Skocz do zawartości

M2 Bradley Academy 1:35

Tomek Mroczkowski

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 116
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Siemka,ja bym na Twoim miejscu w ogóle nie eksponował wnętrza, nie dosyć, że to co daje Academy jest bardzo biedne, to jeszcze wnętrze nie było malowane na biało, tylko na taki jasny delikatny zielony.

tylko najlepiej w jakimś olive drab

Oczywiście, wiem wypominali mi to na M1A2 Abrams, że to jest taki oliwkowy

Co to za plamy??

Mają imitować obtarcia, tylko na zdjęciach jakieś jasne wyszły

zamaluj i spróbuj jeszcze raz.

Nie już nie mogę, bo to będzie strasznie widać

• 2 weeks later...

Ech , Tomek , sorry za szczerość , ale leń jesteś.... I po co się tak śpieszysz? Podejrzewam , że to rozmycie białej farby jest spowodowanie przez niezaschnięcie pierwszej warstwy farby , pomalowałeś raz i później od razu dałeś drugą...A przecież masz czas do marca , czy tam lutego...Możesz przecież dać wnętrze do oczyszczenia z farby , pomalować od nowa...Podobno to wnętrze jest słabe(nie wiem , nie znam się na współczesnych) , nie musisz wszystkiego otwierać , wystarczy , że otworzysz kilka włazów , albo tylne "drzwi".

Co do śladów eksploatacji:Mam nadzieję , że dawałeś przed nimi jakiś lakier?Jeśli tak , to zmyj troszkę tego łosza , bo jest fajny , ale troszkę za mocny.A te obicia!Kolegom pewnie nie chodziło o to , że są za jasne(ale fakt , są:lol:) , tylko że są zdecydowanie za duże...Nawet jeżdżąc przez 5 lat , nie miałby ten pojazd na sobie takich ogromnych obić.Zmywaj to też.

"Zmyj i spróbuj od nowa"-ja bym raczej powiedział:zmyj i w ogóle nie rób obić.

To tyle.

Myślę Tomek , że nic Ci się nie stanie , jeśli posiedzisz nad modelem jakieś 2 tyg. dłużej.

Troszkę się napisałem

Ps.Widzę , że nie tylko ja używam ręczników papierowych z Biedronki

Nie chcesz stracić farby?Cóż , to na następny raz zabezpiecz ją lakierem...

Co do tych nowych zdjęć-o ile dół mi się podoba , to cała reszta już nie.

Jak nie chcesz stracić farby(zmywając te ślady eksplo.) , to ja mam taką propozycję-Wal model do kreta i rób od nowa , słuchając porad kolegów

Herakles Twój sposób krytyki jest nieco irytujący.

Ech , Tomek , sorry za szczerość , ale leń jesteś...

Daruj sobie tę szczerość. Mroko94 będzie sobie robił modele jak chce, czy szybko czy wolno taki jego styl.

"Zmyj i spróbuj od nowa"-ja bym raczej powiedział:zmyj i w ogóle nie rób obić.

To rozkaz? O reszcie dyskusji nie będę wspominał.

Co do modelu. Kadłub całkiem fajny. Wieża i boczne osłony zdecydowanie za białe - why? Obtarcia troszeczkę są za jasne, jakbyś mógł, zamaluj je chociaż lub przyciemnij. Chyba, że Ci się podobają, a zdjęcia przekłamują

Kolorek piaskowy to jaki?

Pozdrawiam

Wieża i fartuchy są troszkę okurzone, chciałem sprawdzic jak to będzie wyglądać...

Herakles to taki mój rywal z innego forum, ja tam zbytnio sie do jego uwag nie stosuje...

Obicia juz znikneły tzn te większe, parę zostało ale niech będzie widac że trochę jeździł w Iraku

A kolorek? Kolorek to Tamiya XF-59

Ale mi chłopaki dowaliliście

Paweł-nie , tamto to nie rozkaz.

Lepiej chyba być szczerym , niż cały czas owijać w bawełnę...

Tomek-jaki tam znowu rywal , eee...

Widzisz , a ja się staram stosować do uwag każdego , nawet do Twoich

Nie bierz sobie tego wszystkiego do serca , to oczywiście żarty.

Paweł , jeszcze jedna uwaga:"Mroko 94 będzie sobie robił modele , jak chce , czy szybko , czy wolno , taki jego styl"-to , że niby Ty jasnowidzem jesteś?

Herakles to taki mój rywal z innego forum

Co jak co, ale Żółcilla (pełne poszanowanie) długo pozostanie w mojej pamięci, i ten zabójczy tekst ,,tu chyba nie ma koła''

Paweł , jeszcze jedna uwaga:"Mroko 94 będzie sobie robił modele , jak chce , czy szybko , czy wolno , taki jego styl"-to , że niby Ty jasnowidzem jesteś?

Może mnie nie zrozumiałeś tu chodzi o to, że należy szanować cudzy sposób tworzenia modeli (szybko, wolno, stopień brudzingu, wybrany zestaw itp.). Zawsze na pierwszym miejscu jest zadowolenie ze swojej pracy autora, dopiero na drugim opinia innych. Nie, jasnowidzem nie jestem. Poprzez warsztaty każdy pokazuje jak wykonuje modele. Szybkość Mroka94 (tak to się odmienia?) jest już małą legendą, a także jego niechęć do produktów Kitecha (popieram).

Pozdrawiam

P.S Już nie będę tak dużo pisał.

Cóż , na każdym forum , gdzie się nie pojawię , wszyscy męczą temat żółcilli i stopień zaawansowania mojego modelarstwa...Trochę mnie już to irytuje...A już denerwuje mnie to , że wszyscy , bez wyjątku myślą(nie wszyscy piszą) , że jak nie umiem robić lepszych modeli , to niech nie krytykuję...Słuchajcie , koledzy , czy wszystkie fora modelarskie otworzyły partię anty-rafałkownukową???Tomek , pokazując modele na forum , musi liczyć się z tym , że komuś się to może nie podobać.A ja , jako obserwator , krytyk mam prawo wyrażać swoją opinię i nie powinienem kłamać i owijać w bawełnę , wyrażając ją(opinię) , bo to może zaszkodzić autorowi modelu(wyobraźmy sobie , że model jest straszny , a wszyscy mówią , że bardzo ładny...)To , że nie zrobiłbym lepiej , to nie znaczy , że nie mogę krytykować modelu , który po prostu m się nie podoba.

I jeszcze jedno-wcale nie napisałem , że robię lepiej...