HKK Napisano 11 Listopada Autor Share Napisano 11 Listopada W dniu 7.11.2025 o 19:29, krn78 napisał: Eee tam, nie ma co narzekać. Instrukcja jest całkiem czytelna. Z ciekawości, "drobna" opłata na Cultsach, mniej więcej, ile to będzie? Kolega pyta, jakby co Zapewne 6£ czyli ok 30 PLN. Może "drobna" w tym kontekście źle brzmi, bo jednak 30 to dla wielu ludzi kwota nie do pominięcia. Ale odnosiłem to do średnich cen podobnie złożonych projektów na Cults, choć nie ma takich wiele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HKK Napisano 11 Listopada Autor Share Napisano 11 Listopada Mały bonus w przygotowaniu 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krn78 Napisano 13 Listopada Share Napisano 13 Listopada W dniu 11.11.2025 o 13:06, HKK napisał: Zapewne 6£ czyli ok 30 PLN. Może "drobna" w tym kontekście źle brzmi (ciach!). A bo ja wiem, czy to tak dużo? To kilka paczek chipsów, butelka trucizny 40%, tania książka, pół miesiąca netflixa, i co tam sobie jeszcze można wymyślić. Trochę się napracowałeś, czego efekty są widoczne. Osobiście jestem pod wrażeniem, że zrobiłeś też kalki, bo w efekcie model będzie kompletny. Przy okazji, one też będą do pobrania w pakiecie, czy tylko do zakupu u Ciebie? I jak by to wszystko wyglądało, gdyby po zakupie przeskalować model do 1:48? Wydruk 3d jak najbardziej, a kalki? Może mógłbyś zostawić je jako wektory, byłoby wtedy lepiej, jeśli chodzi o jakość. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 13 Listopada Share Napisano 13 Listopada 41 minut temu, krn78 napisał: kilka paczek chipsów, butelka trucizny 40%, pół miesiąca netflixa No nie... Czemu przyrównujesz tak zacny projekt do takiego dziadostwa 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HKK Napisano 14 Listopada Autor Share Napisano 14 Listopada 14 godzin temu, krn78 napisał: Przy okazji, one też będą do pobrania w pakiecie, czy tylko do zakupu u Ciebie? Kalki zostały w części zaprojektowane przez @Wojtek59więc nie mogę ich publikować do pobrania bez jego zgody. Ale jeśli nie będzie miał nic przeciwko, to owszem, dodam pliki. Na pewno dołączę plik z maskami do kabiny, bo to mój projekt. Wszystko w grafice wektorowej. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek59 Napisano 14 Listopada Share Napisano 14 Listopada Kalki robiłem pro publico bono więc można śmiało publikować. Nie mam żadnych oporów w tym względzie. 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krn78 Napisano 16 Listopada Share Napisano 16 Listopada W dniu 13.11.2025 o 21:44, Grzes napisał: Czemu przyrównujesz tak zacny projekt do takiego dziadostwa Ludzie mają różne priorytety, a patrząc na dzisiejsze społeczeństwo, to są one coraz, jak by tu rzec, niżej położone, łatwiej dostępne, mniej ambitne. Doceń, że wspomniałem o książce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 16 Listopada Share Napisano 16 Listopada 50 minut temu, krn78 napisał: Ludzie mają różne priorytety, a patrząc na dzisiejsze społeczeństwo, to są one coraz, jak by tu rzec, niżej położone, łatwiej dostępne, mniej ambitne. Masz 100% racji Niestety... 51 minut temu, krn78 napisał: Doceń, że wspomniałem o książce Oczywiście, doceniam dlatego też wyłączyłem ją z powyższego zestawu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Soris Napisano 16 Listopada Share Napisano 16 Listopada Mam (na razie) testowy wydruk od Huberta i jakościowo jest bardzo dobrze. Polecam 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HKK Napisano 22 Listopada Autor Share Napisano 22 Listopada Elementy do RWD-9W, czyli tego z silnikiem Walter Bora i śmigłem Letov. Nieco krótszy kadłub z tyłu oraz niższy statecznik i ster. Podobno. Zespół silnik da się poskładać nawet bez sklejania. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek59 Napisano 22 Listopada Share Napisano 22 Listopada Zapewne zbieg okoliczności. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HKK Napisano 22 Listopada Autor Share Napisano 22 Listopada 6 minut temu, Wojtek59 napisał: zbieg okoliczności Ale logo na śmigle inne 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 22 Listopada Share Napisano 22 Listopada Co tu się wyprawia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek59 Napisano 22 Listopada Share Napisano 22 Listopada 5 minut temu, Grzes napisał: Co tu się wyprawia! Się robi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HKK Napisano 22 Listopada Autor Share Napisano 22 Listopada @Wojtek59na zdjęciach z Challenge RWD-9W mają śmigła Letov a nie VDM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek59 Napisano 22 Listopada Share Napisano 22 Listopada 5 minut temu, HKK napisał: @Wojtek59na zdjęciach z Challenge RWD-9W mają śmigła Letov a nie VDM Wiem, ale w "Najsłynniejszych polskich sportowych samolotach wyczynowych" (wyd. 2008) zdjęcie na stronie 80 nie odpowiada opisowi na stronie 82. A dobrego zdjęcia, niestety, nie znalazłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HKK Napisano 22 Listopada Autor Share Napisano 22 Listopada (edytowane) SP-DRA ze śmigłem Letov w trakcie zawodów. Ze względu na smuklejsze końcówki łopat, łatwo odróżnialne od VDM Czeski OK-AMD Nb. polski SP-DRB też miał napis "Walter" na pierścieniu Townenda. Śmigła nie widać, ale nie ma powodu przypuszczać, że w odróżnieniu od pozostałych "Walterów" dostał inne śmigło. Logo Letov jest zamieszczone w zeszycie Stratus-a Samolot Po Polsku nr 10, poświęconym RWD-9 Edytowane 22 Listopada przez HKK 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek59 Napisano 22 Listopada Share Napisano 22 Listopada Dzięki. Jakoś mi umknęło. Jest też zdjęcie łopaty śmigła. Poprawię się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek59 Napisano 22 Listopada Share Napisano 22 Listopada Już: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luxius Napisano Czwartek o 11:35 Share Napisano Czwartek o 11:35 Wspaniały projekt. Pracę nad nim obserwowałem z zapartym tchem. Już pobrany z Cults - dziś zacznę zabawę w ustawienia druku. Nieśmiało chciałbym podpytać: czy jest możliwość załączenia na Cults elementów od wersji W? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HKK Napisano Czwartek o 12:02 Autor Share Napisano Czwartek o 12:02 26 minut temu, Luxius napisał: Nieśmiało chciałbym podpytać: czy jest możliwość załączenia na Cults elementów od wersji W? Dodane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luxius Napisano Czwartek o 15:04 Share Napisano Czwartek o 15:04 Dzieki. Jeszcze jedna mała uwaga. W zestawie części nie widzę wyeksportowanej zewnętrznej części owiewki koła. Wyeksportowałem ją z podzielonego na części modelu poglądowego ale jest jakby w gorszej jakości i chyba bez elementu mocowania osi koła. Oczywiście jeżeli problemem będzie dorzucenie na Culs to poradzę sobie z wyeksportowaną częścią :). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HKK Napisano Czwartek o 21:52 Autor Share Napisano Czwartek o 21:52 (edytowane) 6 godzin temu, Luxius napisał: nie widzę wyeksportowanej zewnętrznej części owiewki koła. Już jest. Przepraszam. Edytowane Czwartek o 21:52 przez HKK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hayabusa Napisano Sobota o 21:54 Share Napisano Sobota o 21:54 Witam Kolegów Modelarzy. Bardzo chciałbym skleić ten model. Kończę właśnie zwycięski RWD-6 i pasuje mieć też następcę. W jaki sposób można go zamówić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi