MichalSz Napisano 26 Listopada 2008 Share Napisano 26 Listopada 2008 Witam wszystkich jestem nowym użytkowaniem na tym forum, a oto mój ostatni projekcik. Model z pełnym wnętrzem firmy Tristar jakość wyprasek wg mnie bardzo dobra. w załączniku parę fotek. http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/b1aa152d7dac88ee.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/b3083ea0d0d55ddb.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/f1d5394b8a04d3f1.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/f8b6f4feed5edd1a.html PS czekam na wasze uwagi i komentarze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
subgrafik Napisano 26 Listopada 2008 Share Napisano 26 Listopada 2008 To jeszcze wstaw ladnie fotografie by byly widoczne... o ile masz z tym problem, sa watki z podpowiedziami na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalSz Napisano 26 Listopada 2008 Autor Share Napisano 26 Listopada 2008 Witam Powiem szczerze że mam problem i nie mogę znaleźć odpowiedzi na forum, jak możesz to napisz jak to się robi PS może to łatwe ale ja nie wiem jak to cholerstwo zrobić narka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
albert091283 Napisano 26 Listopada 2008 Share Napisano 26 Listopada 2008 W fotosiku jest takie cos jak wejdziesz w MOJE ZDJECIA w prawym dolnym rogu tam gzie jest opis do zdjęcia POBIERZ POZOSTAŁE KODY i tam wybierasz jak chcesz żeby wyglądało zdjęcie kopiujesz link i wklejasz do postu 1. Moje zdjęcia 2. Pobierz pozostełe kody 3. wybierasz który kolwiek link i wklejasz w poście Powodzienia i Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 26 Listopada 2008 Share Napisano 26 Listopada 2008 zło szatan fotosik... ale model ładnie robiony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalSz Napisano 26 Listopada 2008 Autor Share Napisano 26 Listopada 2008 oto obiecane fotki Dzięki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomekBydg Napisano 26 Listopada 2008 Share Napisano 26 Listopada 2008 A jak się go Tobie kleiło. Pytam bo mam w poczekalni Panzer 38(t) Ausf. B z wnętrzem też z Tristara, więc pewnie sporo wyprasek jest takich samych jak w Twoim. Bo na ramkach rzeczywiście wygląda on świetnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalSz Napisano 27 Listopada 2008 Autor Share Napisano 27 Listopada 2008 Witam Oglądalem wypraski do modelu Panzer 38(t) Ausf. B faktycznie niektóre elementy się powtarzają (koła, zawieszenie, boki wanny i gąski) wg mnie jakość wyprasek jest taka sama. Model się przyjemnie klei jak do tej pory wszystko jest dobrze spasowane, zobaczymy jak będzie później. Zostało mi jeszce działo i obudowa działa. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazio Napisano 27 Listopada 2008 Share Napisano 27 Listopada 2008 Chyba żeś się kopsnął z kolorem poduszki na wewnętrznej powierzchni prawej płyty wanny - koło siedzenia kierowcy. Ona raczej powinna mieć kolor skóry, a nie biały. Widzę, że jakościowo to już zupełnie inna bajka niż "Gepardopodobny" Alan (oj, ciężko się z nim walczyło), chociaż szkoda, że "spudła" robiony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalSz Napisano 28 Listopada 2008 Autor Share Napisano 28 Listopada 2008 Witam no chyba masz racje z tą poduszką trzeba poprawić dzięki. Narka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalSz Napisano 30 Listopada 2008 Autor Share Napisano 30 Listopada 2008 Witam Oto ciąg dalszy moich prac aha dokupiłem jeszcze blaszki firmy Part w załączniku ich zdjęcia. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazio Napisano 30 Listopada 2008 Share Napisano 30 Listopada 2008 Mała uwaga co do FLAK-a. Widzę, że Tristar daje póżną wersję produkcyjną (charakterystyczne pokrętła i odlewane obudowy mechanizmów przekładni). Na fotkach z BMM widać jednak, że Gepardy uzbrajali głównie we FLAK-i wczesnej wersji produkcyjnej (te z "gładkimi" obudowami). Chociaż któryś egzemplarz miał zamontowaną późną 38-kę. Odsyłam do fajnego walkaround'u z BMM w opracowaniu "Flakpanzer" Militariów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalSz Napisano 30 Listopada 2008 Autor Share Napisano 