robertmodelarz Napisano 11 Sierpnia Share Napisano 11 Sierpnia 5 godzin temu, OLO napisał: A zrobiłbyś tę pokrywę 1:72 wziąłbym z 10 bez listew i 10 z listwami .Oglądam i czekam na koniec pozdrawiam OLO Hurtownik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bulik58 Napisano 11 Sierpnia Share Napisano 11 Sierpnia (edytowane) jawkers fachowo podszedłeś do tematu , wymieniając pewne elementy , więc może wymieniłbyś też te zawiasy, minimum te trójkątne. Porównaj jak wyglądają te oryginalne i te z odlewu , wystarczy trójkątny pilnik iglak , drut 0,3-0,4 mm i od razu lepiej to wygląda. Edytowane 11 Sierpnia przez bulik58 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bulik58 Napisano 11 Sierpnia Share Napisano 11 Sierpnia 10 godzin temu, robertmodelarz napisał: Hurtownik. Może przedsiębiorca raczej , mógł dostać przelew z KP... więc zamiast klubu lub łódeczki inwestuje w modele 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 11 Sierpnia Autor Super Moderator Share Napisano 11 Sierpnia Godzinę temu, bulik58 napisał: jawkers fachowo podszedłeś do tematu , wymieniając pewne elementy , więc może wymieniłbyś też te zawiasy, minimum te trójkątne. Porównaj jak wyglądają te oryginalne i te z odlewu , wystarczy trójkątny pilnik iglak , drut 0,3-0,4 mm i od razu lepiej to wygląda. Finalnie płyta ma być czysta ze względu na to, że wszystkie zawiasy, uchwyty i te trójkątne elementy docelowo mają być z blaszek. Mam do tego czołgu 2 opakowania blach i mam nadzieję, że tam są te wszystkie wyżej wymienione elementy. A to wszystko robiłem tylko po to, ponieważ chciałem spróbować narysować całą kompletną płytę, razem z zawiasami i innymi uchwytami. Ale jak widać nie wyszło to tak jak powinno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bulik58 Napisano 11 Sierpnia Share Napisano 11 Sierpnia 33 minuty temu, jawkers napisał: Mam do tego czołgu 2 opakowania blach i mam nadzieję, że tam są te wszystkie wyżej wymienione elementy. Nie chcę być sprawcom bólu głowy ale Edward na pewno i Aber na 98% tych rzeczy nie mają , z resztą były by płaskie , Zawsze możesz spróbować nic cię to nie kosztuje oprócz drutu. Jeśli byś miał za twardy możesz rozgrzać na gazem i wtedy jest bardziej podatny na gięcie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 11 Sierpnia Autor Super Moderator Share Napisano 11 Sierpnia 56 minut temu, bulik58 napisał: Nie chcę być sprawcom bólu głowy ale Edward na pewno i Aber na 98% tych rzeczy nie mają , z resztą były by płaskie , Zawsze możesz spróbować nic cię to nie kosztuje oprócz drutu. Jeśli byś miał za twardy możesz rozgrzać na gazem i wtedy jest bardziej podatny na gięcie. Dobrze Panowie, wasze uwagi są dla mnie ważne, więc będziemy giąć drut. Płytę zrobię pustą bez zawiasów, ale troszkę grubszą. W dniu 10.08.2025 o 10:38, FAHR napisał: Jawkers kopsnij jedną płytę Jedziesz na wakacje w góry? Weźmiesz sobie tą co jest na modelu już jutro. Samą płytę, bez zawiasów i tych uchwytów chcesz? 18 godzin temu, OLO napisał: A zrobiłbyś tę pokrywę 1:72 Panowie pomyślimy. Tylko ja nie mam modelu w 1:72, a skalowanie nie da tego jak ściągniecie wymiarów z modelu. Wtedy będzie dokładniej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OLO Napisano 11 Sierpnia Share Napisano 11 Sierpnia 13 godzin temu, robertmodelarz napisał: Hurtownik. Żaden hurtownik , w małej skali nie można zrobić polskiej T54 aniT55. Do tego WZT 1 i 2 , zestaw Newa, Merida , wersje saperskie i dowódcze. Przepraszam za zaśmiecanie pozdrawiam OLO. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 11 Sierpnia Autor Super Moderator Share Napisano 11 Sierpnia 10 minut temu, OLO napisał: Żaden hurtownik , w małej skali nie można zrobić polskiej T54 aniT55. Do tego WZT 1 i 2 , zestaw Newa, Merida , wersje saperskie i dowódcze. Przepraszam za zaśmiecanie pozdrawiam OLO. W moich tematach można prowadzić dyskusje. Nie ma w niej polityki, więc jest ok. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi