panmopsik Napisano 2 Lipca Share Napisano 2 Lipca grunt to dobre wytłumaczenie, najlepiej jak są na to zdjęcia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tromboni Napisano 2 Lipca Autor Share Napisano 2 Lipca Teraz, panmopsik napisał: grunt to dobre wytłumaczenie, najlepiej jak są na to zdjęcia Dokładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tromboni Napisano 2 Lipca Autor Share Napisano 2 Lipca Mam problem wyciołem wnęke na rejestracje bo wczesniej była taka mała na rejeatracje japonśką oraz wyciołem otwory na halogeny które są tylko w wersji europejskiej którą ja robie i szlifując ten zderzak zeszlifowałem takie przetłoczenie w nim i nie wiem jak to teraz ładnie odwzorować a nie chce niczego zepsuć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tromboni Napisano 2 Lipca Autor Share Napisano 2 Lipca (edytowane) Jest to moje pierwsze przerabianie karoserii samochodu w skali 1:24 i jeszcze przerobiłem przedni spliter poprostu zaszpachlowalem wloty powietrza Edytowane 2 Lipca przez Tromboni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tromboni Napisano 2 Lipca Autor Share Napisano 2 Lipca Dobra udało mi się odratować tą linie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tromboni Napisano 4 Lipca Autor Share Napisano 4 Lipca Jak coś to kilka dni nie będe nic wrzucał bo czekam na paczke z materiałami a tak w międzyczasie robie sobie kondycję na rowerze bo 16 Lipca jade na pielgrzymke rowerową do Częstochowy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tromboni Napisano 7 Lipca Autor Share Napisano 7 Lipca Jak cos nadal czekam na paczke z materiałami najprawdopodobniej przyjdzie jutro ale cos tam przez ten czas porobiłem poszpachlowałem wnęke na rejestracje i wstepnie oszlifowalem oraz poprawilem otwory na halogeny również zrobiłem małą wgniotke na lewej ćwiarze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tromboni Napisano 10 Lipca Autor Share Napisano 10 Lipca Oczyściłem kaste z poprzedniej farby ponieważ dzisiaj mi dojdzie paczka i pomaluje już kaste w podkład Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tromboni Napisano 11 Lipca Autor Share Napisano 11 Lipca Witam przyszła paczka więc pomalowalem kaste dwoma warstwami podkładu tamiya surface primer white Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tromboni Napisano 13 Lipca Autor Share Napisano 13 Lipca Witam ponownie po krótkiej przerwie przez ten czas pomalowalem kaste oraz podwozie weatheringowałem je i posklejałem oraz dodalem wężyki hamulcowe jeszcze będe musiał przemalować zaciski na czerwono tarcze zrobić tak zeby wyglądaly na zardzewiałe dodać rdzę i podoklejać pare kabelków.Jeśli chodzi o tylną blende to ją również juz pomalowalem oraz przetarłem papierem ściernym żeby wyglądala jakby z niej poschodził lakier a i jeszcze pomalowalem wnętrze na czerwono czarno wiem że tego nie bedzie widać ale ważne że ja będę wiedział że to jest tak zrobione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tromboni Napisano 14 Lipca Autor Share Napisano 14 Lipca Nie mam sił juz do tego modele nie dość że od taśmy zrobiły się takie wżery to jeszcze farba powlewała się do liń podziału i porostapiała lakier ale dobr jak wróce z pielgrzymki rowerowej do Czestochowy to wtedy sie pomyśli co z tym zrobić możęw tych miejscach zrpbić rdzę? Albo poprostu polakierować od nowa na czerwono? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tromboni Napisano 14 Lipca Autor Share Napisano 14 Lipca 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tromboni Napisano 25 Lipca Autor Share Napisano 25 Lipca jak narazie to budowa 300zx stoi w miejscu bo jeszcze bardziej rozwaliłem szyby i będe musiał je dorobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 25 Lipca Super Moderator Share Napisano 25 Lipca 34 minuty temu, Tromboni napisał: jak narazie to budowa 300zx stoi w miejscu bo jeszcze bardziej rozwaliłem szyby i będe musiał je dorobić Co się stało z szybami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tromboni Napisano 25 Lipca Autor Share Napisano 25 Lipca (edytowane) Cytat @jawkersCo się stało z szybami? A więc tak ten 300zx był moim drugim modelem i pierwszym który malowałem aerografem przez co nie wiedziałem o wielu rzeczach i szyby kiedy sobie leżały na biurku to zostały pomalowane żółtą farbą tamiya x-8 i ja przez to że nie wiedziałem jak to usunąć to potraktowałem je airbrush cleanerem od gunze no i się zmatowiły model poszedł w kąt na 9 miesięcy i ja z nadzieją zacząłem znowu składać ten model przemalowałem go na czerwono i w ogóle poprawiłem i postanowiłem szyby zostawić na koniec no i jak zacząłem je szlifować i polerować itp. to po pierwsze nie chciało to schodzić a po drugie całe popękały. Edytowane 25 Lipca przez Tromboni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 25 Lipca Super Moderator Share Napisano 25 Lipca Jedna rada. Wiem że to nie forum j. polskiego, ale używaj przecinków, kropek i wielkich liter. Ciężko się czyta to co napisałeś i kilka razy czytając twój tekst się zgubiłem. Rzeczywiście, szyb to chyba już nie uratujesz, jak popękały. Ten lakier rzeczywiście wygląda nie ciekawie. Po jakim czasie od położenia farby na powierzchnię modelu, zacząłeś nakładać maskowanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tromboni Napisano 25 Lipca Autor Share Napisano 25 Lipca 31 minut temu, jawkers napisał: Jedna rada. Wiem że to nie forum j. polskiego, ale używaj przecinków, kropek i wielkich liter. Ciężko się czyta to co napisałeś i kilka razy czytając twój tekst się zgubiłem Okej, postaram się używać choć średnio wiem gdzie. 32 minuty temu, jawkers napisał: Po jakim czasie od położenia farby na powierzchnię modelu, zacząłeś nakładać maskowanie? Nie czekałem zbyt długo coś koło 40-50 godzin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi