pilex7 Napisano 20 Sierpnia 2009 Share Napisano 20 Sierpnia 2009 Słyszałem, że właśnie utrwalenie lakierem może prowadzić do zmiany koloru. Tak to prawda, bardzo dobrze jest to zilustrowane tu: http://modelarstwo2008.eu.interia.pl/menu%20podrozdialy/warsztat/pigmenty%20strona/pigmenty.html w przypadku Sidoluxu i Mig Pigment Fixera (jest na początku tego wątku) Myślę, że ten przykład rozwiewa twoje wątpliwości, i pomoże Ci podjąć decyzję; jak coś to pytaj. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Montano Napisano 20 Sierpnia 2009 Share Napisano 20 Sierpnia 2009 Witam, dzisiaj odwiedziłem klep dla plastyków i zakupiłem troszke pigmentów: Dodatkowo pokazłem wielkość pojemniczków z pigmentami w odniesieniu do puszeczki emalii humbrola. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pilex7 Napisano 20 Sierpnia 2009 Share Napisano 20 Sierpnia 2009 Montano - extra zakup, opakowania robią wrażenie. Myślę, że przy tej ilości spokojnie można myśleć o skali 1:1 A jak to cenowo wychodzi w porównaniu do "specyfików" modelarskich? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Montano Napisano 20 Sierpnia 2009 Share Napisano 20 Sierpnia 2009 Pilex7 wiesz co wychodzi bardzo dobrze bo za jeden pojemniczek dałem 6,5zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pilex7 Napisano 20 Sierpnia 2009 Share Napisano 20 Sierpnia 2009 Ale te modelarskie są na pewno są ręcznie mielone ze starannie wyselekcjowanych ziaren Daj znać jak się będą sprawowały "w praniu". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mart72 Napisano 20 Sierpnia 2009 Share Napisano 20 Sierpnia 2009 pilex7 Dzięki za bardzo konkretne info.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Montano Napisano 20 Sierpnia 2009 Share Napisano 20 Sierpnia 2009 Hehe:) może. Te jak roztarłem w palcach to nie czułam zadnych ziarenek czy granulek, idealnie zmielone są. Niedługo kończe tygryska to bede go brudzic troszke. Wtedy dam znac co z tymi pigmentami. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi