sam Sol, Bez Seta pod kalkę to nic mi się z kalką nie stanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wazee Napisano 27 Listopada 2008 Share Napisano 27 Listopada 2008 Na pięciu modelach tak kładłem i wszystko było w porządku. Oczywiście trzeba pamiętać ,żeby powierzchnia pod kalką była gładko pomalowana, bo inaczej może błyszczeć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 27 Listopada 2008 Share Napisano 27 Listopada 2008 W takim razie jak zastosuje sam Sol, Bez Seta pod kalkę to nic mi się z kalką nie stanie? Od jakiegoś czsu stosuję pod i na kalki sam Sol - nie zauważyłem żadnych negatywnych skutków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 27 Listopada 2008 Share Napisano 27 Listopada 2008 A co powiecie na temat tych płynów z model master ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 27 Listopada 2008 Share Napisano 27 Listopada 2008 A co powiecie na temat tych płynów z model master ? Już istnieje temat dotyczący różnych płynów do kalkomani - poszukaj go, a nawet dowiesz się jak samemu można go zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tastas Napisano 29 Listopada 2008 Share Napisano 29 Listopada 2008 czy po tych płynach nie zostają jakies plamy na malowanej powierzchni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinL Napisano 30 Listopada 2008 Share Napisano 30 Listopada 2008 może trochę nie na temat ale ja od lat stosuję wode z płynem do mycia naczyń i daje radę. Oczywiście kalki nakładam na powierzchnie pokryte lakierem błyszczącym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wazee Napisano 30 Listopada 2008 Share Napisano 30 Listopada 2008 plamy nie pozostają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi