Mitrandir Napisano 3 Lipca Share Napisano 3 Lipca Salamandra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aleksander z Zalasu Napisano 9 Lipca Autor Share Napisano 9 Lipca Tak, to był nosek do Salamandry. Mogę z całą pewnością stwierdzić że jest to najlepiej odwzorowany nosek Salamandry jakikolwiek pojawił się w świecie modelarskim. Tymczasem zrobiłem eksperyment z kratką w osłonie silników, czyli trapem (tak to się nazywa): 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aleksander z Zalasu Napisano 27 Lipca Autor Share Napisano 27 Lipca Model dostał nosek i szyby. Po za tym doczepione inne standardowe elementy, osłony napędu, szpachla, szlif. Jak już będzie stan surowy zamknięty, po gruncie ponowne szlify i szpachle mnie czekają. Swoją drogą, ten egzemplarz ma dobrze dość spasowane elementy. Przy nim nie ma zbyt wielkich szczelin, a osłony napędu niemalże z marszu się skleiły, bez mocnego szpachlowania i piłowania. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 28 Lipca Share Napisano 28 Lipca Ależ korci ta 72ka... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aleksander z Zalasu Napisano 28 Lipca Autor Share Napisano 28 Lipca Godzinę temu, Mitrandir napisał: Ależ korci ta 72ka Jest na to rada, jeśli do której się zastosujesz i My podglądacze radzi będziemy. Mianowicie zamontuj Waść ten model. Tym bardziej, że wieść gminna niesie, że cuda sprawić możesz 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 29 Lipca Share Napisano 29 Lipca W dniu 28.07.2025 o 23:36, Aleksander z Zalasu napisał: Jest na to rada, jeśli do której się zastosujesz i My podglądacze radzi będziemy. Mianowicie zamontuj Waść ten model. Tym bardziej, że wieść gminna niesie, że cuda sprawić możesz To są pomówienia i kalumnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aleksander z Zalasu Napisano 30 Lipca Autor Share Napisano 30 Lipca 6 godzin temu, Mitrandir napisał: To są pomówienia i kalumnie Masz rację, to nie wieść gminna. W całym powiecie już o tym mówią. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 30 Lipca Share Napisano 30 Lipca 4 godziny temu, Aleksander z Zalasu napisał: W całym powiecie już o tym mówią. W powiecie Łękołody 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aleksander z Zalasu Napisano 7 Sierpnia Autor Share Napisano 7 Sierpnia (edytowane) Głuszec dostał swoje atrybuty głuszcowe (nie wszystkie jeszcze) i dostał kolorem. Niestety znów przeszarżowałem i chyba za grubo farby się nałożyło. Chyba ślepy się robię, bo to wygląda tak, że warstwa farby-nic nie widać, kolejna - nic nie widać, kolejna warstwa -za grubo. Na zdjęciach jest jeszcze w miarę świeża farba, jakieś 2 godziny po malowaniu. Są miejsca gdzie widać że jest grubo, w innych jakby za cienki. Pytanie więc, zostawić jak jest, czy uczynić jakieś magiczne sztuczki by poprawić? I jakie sztuczki? Uzbrojenie też już się suszy: Właśnie zauważyłem, że hermetyk spod siatek osłony przedziału przekładni wypłynął Edytowane 7 Sierpnia przez Aleksander z Zalasu 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leon Napisano 9 Sierpnia Share Napisano 9 Sierpnia Zawsze tu gdzie wypatrzyłeś jakieś miejsca do poprawy można lekko podszlifować drobnym papierkiem lub gąbką ścierną i prysnąć zapraweczkę na niskim ciśnieniu.... po warstwie lakieru bezbarnego powinno wszystko ładnie się wyrównać. Warunkiem powodzenia jest pozwolić dobrze doschnąć farbie przed przystąpieniem do szlifowania. Chwila zabawy a efekt będzie zadowalający i warty fatygi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aleksander z Zalasu Napisano 9 Sierpnia Autor Share Napisano 9 Sierpnia Dzięki za radę. 3 godziny temu, leon napisał: Warunkiem powodzenia jest pozwolić dobrze doschnąć farbie Myślę że trzy tygodnie to wystarczy by farba doschła. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi