imt Napisano 27 Sierpnia 2006 Share Napisano 27 Sierpnia 2006 Tym postem rozpoczynam relację z budowy ww modelu. Na początek założenia (a w zasadzie jak miało być). Model zakupiony na Allegro i miał być zrobiony jako "spudła" bez dodatków ,poprawek itp. Sam w sobie prezentuje się całkiem dobrze. Brak nadlewek, trochę jam, spora ilość detali (producent twierdzi że ok 400 części - możliwe nie liczyłem). Ot taki typowy wyrób firmy Trumpeter. Tak miało być, ale nie będzie. Model zostanie uzupełniony, a w miejscach koniecznych poprawiony. Malowanie oczywiście w barwach 28 PLM choć numer jeszcze nie wybrany. Rozważam możliwość oklejenia folią. Na początek prac poszła kabina, a właściwie jej osłona. Producent uważa że powinna wyglądać tak: natomiast ja postanowiłem trochę poprawić, ale o tym w następnym odcinku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek Kryszak Napisano 27 Sierpnia 2006 Share Napisano 27 Sierpnia 2006 No bardzo ciekawy temat. Czekam z niecierpliwoscią na ciąg dalszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 27 Sierpnia 2006 Share Napisano 27 Sierpnia 2006 Zapowieda się coś dużego, a takie modele najbardziej lubię No to siadam w pierwszym rzędzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 27 Sierpnia 2006 Share Napisano 27 Sierpnia 2006 Fiu, fiu ....oklejanie folia Jedrus posun sie . Siadam obok Ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokol Napisano 28 Sierpnia 2006 Share Napisano 28 Sierpnia 2006 Noooo.... Irku będę wiernie kibicował Może mi się to zresztą przyda do mojej "19" Pozdrawiam sokol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imt Napisano 28 Sierpnia 2006 Autor Share Napisano 28 Sierpnia 2006 Prawdopodobnie się przyda. Choć wolałbym aby nie. Pewne elementy muszę sprawwdzić z oryginałem. Co do zajmowania miejsc w pierwszym rzędzie to zabierzcie ze sobą prowiant. Trochę to będzie trwało. Prace powoli postępują: w osłonie trzeba umieścić butle na powietrze wraz z instalacją uzupełniania, wzmocnienia i system nadmuchu ciepłego powietrza na osłonę kabiny. Początek relacji będzie nieco chaotyczny gdyż wiele elementów powstaje równolegle. cdn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 28 Sierpnia 2006 Share Napisano 28 Sierpnia 2006 Trochę to będzie trwało. Egal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi