przemko83 Napisano 8 Listopada 2008 Share Napisano 8 Listopada 2008 W końcu sie przemogłem i zamówiłem będzie do 10 dni.Zestaw ma 803 części Cena 190 zł ale myśle ze jest tego warta.Miałem najpierw kupić MAZ 537 ale postanowiłem ze kupie Fauna a na platforme dam leoparda tego z nowszych typów.Oczywiście będe tu pisał o postępach no i fotki też będą.Zapraszam do tematu wszystkich chętnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 8 Listopada 2008 Share Napisano 8 Listopada 2008 a to nie powinno być w warsztacie ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 8 Listopada 2008 Share Napisano 8 Listopada 2008 A ciekawe ile ja bym go sklejał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 8 Listopada 2008 Share Napisano 8 Listopada 2008 A po co już tzw. "relacja" jak modelu, a co za tym idzie fotek brak?! Pomijam fakt, że nie ten dział... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rObO87 Napisano 8 Listopada 2008 Share Napisano 8 Listopada 2008 Mam konkurencje widze Prosto z pudła czy coś jeszcze kupujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 8 Listopada 2008 Share Napisano 8 Listopada 2008 Przeniesione. Przy okazji - stawiajcie spację po kropce i innych znakach interpunkcyjnych, bo naprawdę ciężko się czyta bez tego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemko83 Napisano 8 Listopada 2008 Autor Share Napisano 8 Listopada 2008 Witaj ROBO87. Oczywiście ze to trumpeter z pudełka a tak w ogóle to muj pierwszy model za który się wezmie. A jak tam twuj faun daleko jesteś z robotą ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rObO87 Napisano 8 Listopada 2008 Share Napisano 8 Listopada 2008 n daleko jesteś z robotą Czekam z nim na konkurs. tak w ogóle to muj pierwszy model za który się wezmie. Ciekawe co z tego wyjdzie... trumpeter z pudełka Od razu wywal ten sznurek co ma imitować liny wciągarek i kupi linkę miedzianą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 8 Listopada 2008 Share Napisano 8 Listopada 2008 a tak w ogóle to muj pierwszy model za który się wezmie No, to niestety nic dobrego nie wróży... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 8 Listopada 2008 Share Napisano 8 Listopada 2008 a tak w ogóle to muj pierwszy model za który się wezmie No, to niestety nic dobrego nie wróży... Właśnie chciałem zapytać o historie sklejania, ale już nie muszę jak na pierwszy model = katastrofa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemko83 Napisano 8 Listopada 2008 Autor Share Napisano 8 Listopada 2008 tak w ogóle to jakieś 15 lat remu troche poskładałem tych modeli wiec traktuje tego tak jak bym robił pierwszy model w zyciu.Co to moich umiejetności to robiłem troche modeli z tematyki rolniczej to znaczy ciągnik 1634 kombajn bs z110 i wszystkim sie podobał.oczywiście były to modele zrobione przy pomocy zdjęć i z tego zo zapamientałem na zywo.Ja jestem cierpliwy i postaram sie go dobrze zrobić więc nie przekreślajcie mnie na samym starcie to ze ktoś pierwszy raz od jakiegos czsu bedzie robił model to nie znaczy ze wyjdzie do bani. Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemko83 Napisano 8 Listopada 2008 Autor Share Napisano 8 Listopada 2008 Zapodaj robo87 jakies fotki fauna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 8 Listopada 2008 Share Napisano 8 Listopada 2008 przemko83 czy ty mieszkasz od jakiegoś czasu zagranicą ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rObO87 Napisano 8 Listopada 2008 Share Napisano 8 Listopada 2008 Zapodaj robo87 jakies fotki fauna http://www.panzer-modell.de/referenz/in_detail/franziska/franziska.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtas Napisano 9 Listopada 2008 Share Napisano 9 Listopada 2008 I jak przemko83 - są jakieś postępy? : Pytam bo mam już Leoparda i taki wózek do niego wyglądałby ciekawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemko83 Napisano 10 Listopada 2008 Autor Share Napisano 10 Listopada 2008 Model dojdzie do mnie dopiero koło 20 listopada więc narazie nic nie robie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rObO87 Napisano 10 Listopada 2008 Share Napisano 10 Listopada 2008 Radzę dokładnie przestudiować materiał zdjęciowy orginalu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rObO87 Napisano 27 Listopada 2008 Share Napisano 27 Listopada 2008 27 listopada i cisza... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemko83 Napisano 28 Listopada 2008 Autor Share Napisano 28 Listopada 2008 Dziś zapodam jakieś fotki.mam na ukończeni naczepe oczywiście nie malowaną.narazie poświęciłem jakieś 15 godzin na tą robote Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rObO87 Napisano 28 Listopada 2008 Share Napisano 28 Listopada 2008 Niezłe tempo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemko83 Napisano 28 Listopada 2008 Autor Share Napisano 28 Listopada 2008 Więc tak jak obiecałem dodaje fotki.na sklejenie poświęciłem 15 godzin.jeszcze tylko troche elrmentów z blaszek przykleić trzeba ale to jak bede na ciągniku robiłto zrobie.Zdjęcia troche do bani ale nie miałem czasu zrobić lepszych.kiedyś zapodam więcej. Jak coś to pisać!!! Linki do zdjęć: http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=8565e241eea8d6c4 http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=85b09e43b22261ee Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 28 Listopada 2008 Share Napisano 28 Listopada 2008 Jak coś to pisać!!! No to pisze! Daj więcej fot! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rObO87 Napisano 28 Listopada 2008 Share Napisano 28 Listopada 2008 Całkiem szybko widzę idzie, tylko jak to zamierzasz pomalować jeżeli jest to posklejane na stałe? W tym tempie to chyba przed świętami się wyrobisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemko83 Napisano 28 Listopada 2008 Autor Share Napisano 28 Listopada 2008 w takim tempie to faktycznie szybko idzie ale przez najblizsze 2 tygodnie to czasu nie będe miał za wiele więc ile zrobie to trudno powiedzieć dziś jeszcze zrobiłem prawie cała kabine.co do malowania to tak jak w oryginale tylko jeszcze nie wiem jakich farb urzyć czy akryli czy olejnych oczywiście wszystko w panterce będzie (czekam na opinie które farby lepsze) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemko83 Napisano 4 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 4 Grudnia 2008 i jestem po krótkiej przerwie .na to co na fotkach to poświęciłem w sumie 35 godzin.obecnie czekam na farby i bede malował.oczekuje tez przesyłki z leopardem 2A6 z revella w skali 1:35.Fajnie będą sie prezentować razem.Pozdro fotki: http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=a57826ce6d8309fb http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=586019513d71f5d4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi