bulik58 Napisano 8 Września Share Napisano 8 Września 8 minut temu, wojtek78555 napisał: No dobra to działam od nowa Wybierz sobie fotki pojazdów na których będziesz się wzorował, powiększ je sobie i na bieżąco kontroluj czy idziesz w dobrym kierunku ze zwisami i fałdami . Nie przesadzaj z nakładaniem ilości warstw wody/kleju ,spokojnie , aby chusteczki się nie porozrywały od ciężaru . Powodzenia życzę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 9 Września Share Napisano 9 Września Już dużo lepiej. Papier którym są owijane buty w pudełkach - tego użyj. Naprawdę polecam zamiast chusteczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtek78555 Napisano 9 Września Autor Share Napisano 9 Września (edytowane) No dobra po wyschnięciu i po kilku poprawkach wyszło tak… Myślę że o wiele lepiej pytanie czy jest git ? Edytowane 9 Września przez wojtek78555 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 9 Września Share Napisano 9 Września 36 minut temu, wojtek78555 napisał: czy jest git ? Jak to ładnie zmalujesz i wycieniujesz, będzie lux 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 9 Września Share Napisano 9 Września 10 godzin temu, Grzes napisał: Jak to ładnie zmalujesz i wycieniujesz, będzie lux Zgadzam się z przedmówcą - przejdź od fotek do czynów! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bulik58 Napisano 10 Września Share Napisano 10 Września (edytowane) W dniu 9.09.2025 o 09:26, wojtek78555 napisał: Myślę że o wiele lepiej pytanie czy jest git ? To pytanie do ciebie , ważne aby tobie się podobała. Dla mnie jest to duży skok jakościowy , poprzednia ,, plandeka ,, wglądała jak pomięta kartka papieru. Teraz spokojnie się jej przyjrzyj czy wszystko ok, i...... będziesz robił te oczka u dołu plandeki pod linkę i haczyki na burtach ? A potem już tylko pozostaje malowanko. Edytowane 10 Września przez bulik58 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 10 Września Share Napisano 10 Września Oczka zrób mniejsze niż w poprzedniej, w realu to ok. 30-40mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bulik58 Napisano 10 Września Share Napisano 10 Września (edytowane) Godzinę temu, Lipstein napisał: Nie ma jednego rozmiaru ? Wymiary oczka: A: 30 mm B: 16 mm C. 8,4 mm Wykonane z ocynkowanej stali oczko plandekowe, przeznaczone do zabezpieczenia przed rozdarciem otworów montażowych w plandece aut ciężarowych Edytowane 10 Września przez bulik58 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 10 Września Share Napisano 10 Września Oczka do plandek są przeważnie w rozmiarach wewnętrznej średnicy 10,12,16,20,25,40 mm no i do tego zakuwak koniecznie, trochę tego przez moje ręce przeszło :-) 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtek78555 Napisano 10 Września Autor Share Napisano 10 Września (edytowane) 2 godziny temu, Paweł Czarnocki napisał: Oczka do plandek są przeważnie w rozmiarach wewnętrznej średnicy 10,12,16,20,25,40 mm no i do tego zakuwak koniecznie, trochę tego przez moje ręce przeszło @Lipstein @bulik58 Mega! Na pewno skorzystam z informacji Faktycznie zrobiłem poprzednie oczka delikatnie za duże Edytowane 10 Września przez wojtek78555 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtek78555 Napisano 10 Września Autor Share Napisano 10 Września Silnik zamontowany i podwozie już gotowe 6 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bulik58 Napisano 11 Września Share Napisano 11 Września (edytowane) 8 godzin temu, Paweł Czarnocki napisał: Oczka do plandek są przeważnie w rozmiarach wewnętrznej średnicy 10,12,16,20,25,40 mm Dzięki za podpowiedź Edytowane 11 Września przez bulik58 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
halset Napisano 11 Września Share Napisano 11 Września Zamien te kola miejscami jak jeszcze mozesz. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtek78555 Napisano 11 Września Autor Share Napisano 11 Września O matko …. No muszę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 11 Września Share Napisano 11 Września Mi osobiście to syfienie bardzo pasuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtek78555 Napisano 11 Września Autor Share Napisano 11 Września 20 minut temu, Lipstein napisał: Mi osobiście to syfienie bardzo pasuje. Na zdjęciach widać że pojazdy są zadbane więc stwierdziłem że podwozie trzeba trochę przybrudzić bo za nudno by było Na nadwoziu delikatny przykurz i tyle. Taki trochę wyjdzie stan poligonowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtek78555 Napisano Niedziela o 10:35 Autor Share Napisano Niedziela o 10:35 Jednak wygląda to o wiele ładniej Powoli zbliżam się do końca. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano Niedziela o 11:14 Share Napisano Niedziela o 11:14 39 minut temu, wojtek78555 napisał: wygląda to o wiele ładniej No, zdecydowanie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bulik58 Napisano Niedziela o 12:09 Share Napisano Niedziela o 12:09 1 godzinę temu, wojtek78555 napisał: Jednak wygląda to o wiele ładniej Powoli zbliżam się do końca. Nie tylko ładniej, ale co najważniejsze teraz jest bardziej zbliżona do oryginalnej niż ,,plandeka,, z sprzed paru dni. Podoba mi się Jeśli planujesz jakąś podstawkę z terenem ( jak poniżej ) to może warto dokupić zestaw pustych łusek i wysypać wokół pojazdu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtek78555 Napisano Niedziela o 19:10 Autor Share Napisano Niedziela o 19:10 Myślę ,że to ostatnie zdjęcia z budowy. Została mi kabina z którą muszę się jeszcze pobawić i w najbliższym czasie wleci galeria końcowa. Jak zdążę to będzie możliwość zobaczenia go na festiwalu w Poznaniu Pozdrawiam 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi