Skocz do zawartości

Mercebes-Benz 1317 POMOC DROGOWA

szupek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!!! Zaczynam budowe samochodu pomocy drogowej który jest u nas w firmie od ok. 8lat. Model będe sie starał odwzoraować w jak największym stopniu. Baza do budowy tego modelu to Mercedes WRECKER TRUCK z italerki który kolega załatwił mi po bardzo okazyjnej cenie (za co jestem mu niezmiernie wdzięczny) Kabina dość znacznie różni się od orginału no ale niestety nie ma nic bardziej podonego do niej.Model bede budował bardzo długo za wzgledu na szkołe i staranność wykonania.To było by na tyle, teraz czas na fotki

To jest auto na którym będę sie wzorować!!!

20080322026if4.jpg

merc002qy3.jpg

merc015rw7.jpg

merc006ae1.jpg

A oto fotki z pierwszych prac nad modelem i przymiarek.

merc088am0.jpg

Wycięte zostały otwory na szyby w tylniej ścianie i bocznej.

ehjyehdrea5.jpg

Rama przdłuzona o 12cm.

vfdvch1.jpg

No i czas na pierwszy przymiarki dla niejasności jest to dróga inna sklejona kabina.

dfgdsdfghgfdnz8.jpg

bfdbfdbov6.jpg

ZAPRASZAM DO KOMENTOWANIA

Edytowane przez Gość

Ponieważ w orginale koła są 19,5" a kupno z takich felg z KFS-u jest nie na mój budrzet to założe opony typu Low deck (niewiem czy dobrze napisałem) HDS bedzie z akcesori italeri. A co do sprzedazy zawieszenia to niechce go sprzdać nawet jeśli bedzie całkowicie inne to zawsze kiedys się przyda!!!

Właśnie że nie mam jeszcze takiego HDS-u miałem 2 okazje kupić taki HDS lub całe akcesoria za okazyja cene lecz nie miałem tyle kasy i nie zakupiłem jeśli ktos ma na sprzedaz to prosze o kontakt dobrze płace. W najgorszym wypadku będe musiał kupic HDS z KFS-u

• 1 month later...

Witam!!! Po długim czasie przyszedł czas na małą aktualizacje.Z racji tego że czekam na towar ze sklepu modelarskiego bez którego nie mogę dokończyć ramy ani silnika wziołem się za HDS.

merc101as5.jpg

merc102pb5.jpg

merc103lf9.jpg

Zapraszam do komentowania!!!

HDS jest narazie tylko sklejony czeka go jeszcze malowanie, drobne przeróbki i okablowanie.Model z początku chciałem trochę brudzić ale wole nie ryzykować.

Chyba wyraźnie napisał, że mniejsze zdjęcia, a nie miniaturki ? Co prawda zdjęcia git tylko trochę mniejsze, albo w miniaturkach bo rozwala stronę i ciutke wolnej chodzi.

Pozdr. Krystian

Jak komuś rozwala stronę to niech zmieni 14 calówkę na ciupkę większą...

HDS wygląda w porządku, brudzing łatwa sprawa, technika suchego pędzla i jedziesz ciemna farba .

To trzeba się zaopatrzyć w jeszcze większy monitor lub szybszego neta bo mi się fotek nie chce pomniejszać a miniaturki według mnie są do dupy bo otwierać każde zdjęcie pokoleji mija się z celem.