Skocz do zawartości

Porsche 911 i Nissan 300ZX Junkyard

Tromboni

Rekomendowane odpowiedzi

Teraz, panmopsik napisał:

grunt to dobre wytłumaczenie, najlepiej jak są na to zdjęcia

Dokładnie

Mam problem wyciołem wnęke na rejestracje bo wczesniej była taka mała na rejeatracje japonśką oraz wyciołem otwory na halogeny które są tylko w wersji europejskiej którą ja robie i szlifując ten zderzak zeszlifowałem takie przetłoczenie w nim i nie wiem jak to teraz ładnie odwzorować a nie chce niczego zepsuć.

Napisano (edytowane)

Jest to moje pierwsze przerabianie karoserii samochodu w skali 1:24 i jeszcze przerobiłem przedni spliter poprostu zaszpachlowalem wloty powietrza

20250702_150804.jpg

17514618128661301524140.jpg

Edytowane przez Tromboni

Jak coś to kilka dni nie będe nic wrzucał bo czekam na paczke z materiałami a tak w międzyczasie robie sobie kondycję na rowerze bo 16 Lipca jade na pielgrzymke rowerową do Częstochowy. 

• Like 1

Jak cos nadal czekam na paczke z materiałami najprawdopodobniej przyjdzie jutro ale cos tam przez ten czas porobiłem poszpachlowałem wnęke na rejestracje i wstepnie oszlifowalem oraz poprawilem otwory na halogeny również zrobiłem małą wgniotke na lewej ćwiarze.

Oczyściłem kaste z poprzedniej farby ponieważ dzisiaj mi dojdzie paczka i pomaluje już kaste w podkład

Witam przyszła paczka więc pomalowalem kaste dwoma warstwami podkładu tamiya surface primer white 20250710_151556.thumb.jpg.c4a8fb7d5593eb89fde06e117d8f1d88.jpg  

20250711_184904.jpg

20250711_184915.jpg

Witam ponownie po krótkiej przerwie przez ten czas pomalowalem kaste oraz podwozie weatheringowałem je i posklejałem oraz dodalem wężyki hamulcowe jeszcze będe musiał przemalować zaciski na czerwono tarcze zrobić tak zeby wyglądaly na zardzewiałe dodać rdzę i podoklejać pare kabelków.Jeśli chodzi o tylną blende to ją również juz pomalowalem oraz przetarłem papierem ściernym żeby wyglądala jakby z niej poschodził lakier a i jeszcze pomalowalem wnętrze na czerwono czarno wiem że tego nie bedzie widać ale ważne że ja będę wiedział że to jest tak zrobione.

20250713_210734.jpg

20250713_210806.jpg

20250713_210822.jpg

20250713_210849.jpg

20250713_211007.jpg

20250713_211010.jpg

Nie mam sił juz do tego modele nie dość że od taśmy zrobiły się takie wżery to jeszcze farba powlewała się do liń podziału i porostapiała lakier ale dobr jak wróce z pielgrzymki rowerowej do Czestochowy to wtedy sie pomyśli co z tym zrobić możęw tych miejscach zrpbić rdzę? Albo poprostu polakierować od nowa na czerwono?

• 2 weeks later...

jak narazie to budowa 300zx stoi w miejscu bo jeszcze bardziej rozwaliłem szyby i będe musiał je dorobić

• Super Moderator
34 minuty temu, Tromboni napisał:

jak narazie to budowa 300zx stoi w miejscu bo jeszcze bardziej rozwaliłem szyby i będe musiał je dorobić

Co się stało z szybami?

Napisano (edytowane)
Cytat

@jawkersCo się stało z szybami?

A więc tak ten 300zx był moim drugim modelem i pierwszym który malowałem aerografem przez co nie wiedziałem o wielu rzeczach i szyby kiedy sobie leżały na biurku to zostały pomalowane żółtą farbą tamiya x-8 i ja przez to że nie wiedziałem jak to usunąć to potraktowałem je airbrush cleanerem od gunze no i się zmatowiły model poszedł w kąt na 9 miesięcy i ja z nadzieją zacząłem znowu składać ten model przemalowałem go na czerwono i w ogóle poprawiłem i postanowiłem szyby zostawić na koniec no i jak zacząłem je szlifować i polerować itp. to po pierwsze nie chciało to schodzić a po drugie całe popękały.

Edytowane przez Tromboni

• Super Moderator

Jedna rada. 

Wiem że to nie forum j. polskiego, ale używaj przecinków, kropek i wielkich liter. Ciężko się czyta to co napisałeś i kilka razy czytając twój tekst się zgubiłem.

Rzeczywiście, szyb to chyba już nie uratujesz, jak popękały.

Ten lakier rzeczywiście wygląda nie ciekawie.

Po jakim czasie od położenia farby na powierzchnię modelu, zacząłeś nakładać maskowanie?

31 minut temu, jawkers napisał:

Jedna rada. 

Wiem że to nie forum j. polskiego, ale używaj przecinków, kropek i wielkich liter. Ciężko się czyta to co napisałeś i kilka razy czytając twój tekst się zgubiłem

Okej, postaram się używać choć średnio wiem gdzie.

32 minuty temu, jawkers napisał:

Po jakim czasie od położenia farby na powierzchnię modelu, zacząłeś nakładać maskowanie?

Nie czekałem zbyt długo coś koło 40-50 godzin