SnajperTBG Napisano Środa o 18:31 Share Napisano Środa o 18:31 Cześć. Zawsze chciałem mieć socoma. Niestety koszta budowy były poza moim budżetem. Aż tu nagle surpise prosto z Chin Z początku myślałem że to kontynuacja słynnego matv z panda hobby gdzie model był istnym koszmarem. Po pojawieniu się zdjęć ramek na stronie producenta i szczegółowej analizie postanowiłem zakupić owy model. Zwłaszcza że to koszt 1/3 zakupu no rmfa plus konwersję za euraski z za granicy. Ogólnie model składa się naprawdę przyjemnie. Było 2 mini błędy w instrukcji ale to każdy się kapnie. Ogólnie w środku kabiny widać ślady po wypyhaczach. Są też niestety od środka tylnej zabudowy. Do modli zamówiłem jeden bajer z zagramanicy do efektu Zaplanowałem dodać także przyczepkę chociaż się okaże czy ja dodam. Składalność na dobrym poziomie. Każdy sobie poradzi. Efekt 10/10 chociaż do rfma brakuje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SnajperTBG Napisano Środa o 18:33 Autor Share Napisano Środa o 18:33 (edytowane) Foty z budowy. I tu napotkałem kilka nieścisłości o których później. Do modelu dodam żywiczne koła. Niestety gumowe mogą zaskoczyć dosyć niemiło po kilku latach... Edytowane Środa o 18:36 przez SnajperTBG 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SnajperTBG Napisano Środa o 18:37 Autor Share Napisano Środa o 18:37 Owe zaskoczenie po ok 2 latach stania w gablocie zaszła reakcja chemiczna na linii opona felga!!! Co wymusiło zakup kół żywicznych i odrywanie(piłowanie/malowanie etc). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bulik58 Napisano Środa o 19:22 Share Napisano Środa o 19:22 44 minuty temu, SnajperTBG napisał: Efekt 10/10 chociaż do rfma brakuje... Idealnych modeli nie ma, np. w RFM to brak np. elektroniki do sterowania uzbrojeniem w wersji bezobsługowej i parę innych błędów , braków nawet w ostatnim wydaniu z siatkami Q-Net Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SnajperTBG Napisano Czwartek o 05:39 Autor Share Napisano Czwartek o 05:39 (edytowane) Było trochę wolnego to porobiłem. Jedyne co mi nie pasuje to te fotele z wczesnej wersji M-ATV... Ogólnie i tak guzik będzie widać z wnętrza. Teraz czas na pomalowanie wnętrza i zamknięcia na głucho. Z dodatków to antena egg od scale23 oraz kamera z zagramanicy no i hol sztywny pochodzi z modelu rfma który mi został. Generalnie w socomie były stosowane 2 wersje. Jedna taka jak zrobiłem i druga składana jak scyzoryk. Zastanawiam się czy by nie dowalić model bardziej i nie dodać karabinów lub granatnika na pakę. Edytowane Czwartek o 05:42 przez SnajperTBG 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano Piątek o 12:48 Share Napisano Piątek o 12:48 Bedzie piaskowy, czy w kamuflażu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SnajperTBG Napisano wczoraj o 06:12 Autor Share Napisano wczoraj o 06:12 Myślę nad kamuflażem bo ten piaskowy oklepany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano wczoraj o 14:02 Share Napisano wczoraj o 14:02 Zrób taki, jak mój Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adzio45 Napisano wczoraj o 14:08 Share Napisano wczoraj o 14:08 5 minut temu, makinen napisał: Zrób taki, jak mój moze pokaz jeszcze zdjecie Twojego modelu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SnajperTBG Napisano 19 godzin temu Autor Share Napisano 19 godzin temu Koła gotowe. Myślę żeby jeszcze ogarnąć inny hol sztywny(składany). Ale to zobaczymy. Póki co model gotowy na malowania środka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SnajperTBG Napisano 19 godzin temu Autor Share Napisano 19 godzin temu Wzoruje się na owym wozie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 21 minut temu Share Napisano 21 minut temu W dniu 12.07.2025 o 16:08, adzio45 napisał: moze pokaz jeszcze zdjecie Twojego modelu . @adzio45 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi