Skocz do zawartości

M-ATV Socom I Love Kit 1:35

SnajperTBG

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć. Zawsze chciałem mieć socoma. Niestety koszta budowy były poza moim budżetem. Aż tu nagle surpise prosto z Chin :) Z początku myślałem że to kontynuacja słynnego matv z panda hobby gdzie model był istnym koszmarem. Po pojawieniu się zdjęć ramek na stronie producenta i szczegółowej analizie postanowiłem zakupić owy model. Zwłaszcza że to koszt 1/3 zakupu no rmfa plus konwersję za euraski z za granicy. Ogólnie model składa się naprawdę przyjemnie. Było 2 mini błędy w instrukcji ale to każdy się kapnie. Ogólnie w środku kabiny widać ślady po wypyhaczach. Są też niestety od środka tylnej zabudowy. Do modli zamówiłem jeden bajer z zagramanicy do efektu 😉 Zaplanowałem dodać także przyczepkę chociaż się okaże czy ja dodam. Składalność na dobrym poziomie. Każdy sobie poradzi. Efekt 10/10 chociaż do rfma brakuje...

64624_rd.jpg

Foty z budowy. I tu napotkałem kilka nieścisłości o których później. Do modelu dodam żywiczne koła. Niestety gumowe mogą zaskoczyć dosyć niemiło po kilku latach...

IMG_20250707_170529.jpg

IMG_20250707_212331.jpg

IMG_20250709_120730.jpg

IMG_20250709_120735.jpg

Edytowane przez SnajperTBG
  • Like 2

Owe zaskoczenie po ok 2 latach stania w gablocie 🤣 zaszła reakcja chemiczna na linii opona felga!!! Co wymusiło zakup kół żywicznych i odrywanie(piłowanie/malowanie etc).

IMG_20250522_125354.jpg

44 minuty temu, SnajperTBG napisał:

Efekt 10/10 chociaż do rfma brakuje...

Idealnych modeli nie ma, np. w RFM to brak np. elektroniki do sterowania uzbrojeniem w wersji bezobsługowej i parę innych błędów  , braków  nawet  w ostatnim wydaniu z siatkami Q-Net

Było trochę wolnego to porobiłem. Jedyne co mi nie pasuje to te fotele z wczesnej wersji M-ATV... Ogólnie i tak guzik będzie widać z wnętrza.  Teraz czas na pomalowanie wnętrza i zamknięcia na głucho. Z dodatków to antena egg od scale23 oraz kamera z zagramanicy 😉 no i hol sztywny pochodzi z modelu rfma który mi został. Generalnie w socomie były stosowane 2 wersje. Jedna taka jak zrobiłem i druga składana jak scyzoryk.  Zastanawiam się czy by nie dowalić model bardziej i nie dodać karabinów lub granatnika na pakę.

IMG_20250710_050612.jpg

IMG_20250710_050644.jpg

Edytowane przez SnajperTBG
  • Like 3