Messer Napisano 22 Grudnia 2008 Share Napisano 22 Grudnia 2008 Z tego co widzę na fotkach to to rozpuszczenie farby wyszło na dobre, od razu masz ślady użytkowania. Teraz tylko wyrazisty wash i będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 22 Grudnia 2008 Share Napisano 22 Grudnia 2008 Siemka,ja bym na Twoim miejscu w ogóle nie eksponował wnętrza, nie dosyć, że to co daje Academy jest bardzo biedne, to jeszcze wnętrze nie było malowane na biało, tylko na taki jasny delikatny zielony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 22 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 22 Grudnia 2008 nie eksponował wnętrza Nie nie będę pozamykam włazy i na front... Teraz zrobię przerwę świąteczną... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 24 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 24 Grudnia 2008 Ostatnie dokonania przed świetami, chciałem aby wieża wyglądała podobnie jak tył, te czarne skrzynki będą jeszzce malowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kat Napisano 24 Grudnia 2008 Share Napisano 24 Grudnia 2008 Co to za plamy?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rObO87 Napisano 24 Grudnia 2008 Share Napisano 24 Grudnia 2008 To chyba miały być odrapania, zamaluj i spróbuj jeszcze raz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 24 Grudnia 2008 Share Napisano 24 Grudnia 2008 te czarne skrzynki będą jeszzce malowane Te czarne skrzynki to magazynki z amunicją, nie powinny być czarne, tylko najlepiej w jakimś olive drab Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 24 Grudnia 2008 Share Napisano 24 Grudnia 2008 tylko najlepiej w jakimś olive drab najlepiej to R 15 M Agamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aleks Kornafel Napisano 24 Grudnia 2008 Share Napisano 24 Grudnia 2008 A ja ciągle czekam na tą figurkę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 24 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 24 Grudnia 2008 tylko najlepiej w jakimś olive drab Oczywiście, wiem wypominali mi to na M1A2 Abrams, że to jest taki oliwkowy Co to za plamy?? Mają imitować obtarcia, tylko na zdjęciach jakieś jasne wyszły zamaluj i spróbuj jeszcze raz. Nie już nie mogę, bo to będzie strasznie widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Herakles Napisano 2 Stycznia 2009 Share Napisano 2 Stycznia 2009 Ech , Tomek , sorry za szczerość , ale leń jesteś.... I po co się tak śpieszysz? Podejrzewam , że to rozmycie białej farby jest spowodowanie przez niezaschnięcie pierwszej warstwy farby , pomalowałeś raz i później od razu dałeś drugą...A przecież masz czas do marca , czy tam lutego...Możesz przecież dać wnętrze do oczyszczenia z farby , pomalować od nowa...Podobno to wnętrze jest słabe(nie wiem , nie znam się na współczesnych) , nie musisz wszystkiego otwierać , wystarczy , że otworzysz kilka włazów , albo tylne "drzwi". Co do śladów eksploatacji:Mam nadzieję , że dawałeś przed nimi jakiś lakier?Jeśli tak , to zmyj troszkę tego łosza , bo jest fajny , ale troszkę za mocny.A te obicia!Kolegom pewnie nie chodziło o to , że są za jasne(ale fakt , są) , tylko że są zdecydowanie za duże...Nawet jeżdżąc przez 5 lat , nie miałby ten pojazd na sobie takich ogromnych obić.Zmywaj to też. "Zmyj i spróbuj od nowa"-ja bym raczej powiedział:zmyj i w ogóle nie rób obić. To tyle. Myślę Tomek , że nic Ci się nie stanie , jeśli posiedzisz nad modelem jakieś 2 tyg. dłużej. Troszkę się napisałem Ps.Widzę , że nie tylko ja używam ręczników papierowych z Biedronki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 2 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 2 Stycznia 2009 Tutaj tak roboczo no i tyle odrapań nie ma A czemu jasne? Bo się swiatło odbija A washa nie zmyje, a w życiu, nie chcem stracić farby Wszystko na sucho, przed brudzeniem, kilka obić wokół narzędzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Herakles Napisano 2 Stycznia 2009 Share Napisano 2 Stycznia 2009 Nie chcesz stracić farby?Cóż , to na następny raz zabezpiecz ją lakierem... Co do tych nowych zdjęć-o ile dół mi się podoba , to cała reszta już nie. Jak nie chcesz stracić farby(zmywając te ślady eksplo.) , to ja mam taką propozycję-Wal model do kreta i rób od nowa , słuchając porad kolegów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 2 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 2 Stycznia 2009 Górnych czyli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Herakles Napisano 2 Stycznia 2009 Share Napisano 2 Stycznia 2009 Górnych czyli? No właśnie-czyli? O co pytasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 2 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 2 Stycznia 2009 Bo napisałeś że dół Ci się podoba, a góra nie czyli ta góra to co? Wieża? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Herakles Napisano 2 Stycznia 2009 Share Napisano 2 Stycznia 2009 I kadłub i wieża. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł94 Napisano 2 Stycznia 2009 Share Napisano 2 Stycznia 2009 Herakles Twój sposób krytyki jest nieco irytujący. Ech , Tomek , sorry za szczerość , ale leń jesteś... Daruj sobie tę szczerość. Mroko94 będzie sobie robił modele jak chce, czy szybko czy wolno taki jego styl. "Zmyj i spróbuj od nowa"-ja bym raczej powiedział:zmyj i w ogóle nie rób obić. To rozkaz? O reszcie dyskusji nie będę wspominał. Co do modelu. Kadłub całkiem fajny. Wieża i boczne osłony zdecydowanie za białe - why? Obtarcia troszeczkę są za jasne, jakbyś mógł, zamaluj je chociaż lub przyciemnij. Chyba, że Ci się podobają, a zdjęcia przekłamują Kolorek piaskowy to jaki? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 2 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 2 Stycznia 2009 Wieża i fartuchy są troszkę okurzone, chciałem sprawdzic jak to będzie wyglądać... Herakles to taki mój rywal z innego forum, ja tam zbytnio sie do jego uwag nie stosuje... Obicia juz znikneły tzn te większe, parę zostało ale niech będzie widac że trochę jeździł w Iraku A kolorek? Kolorek to Tamiya XF-59 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Herakles Napisano 2 Stycznia 2009 Share Napisano 2 Stycznia 2009 Ale mi chłopaki dowaliliście Paweł-nie , tamto to nie rozkaz. Lepiej chyba być szczerym , niż cały czas owijać w bawełnę... Tomek-jaki tam znowu rywal , eee... Widzisz , a ja się staram stosować do uwag każdego , nawet do Twoich Nie bierz sobie tego wszystkiego do serca , to oczywiście żarty. Paweł , jeszcze jedna uwaga:"Mroko 94 będzie sobie robił modele , jak chce , czy szybko , czy wolno , taki jego styl"-to , że niby Ty jasnowidzem jesteś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 2 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 2 Stycznia 2009 Ja ten model robie już miesiąc, czy ja wiem zabójcze tempo to nie jest... Pomimo tego że model jest prosty.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Herakles Napisano 2 Stycznia 2009 Share Napisano 2 Stycznia 2009 No zabójcze nie , jest , a mi nie chodzi , o to , że..."rób model długo , a nie się śpiesz" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł94 Napisano 2 Stycznia 2009 Share Napisano 2 Stycznia 2009 Herakles to taki mój rywal z innego forum Co jak co, ale Żółcilla (pełne poszanowanie) długo pozostanie w mojej pamięci, i ten zabójczy tekst ,,tu chyba nie ma koła'' Paweł , jeszcze jedna uwaga:"Mroko 94 będzie sobie robił modele , jak chce , czy szybko , czy wolno , taki jego styl"-to , że niby Ty jasnowidzem jesteś? Może mnie nie zrozumiałeś tu chodzi o to, że należy szanować cudzy sposób tworzenia modeli (szybko, wolno, stopień brudzingu, wybrany zestaw itp.). Zawsze na pierwszym miejscu jest zadowolenie ze swojej pracy autora, dopiero na drugim opinia innych. Nie, jasnowidzem nie jestem. Poprzez warsztaty każdy pokazuje jak wykonuje modele. Szybkość Mroka94 (tak to się odmienia?) jest już małą legendą, a także jego niechęć do produktów Kitecha (popieram). Pozdrawiam P.S Już nie będę tak dużo pisał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 2 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 2 Stycznia 2009 A nigdy się nie zastanawiałem czy to się odmienia... jeszcze jedno "Jak się nie podoba to nie komentuj..." i "Nie krytykuj jeżeli sam nie robisz lepiej" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Herakles Napisano 2 Stycznia 2009 Share Napisano 2 Stycznia 2009 Cóż , na każdym forum , gdzie się nie pojawię , wszyscy męczą temat żółcilli i stopień zaawansowania mojego modelarstwa...Trochę mnie już to irytuje...A już denerwuje mnie to , że wszyscy , bez wyjątku myślą(nie wszyscy piszą) , że jak nie umiem robić lepszych modeli , to niech nie krytykuję...Słuchajcie , koledzy , czy wszystkie fora modelarskie otworzyły partię anty-rafałkownukową???Tomek , pokazując modele na forum , musi liczyć się z tym , że komuś się to może nie podobać.A ja , jako obserwator , krytyk mam prawo wyrażać swoją opinię i nie powinienem kłamać i owijać w bawełnę , wyrażając ją(opinię) , bo to może zaszkodzić autorowi modelu(wyobraźmy sobie , że model jest straszny , a wszyscy mówią , że bardzo ładny...)To , że nie zrobiłbym lepiej , to nie znaczy , że nie mogę krytykować modelu , który po prostu m się nie podoba. I jeszcze jedno-wcale nie napisałem , że robię lepiej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi