szupek Napisano 30 Listopada 2008 Share Napisano 30 Listopada 2008 (edytowane) Witam!!! Zaczynam budowe samochodu pomocy drogowej który jest u nas w firmie od ok. 8lat. Model będe sie starał odwzoraować w jak największym stopniu. Baza do budowy tego modelu to Mercedes WRECKER TRUCK z italerki który kolega załatwił mi po bardzo okazyjnej cenie (za co jestem mu niezmiernie wdzięczny) Kabina dość znacznie różni się od orginału no ale niestety nie ma nic bardziej podonego do niej.Model bede budował bardzo długo za wzgledu na szkołe i staranność wykonania.To było by na tyle, teraz czas na fotki To jest auto na którym będę sie wzorować!!! A oto fotki z pierwszych prac nad modelem i przymiarek. Wycięte zostały otwory na szyby w tylniej ścianie i bocznej. Rama przdłuzona o 12cm. No i czas na pierwszy przymiarki dla niejasności jest to dróga inna sklejona kabina. ZAPRASZAM DO KOMENTOWANIA Edytowane 30 Listopada 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 30 Listopada 2008 Share Napisano 30 Listopada 2008 Nio projekt zacny sam chce zrobić lawetę z iveco ,jesli chcesz odwzorować oryginał musisz chyba opony zmniejszyć nio i hds zamontować z kąd go weźmiesz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voseba Napisano 30 Listopada 2008 Share Napisano 30 Listopada 2008 Ambitny projekt. Życzę powodzenia w budowie:) PS. Nie chcesz sprzedać tylniego zawieszenia od Merca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szupek Napisano 30 Listopada 2008 Autor Share Napisano 30 Listopada 2008 Ponieważ w orginale koła są 19,5" a kupno z takich felg z KFS-u jest nie na mój budrzet to założe opony typu Low deck (niewiem czy dobrze napisałem) HDS bedzie z akcesori italeri. A co do sprzedazy zawieszenia to niechce go sprzdać nawet jeśli bedzie całkowicie inne to zawsze kiedys się przyda!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eKrystian Napisano 30 Listopada 2008 Share Napisano 30 Listopada 2008 Ciekawy projekt. Życzę powodzenia w budowie Pozdr. Krystian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 30 Listopada 2008 Share Napisano 30 Listopada 2008 szupek Nio właśnie o low deck mi chodziło gdzie dorwałeś ten hds i za ile ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szupek Napisano 30 Listopada 2008 Autor Share Napisano 30 Listopada 2008 Właśnie że nie mam jeszcze takiego HDS-u miałem 2 okazje kupić taki HDS lub całe akcesoria za okazyja cene lecz nie miałem tyle kasy i nie zakupiłem jeśli ktos ma na sprzedaz to prosze o kontakt dobrze płace. W najgorszym wypadku będe musiał kupic HDS z KFS-u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł216 Napisano 30 Listopada 2008 Share Napisano 30 Listopada 2008 No ciekawy projekt. Życze powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paffko Napisano 30 Listopada 2008 Share Napisano 30 Listopada 2008 Też będę zaglądał Bardzo ciekawie się zapowiada. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 30 Listopada 2008 Share Napisano 30 Listopada 2008 Też będę zaglądał Smile Ja też No zapowiada się fajna relacja Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szupek Napisano 15 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 15 Stycznia 2009 Witam!!! Po długim czasie przyszedł czas na małą aktualizacje.Z racji tego że czekam na towar ze sklepu modelarskiego bez którego nie mogę dokończyć ramy ani silnika wziołem się za HDS. Zapraszam do komentowania!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiek14pl Napisano 15 Stycznia 2009 Share Napisano 15 Stycznia 2009 Hds dobrze sie prezentuje, wstawiaj mniejsze zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 15 Stycznia 2009 Share Napisano 15 Stycznia 2009 Raczej wszystko ok. Czekam na dalsze fotki z relacji Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 15 Stycznia 2009 Share Napisano 15 Stycznia 2009 Nie zapomnij o siłownikach, Zrób je na srebrno. Nie doczytałem brudzisz model, czy robisz czyściutki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szupek Napisano 15 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 15 Stycznia 2009 HDS jest narazie tylko sklejony czeka go jeszcze malowanie, drobne przeróbki i okablowanie.Model z początku chciałem trochę brudzić ale wole nie ryzykować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł216 Napisano 15 Stycznia 2009 Share Napisano 15 Stycznia 2009 misiek14pl to może będzie wstawiał takie jak w avatarze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 15 Stycznia 2009 Share Napisano 15 Stycznia 2009 Paweł chyba chodził o miniaturki, ale głowy nie dam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eKrystian Napisano 15 Stycznia 2009 Share Napisano 15 Stycznia 2009 Chyba wyraźnie napisał, że mniejsze zdjęcia, a nie miniaturki ? Co prawda zdjęcia git tylko trochę mniejsze, albo w miniaturkach bo rozwala stronę i ciutke wolnej chodzi. Pozdr. Krystian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł216 Napisano 15 Stycznia 2009 Share Napisano 15 Stycznia 2009 Co o miniaturki ??? bo nie rozumiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 15 Stycznia 2009 Share Napisano 15 Stycznia 2009 Kolegą za pewne chodzi o taki wygląd fotek: Albo trochę mniejszy ich rozmiar Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł216 Napisano 15 Stycznia 2009 Share Napisano 15 Stycznia 2009 No i po co robic takie małe fotki jak na nich praktycznie nic nie widac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 15 Stycznia 2009 Share Napisano 15 Stycznia 2009 Jak komuś rozwala stronę to niech zmieni 14 calówkę na ciupkę większą... HDS wygląda w porządku, brudzing łatwa sprawa, technika suchego pędzla i jedziesz ciemna farba . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 16 Stycznia 2009 Share Napisano 16 Stycznia 2009 Witam HDS widać że czysto sklejony,ja tam wole czyste modele. Pozdrwiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiek14pl Napisano 16 Stycznia 2009 Share Napisano 16 Stycznia 2009 Jak komuś rozwala stronę to niech zmieni 14 calówkę na ciupkę większą... Mi rozwala stronę a mam 22 cale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szupek Napisano 16 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 16 Stycznia 2009 To trzeba się zaopatrzyć w jeszcze większy monitor lub szybszego neta bo mi się fotek nie chce pomniejszać a miniaturki według mnie są do dupy bo otwierać każde zdjęcie pokoleji mija się z celem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi