koksik750 Napisano 6 Grudnia 2008 Autor Napisano 6 Grudnia 2008 Robota idzie jak krew z nosa....mam już dosyć zabawy z polistyrenem. Naprawdę, chyba przerzucę się na mechy.... Progi: Jak widać nie jest to prosty, jednolity kawałek prugu...więc i roboty jest więcej: Tak to wygląda: I założone na karoserię, jak klej wyschnie trzeba przyciąć równo do karoserii: Muszę jeszcze zrobić dolną część progów i kawałek na drzwi c.d.n... Cytuj
Mipan Napisano 6 Grudnia 2008 Napisano 6 Grudnia 2008 No tu się zgodzę roboty jest z tym masa ale warto się poświęcić,bo efekt końcowy wszystko rekompensuje.Z pewnością jak zawsze bywa wyjdzie Ci super bryka.Czekam na efekt końcowy. Cytuj
koksik750 Napisano 6 Grudnia 2008 Autor Napisano 6 Grudnia 2008 I dalszy ciąg. Wycięta tylna część progu: Tak jak jest w oryginale: Dolne części progów: Położona szpachla na bokach tylnego zderzaka - gdy stwardnieje zacznę rzeźbić z niej boczne dokładki zderzaka: Cytuj
fliper_nx Napisano 7 Grudnia 2008 Napisano 7 Grudnia 2008 Nieźle Ci idzie, nie strać tylko zapału, ale proszę Cię rób lepsze zdjęcia . Cytuj
Praetorian Napisano 7 Grudnia 2008 Napisano 7 Grudnia 2008 Te dolne części dokładki, to dyfuzory, jakby co Projekt bardzo fajny i wydaje mi się, że dasz radę z tym body kitem Cytuj
Mikele Napisano 7 Grudnia 2008 Napisano 7 Grudnia 2008 Te dolne części dokładki, to dyfuzory, jakby co ... te dolne części to kierownice strug, dyfuzor to kanał przepływowy o rosnącym wraz z kierunkiem przepływu polem przekroju poprzecznego (przepraszam, musiałem) ;) Co do modelu, robota idzie świetnie, więc siedzę i podziwiam z zachwytem Cytuj
wuen Napisano 7 Grudnia 2008 Napisano 7 Grudnia 2008 Mam pytanie - czy "daszki" nad wydechami zostaną takie jak zrobiłeś czy będziesz coś przy nich robić - w oryginale są zaokrąglone naroża a u Ciebie pod kątem ... Poza tym - żeś se pokutę zadał... Cytuj
koksik750 Napisano 7 Grudnia 2008 Autor Napisano 7 Grudnia 2008 Te "daszki" będę robił - na ostatniej focie widać że już są poszpachlowane. Cytuj
Praetorian Napisano 7 Grudnia 2008 Napisano 7 Grudnia 2008 Te dolne części dokładki, to dyfuzory, jakby co ... te dolne części to kierownice strug, dyfuzor to kanał przepływowy o rosnącym wraz z kierunkiem przepływu polem przekroju poprzecznego (przepraszam, musiałem) ;) Co do modelu, robota idzie świetnie, więc siedzę i podziwiam z zachwytem Nie ma za co przepraszać. Pokaż zatem fotkę obrazującą różnicę, bo dalej tego nie widzę, mimo że rozumiem to co napisałeś :P Cytuj
truckman Napisano 18 Grudnia 2008 Napisano 18 Grudnia 2008 To co lubię najbardziej inwencja twórcza, zasiadam i kibicuję. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi