Jump to content

Sd.Kfz. 251/2 mit Wurfrahmen 40 Dragon 1:35

Kasa
 Share

Recommended Posts

Witam

Tym razem już skala 1:35 .Kupiłem model po bardzo okazyjnej cenie.Na razie mam sklejone parę części,fotki wstawię potem.Prosze o podpowiedzi w relacji bo nie jestem zbyt dobry .Ogólnie skleja sie super zero problemów tylko ta instrukcja to .

Pozdrawiam _KAROL_

PS:I oto rozpoczęciem relacji pisze 100 post .

Sto postów, sto postów niech żyje żyje nam!!! dobra, więcej nie napisze, bo nie ma fotek, ale wstaw jej. im wcześniej tym lepiej, bo jeszcze zdarzymy pomóc

Chciałem właśnie wstawić fotki a tu bateria w aparacie się rozładowała

Teraz będzie trochę przerwy bo szpachlówka mi się skończyła a nie wiem skąd wytrzasnę nową .Proszę was o wrzucenie fotek tego pojazdu i jakiś malowań ,bo jeszcze się nie zdecydowałem na malowanie

Pozdrawiam

Proszę was o wrzucenie fotek tego pojazdu i jakiś malowań ,bo jeszcze się nie zdecydowałem na malowanie

Jeśli to twój pierwszy model to zbuduj go prosto z pudła, czysto i bez cudowania. W instrukcji dragon uwzględnij jakieś malowanie, więc radzę (podkreślam "radzę", ale nie zmuszam) się zastosować do niego.

Ja również nie jestem taki świeży ale staram się robić model w pierwszej kolejności(jeżeli chodzi o malowanie) z pudła no chyba że mam coś ciekawszego. Wtedy przydaje się pomoc życzliwych kolegów i skokój pomoże tu wszystkim

Dobra mam wolne więc siedzę i dłubie , w tym tygodniu będzie już aero i nowa chemia.Na razie model jest w takim stanie:

e09510af132e6a8dmed.jpg

3af1debd877be507med.jpg

7db77727be9ce0a2med.jpg

13543ffcd98be33dmed.jpg

ef6365cc81333092med.jpg

4833aaff89e2c7e7med.jpg

Pozdrawiam

Ps:Jeszcze w paru miejscach trzeba zaszpachlować ,ale chwilowo zabrakło mi jej .

Relacje świetnie znam obejrzałem ją z 20 razy .A pomalować to wszystko będzie ok .Na pewno się dobrze pomaluje bo ten model jest dosyć spory i be problemu można aerkiem i pędzlem wszędzie się zmieścić ,sprawdzałem to już .A wizjery niedługo zostaną złożone ,pomalowane i wklejone .Nie wszystkie elementy są wklejone np nie jest wklejona górna płyta z ckm .

Pozdro