30 Listopada 2008 Witam Dzięki kazio za informację jak byś mógł to podaj mi gdzie mogę znaleźć walkaround'u, o którym piszesz. PS następne fotki Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 30 Listopada 2008 Share Napisano 30 Listopada 2008 Siadam i kibicuję, tym bardziej, że tez mam w poczekalni Geparda, ale ...Alana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalSz Napisano 11 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 11 Grudnia 2008 Witam Oto ciąg dalszy moich zmagań, może postęp prac mizerny ale zawsze jakiś Oczywiście wasze komentarze i uwagi mile widziane Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazio Napisano 11 Grudnia 2008 Share Napisano 11 Grudnia 2008 Spieprzyłeś mocowanie głównych osłon FLAK-a, tzn. blaszki są OK, ale musisz usunąć z pręta plastikowego na dole te "zgrubienia" (bo to pseudoimitacje mocowań, tych, które masz poprzyklejane obok z blaszek). W sytuacji, gdy używasz blaszek, musisz przedtem spiłować co trzeba z części oryginalnych. Czyżby w instrukcji Parta nie było to pokazane? P.S. Jak dostanę weny, to może Ci wrzucę w wątek kilka fotek wnętrza. Przy takiej waloryzacji, wskazane by było dorobienie instalacji elektrycznej do podświetlania celownika FLAK-a oraz zasilania radiostacji, mocowania siedziska po prawej stronie przedziału bjowego (z przodu) etc. P.S. 2 Idziesz jak burza - ja na Twoim etapie prac byłem po półrocznej walce (ale model nie ma wnętrza). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalSz Napisano 11 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 11 Grudnia 2008 Dzięki za wskazówki, a odnośnie Parta nie jest to pokazane pominęli wrysowania pręta. Jak masz jakieś fotki to super ja przyzna się szczerze mam tylko monografie p J. Ledwoch. Na zdjęciach celownik i osłony są zdemontowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalSz Napisano 11 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 11 Grudnia 2008 Zrobiłem właśnie mały update tzn dorobiłem cięgna planetarnego mechanizmu kierowniczego. a tak wygląda oryginał pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalSz Napisano 5 Lutego 2009 Autor Share Napisano 5 Lutego 2009 Witam po długiej przerwie Ostatnio troche pchnalem prace nad modelem, mozna powiedziec ze juz prawie koniec oto kilka fotek Oczywiscie jezeli ktos z Was cos zauwazy co mi umknelo to bardzo licze na jego pomoc i rade Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalSz Napisano 10 Lutego 2009 Autor Share Napisano 10 Lutego 2009 Witam prace postepuja oto nastepne zdjecia Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 11 Lutego 2009 Share Napisano 11 Lutego 2009 lol,ale duzo detali.dobrze idzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazio Napisano 11 Lutego 2009 Share Napisano 11 Lutego 2009 Może jednak zrób okablowanie do radiostacji z rurkową osłonką i przełącznikiem. W Militariach wnętrze przedziału bojowego jest bardzo ładnie ukazane... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalSz Napisano 11 Lutego 2009 Autor Share Napisano 11 Lutego 2009 Witam! przegladnalem zdjecia zamieszczony w Militariach i udalo mi sie dostrzec przewod, o ktorym pisal mi kolega Kazio, jakos wczesniej mi to umknelo dzieki za zwrocenie uwagi, a oto fotki. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalSz Napisano 11 Lutego 2009 Autor Share Napisano 11 Lutego 2009 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazio Napisano 12 Lutego 2009 Share Napisano 12 Lutego 2009 (edytowane) Nie ten przewód miałem na myśli. Chodzi mi o rurkę, która była punktowo przyspawana bezpośrednio nad położonym w poziomie kątowniczkiem konstrukcyjnym, łączącym dolną i "środkową" płytę lewej części nadbudówki przedziału bojowego. Ta rurka kończyła się zaraz przed "puszką rozdzielczą", którą okablowałeś. Wychodziły z niej 2 przewody. Na lewym końcu tej rurko - osłonki była zaś mała prostokątna obudowa z przełącznikiem (ten element znajdował się zaraz obok składanego lewego fotela montowanego w pobliżu lewego tylnego narożnika przedziału bojowego). Edytowane 12 Lutego 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi