Robi Napisano 4 Sierpnia Autor Share Napisano 4 Sierpnia (edytowane) 3 godziny temu, neptun1939 napisał: a Hataka niebieska też ma inspiracji. Moje hataki nie kryją prawie w cale. Nie ważne jak bardzo je wymieszam czy nimi potrząsam 10 minut Edytowane 4 Sierpnia przez Robi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robi Napisano 5 Sierpnia Autor Share Napisano 5 Sierpnia Model jest już definitywnie skończony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robi Napisano 5 Sierpnia Autor Share Napisano 5 Sierpnia A kolory bazowe już są na dioramie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robi Napisano 5 Sierpnia Autor Share Napisano 5 Sierpnia Trochę ją pobrudziłem i na dzisiaj koniec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 5 Sierpnia Share Napisano 5 Sierpnia (edytowane) Mały przepis na podstawkę - ulica brukowana. Edytowane 5 Sierpnia przez robertmodelarz 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robi Napisano 6 Sierpnia Autor Share Napisano 6 Sierpnia Dzięki, na pewno tego użyję w przyszłych projektach. Mam w planach Su-100 więc będzie ciekawie. Tymczasem skończyłem dioramę i zostały tylko figurki z żywicy które trzeba wyrównać piłą, bo jak sami widzicie Mirage się nie postarał i figurki są bardzo źle odlane. Nie wiem po co oni to robią. Pozdrawiam, Robert 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robi Napisano 8 Sierpnia Autor Share Napisano 8 Sierpnia Jedna figurka skończona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
neptun1939 Napisano 9 Sierpnia Share Napisano 9 Sierpnia 21 godzin temu, Robi napisał: Jedna figurka skończona Przykro mi ale nie. Jest ona do poprawy. - do zaszpachlowania łączenie lewej ręki z korpusem ( ta co się nią podpiera o biodro) - przed wojną nie było kolorowych beretów. To współczesny głupi i ohydny wymysł. Przed wojną berety w WP były tylko w broni pancernej i miały one kolor czarny, matowy ( sukienne) - kabura od Visa... Raz że w złym miejscu, dwa kolor fatalny. Te kabury były tylko i wyłącznie skórzane i noszone z przodu. - kolorystyka figurki z czapy... Ani to opończa, ani mundur nasz. Wygląda to bardziej jak pato-rekonstruktor: miks amerykańca z Vietnamu z wrześniowcem. Popatrz sobie na foty SRH 73 pp - mają dobrze odtworzone sylwetki pancerniaków z II RP. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robi Napisano 10 Sierpnia Autor Share Napisano 10 Sierpnia 12 godzin temu, neptun1939 napisał: Przykro mi ale nie. Jest ona do poprawy. - do zaszpachlowania łączenie lewej ręki z korpusem ( ta co się nią podpiera o biodro) - przed wojną nie było kolorowych beretów. To współczesny głupi i ohydny wymysł. Przed wojną berety w WP były tylko w broni pancernej i miały one kolor czarny, matowy ( sukienne) - kabura od Visa... Raz że w złym miejscu, dwa kolor fatalny. Te kabury były tylko i wyłącznie skórzane i noszone z przodu. - kolorystyka figurki z czapy... Ani to opończa, ani mundur nasz. Wygląda to bardziej jak pato-rekonstruktor: miks amerykańca z Vietnamu z wrześniowcem. Popatrz sobie na foty SRH 73 pp - mają dobrze odtworzone sylwetki pancerniaków z II RP. Dzięki za podpowiedź, o tym nie wiedziałem. Mnie sylwetka taką też trochę dziwna się wydaje, bardziej na amerykańca niż Polaka. Zresztą, ja tych figurek nie odlewałem, tylko Mirage więc co tutaj więcej powiedzieć. Poprawię tą i dzisiaj biorę się za drugą, przy której będę bardziej się starał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robi Napisano 10 Sierpnia Autor Share Napisano 10 Sierpnia I mam bardzo ważne pytanie, żeby nie postąpić błędnie tak jak teraz. Mam na oku model z tamki, T-34/76 z karabinem maszynowym i figurkami. Czy ten model będzie odpowiedni jeśli chodzi o jakość? Co do tamki jestem przekonany, ale czy sam model jakościowo jest ok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 10 Sierpnia Share Napisano 10 Sierpnia Godzinę temu, Robi napisał: I mam bardzo ważne pytanie, żeby nie postąpić błędnie tak jak teraz. Mam na oku model z tamki, T-34/76 z karabinem maszynowym i figurkami. Czy ten model będzie odpowiedni jeśli chodzi o jakość? Co do tamki jestem przekonany, ale czy sam model jakościowo jest ok? Na początek, oczywiście tak. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robi Napisano 10 Sierpnia Autor Share Napisano 10 Sierpnia Godzinę temu, robertmodelarz napisał: Na początek, oczywiście tak. dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robi Napisano 15 Sierpnia Autor Share Napisano 15 Sierpnia Poprawiłem figurkę, mam nadzieję że wszystko pasuje. Postanowiłem również namalować flagę Polski na przedzie czołgu, jak pokazują niektóre zdjęcia historyczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robi Napisano 15 Sierpnia Autor Share Napisano 15 Sierpnia Druga figurka skończona. To chyba kierowca jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robi Napisano 15 Sierpnia Autor Share Napisano 15 Sierpnia Skończyłem ten zestaw już definitywnie. Zapraszam do galerii: https://modelwork.pl/topic/62589-mirage-hobby-va-wze7tp-135/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi