Skocz do zawartości

Osierocone różności

jakubiaktomasz

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Cena jest naprawdę symboliczna, wartość tego co już widać na zdjęciach jest kilkukrotnie większa.

Albo jakiś modelarz się niesamowicie ucieszy, albo jakiś janusz biznesu to weźmie i zrobi na tym świetny interes.

Taka tylko moja uwaga

PS

no i pomylony dział przede wszystkim 

Edytowane przez arhtus

Napisano (edytowane)

Rozumiem, ale tak tylko zauważę, że sam tylko jeden aerograf do malowania, ten w szarym pudełku w lewym górnym rogu nowy kosztuje w tej chwili ok 600zł w PL i jeśli jest sprawny to już te 200zł jest za niego super ceną dla kupującego. 

Giętarka (niżej zdjęcie) nowa kosztuje 200zł, a o tej "drobnej" reszcie, farbkach, itd. nie wspominając, ale można tam wypatrzyć kosztowne smaczki, z których uzbiera się naprawdę spora kwota.

Po prostu nie wiem, czy zdaje sobie Pan sprawę z tego ile to wszystko kosztowało, a naprawdę niemało. 

Naprawdę nic mi do tego, bo być może chce się Pan tego po prostu pozbyć, ale lepiej w razie czego zwrócić na to uwagę. 

W modelarstwie jest tak, że często małe, niepozorne rzeczy, narzędzia itd.. są o wiele droższe niż duże pudła z efektownym samolotem 😀 

Edytowane przez arhtus

W dniu 22.03.2025 o 10:24, arhtus napisał:

Rozumiem, ale tak tylko zauważę, że sam tylko jeden aerograf do malowania, ten w szarym pudełku w lewym górnym rogu nowy kosztuje w tej chwili ok 600zł w PL i jeśli jest sprawny to już te 200zł jest za niego super ceną dla kupującego. 

Giętarka (niżej zdjęcie) nowa kosztuje 200zł, a o tej "drobnej" reszcie, farbkach, itd. nie wspominając, ale można tam wypatrzyć kosztowne smaczki, z których uzbiera się naprawdę spora kwota.

Po prostu nie wiem, czy zdaje sobie Pan sprawę z tego ile to wszystko kosztowało, a naprawdę niemało. 

Naprawdę nic mi do tego, bo być może chce się Pan tego po prostu pozbyć, ale lepiej w razie czego zwrócić na to uwagę. 

W modelarstwie jest tak, że często małe rzeczy, narzędzia itd.. są o wiele droższe niż duże pudła z efektownym samolotem 😀 

Expand  

To niech Pan bierze... 🙂 

Dla niemodlelarza to są "śmiecie". Żona kolegi, po którym to zostało miała do śmieci wywalić.

Ja przez sympatię do tej dzidziny z młodości wole puścić do ludzi.

Napisano (edytowane)
  W dniu 22.03.2025 o 10:55, jakubiaktomasz napisał:

To niech Pan bierze... 🙂 

Dla niemodlelarza to są "śmiecie". Żona kolegi, po którym to zostało miała do śmieci wywalić.

Ja przez sympatię do tej dzidziny z młodości wole puścić do ludzi.

Expand  

Wspomniałem o tym dlatego, że często bywa tak, że rodzina modelarza nie zdaje sobie sprawy z tego ile kosztują te "śmieci" po nim i się tego pozbywa, a być może jakieś pieniądze by się tej rodzinie mogły przydać.

Cena sklepowa tego co widać na zdjęciach przekracza 2000 zł , wiadomo, że część mogła być już troszkę użyta, ale często bywa tak, że te rzeczy leżały nieruszone i nie straciły aż tyle na wartości.

I już się nie odzywam , po prostu chciałem pomóc, sam jestem przerażony myślą, że moja rodzina mogłaby mój modelarski dobytek tak oddać, czy wyrzucić do śmieci, bo oczywiście nie zdaje sobie sprawy ile to wszystko kosztuje 😁

Chętnych na te rzeczy za taką kwotę będzie wielu...

Edytowane przez arhtus

W dniu 22.03.2025 o 11:16, arhtus napisał:

Wspomniałem o tym dlatego, że często bywa tak, że rodzina modelarza nie zdaje sobie sprawy z tego ile kosztują te "śmieci" po nim i się tego pozbywa, a być może jakieś pieniądze by się tej rodzinie mogły przydać.

Cena sklepowa tego co widać na zdjęciach przekracza 2000 zł , wiadomo, że część mogła być już troszkę użyta, ale często bywa tak, że te rzeczy leżały nieruszone i nie straciły aż tyle na wartości.

I już się nie odzywam , po prostu chciałem pomóc, sam jestem przerażony myślą, że moja rodzina mogłaby mój modelarski dobytek tak oddać, czy wyrzucić do śmieci bo oczywiście nie zdaje sobie sprawy ile to wszystko kosztuje 😁

Chętnych na te rzeczy za taką kwotę będzie wielu...

Expand  
  W dniu 22.03.2025 o 11:02, Adamo722 napisał:

Jestem z pionek

Expand  

Oj nie zdaje sobie, nie zdaje.... 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.