Chudziutki Napisano 1 Grudnia 2008 Share Napisano 1 Grudnia 2008 Witam Konkurs oficjalnie rozpoczęty więc startujemy W konkursie postanowiłem wystartować tylko z naczepą z radarem natomiast sam ciągnik idzie w zapomnienie ponieważ zupełnie nie pasuje do mojej koncepcji Inbox tego zestawu można zobaczyć Tutaj A to na dowód tego, że model jest w stanie nienaruszonym( oprócz jednej części która się wyłamała): Oraz inbox zestawów waloryzacyjnych Jak widać producent nie serwuje mi żadnych rewelacji więc czeka mnie dużo pracy żeby z tego modelu "wystrugać" takie coś: Pierwsze fotki z budowy już niebawem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Napisano 1 Grudnia 2008 Share Napisano 1 Grudnia 2008 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 1 Grudnia 2008 Share Napisano 1 Grudnia 2008 Chudziutki właśnie się zastanawiałem czy też bierzesz udział i z czym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 1 Grudnia 2008 Share Napisano 1 Grudnia 2008 czekam na efekty w pierwszym rzędzie liczyłem że dasz Newe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chudziutki Napisano 1 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 1 Grudnia 2008 Niestety Newa musi poczekać, najpierw muszę pokończyć to co mam rozgrzebane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 1 Grudnia 2008 Share Napisano 1 Grudnia 2008 Chudziutki No co ty miałem to kiedyś z tego w ogóle da się coś sensownego zrobić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chudziutki Napisano 1 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 1 Grudnia 2008 I właśnie tą relacją spróbuję udowodnić to, że z każdego zestawu można zbudować coś sensownego A czy mi się to uda to już inna sprawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chudziutki Napisano 3 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 3 Grudnia 2008 Tak nieśmiało zacząłem budowę. Przy wycinaniu pierwszej części z ramki od razu skojarzyło mi się opakowanie od CD a dokładniej jego przezroczysta część z tego względu, że plastik z jakiego jest wykonany ten model jest identyczny w obróbce jak opakowanie CD czyli twardy i łatwo pęka. Na pierwszy ogień poszedł radar który jest najlepiej odwzorowanym elementem całego modelu. Oczywiście nie obyło się bez pewnych poprawek: Tak to wygląda w oryginale: Jak widać górna część jest równa bez żadnego "wcięcia" takiego jak proponuje producent: Więc załatałem ubytek Z drugiej strony było trochę gorzej. Tak jest w oryginale: Tak jest w modelu: I efekt godzinnej dłubaniny: Jeszcze kilka szczegółów wymaga lekkiego "dopieszczenia" ale jak na razie wszystko przebiegało bez większego problemu C.D.N. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 3 Grudnia 2008 Share Napisano 3 Grudnia 2008 Poki co ladnie i estetycznie, w ogole to fajny temat, nie za duzo takich na codzien. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 3 Grudnia 2008 Share Napisano 3 Grudnia 2008 Tak jest. Bardzo ciekawy temat, i strasznie podoba mi się przejrzystość Twojej pracy. Powodzenia i daj szybko kolejny aktual Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuen Napisano 4 Grudnia 2008 Share Napisano 4 Grudnia 2008 Jak dla mnie to firma "dała ciała" na całej linii... Kilka niezgodności z oryginałem: - drobne szare elementy to sześciokąty natomiast w modelu to kwadraty - w oryginale są uchwyty natomiast w modelu zagłębienia - dwa zestawy czujników pod "dużym kołem" powinny mieć taki sam kształt ja trzy na dole - tak jest w oryginale - w oryginale nity są wypukłe a w modelu wklęsłe To tyle - na razie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chudziutki Napisano 5 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 5 Grudnia 2008 I dlatego wybrałem ten model do konkursu- świetne pole do popisu Doskonale zdaję sobie sprawę z tych wszystkich baboli jakie popełnił producent i po dokładnym przeanalizowaniu wyprasek i zdjęć oryginałów stwierdziłem, że poprawienie większości z nich nie będzie stanowiło większego problemu i jak dotąd sprawia mi to nawet niezłą frajdę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuen Napisano 5 Grudnia 2008 Share Napisano 5 Grudnia 2008 "Chyba że tak" Tak trzymać - nikt nie mówił, że będzie lekko Ja także uważam, że "radosna twórczość firm" to tylko baza a reszta w naszych rękach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi